Премини към съдържание

Беки

Потребител
  • От него общо

    37
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Беки

  1. Възможно е да имаш лош контакт някъде в клемореда/контактния ключ. На скоро се сдобих с нов автомобил, който дълго време е седял на едно място и първата седмица не винаги успявах да запаля. Взех контактен спрей, пръснах на ключа няколко пъти и вече месец няма проблем с паленето.

     

    Това е идея.Благодаря!

  2. Неточен ти е въпроса...

    Значи първо пали нормално сутрин или след голям престой.

    След 30/40мин/при този половин час ключът не е ли бил върнат...

    При втроро въртене/второ но кога...

     

    Моето мнение е че при първоначално палене дроселовата клапа ти е застанала "правилно"със всички останали условия.второто ми съмнение е че имаш температурен датчик който не е коректен.

    А това че връщаш ключа само изключва компютъра и пак го включва.

    Има и други варианти но като че ли по добре я закачи на диагностика и спри да гадаеш.

     

    Значи, аз изключвам, излизам от колата, върша си работата,влизам в колата, искам да запаля и само върти. Връщам ключа назад, отново опитвам и пали! Въпросът е, че не го прави всеки път, а да кажем в седмицата един или 2 пъти. Не съм сигурен, че диагностиката ще хване нещо, ако в момента работи нормално. Явно и това ще пробвам. Но,благодаря за отговора!

  3. Здравейте,

    Нещо интересно забелязвам.

    Сутрин или през деня когато колата не е работила продължително време, пали от раз. Но понякога, не всеки път, ако реша да запаля 30-40 минути след като съм изгасил, не пали. Трябва да върна ключа отначало и тогава пали. На какво се дължи това?

  4. Ред няма. Това с бензина го практикувам от 5-6 години и зимата никога не съм имал проблем с паленето (до сега съм карал друг автомобил), тази зима ще ми е първата със Space Star-a, но смятам, че не би трябвало да имам проблеми. При мен съотношението е на около 20 л. дизел 2-3 литра бензин. Тоест около 10%.

     

    Благодаря за информацията!

  5. Здравейте,

    Вече 3 месец карам Спейс дизел. Досега не съм карал дизел. Минах близо 3 000 км и съм доволен от колата като пъргавина. Преди няколко дни ми казаха, че за почистване на дюзите през 3 000 км трябва да да сипвам масло Pro Tec. Не знам трябва ли и какъв ефект ще има. Отделно ми казаха, че и зимата трябва да сипвам нещо в резервоара. Интересно ми е какво е мнението на стари пушки в карането на дизел?

  6. Привет на всички в този страхотен форум. От седмица съм собственик на SS - 1.9 DID. Очарован съм от автомобила, но имам 1-2 питанки, като изключвам детските болести на автомобила. Първата ми е, нормално ли е на 1-ва скорост да се тръгва с повече газ? Няколко пъти ми се случва да загасям автомобила, особено на баири (Предния ми автомобил беше Fabia 1.9 SDI) и с нея никога не съм имал такива проблеми, това поражда в мен съмнение в съединителя. Другото което много ме дразни е, че шофьорската врата след отключването се отваря със много дърпане, изглежда самата ключалка опира в заключващия механизъм, това само с регулиране на вратата ли се оправя или има нещо друго нередно според вас. Благодаря на всички, които ще се отзоват.

     

    П.П.

     

    Питанките ми са предимно информативни, не разбирам много от ремонти на автомобили.

     

    Явно трябва да се свикне с колата. И при мен в началото се случваше да изгасне. Колкото до вратата, не трябва да имаш проблем, затварят се добре.

  7. Най-добрият ви вариант е да закарате колата си там където ще ви приготвят боята.Вие ще им кажете къде кода на боята но когато колата е там ще могат да сравнят точния нюанс на някой от панелите на автомобила.

     

     

    Благодаря!

  8. Когато вдигнете капака на двигателя, ще видите срещу вас (г/д под стъклото гледайте) една метална сребриста табела с данни на автомобила. Там пише кодът на боята.

     

    Благодаря!!!

    Тя ще ме окьори, ама някой трябва да ти каже къде да гледаш!

  9. Здравейте,

    Забелязвам, че на моя Спейс стар има наченки на ръжда. Знам, че за да се боядиса трябва да се разбере кодът на боята.

    Интересува ме къде може да се види кода на боята и как е представен, като цифри или букви и цифри?

    Със спрей ли е по-добре да се пръснат участъците или по друг начин?

  10. Намерих някакъв ключ за гайките, не знам дали е оригинален. Но лост за крика не мога да открия, а и не знам какво представлява и какво търся. Някой може ли да ми покаже на снимка какъв е този лост, а и ключа за гайки ако може. Все си мисля, че вървят заедно.

  11. Здравейте,

    Извинявам се за може би глупавите въпроси, но от близо месец съм със Звезда, минах над 1000 км. Имам следните въпроси.

    1. За какво е зелената индикация в долния край на таблото. На снимката.

    2. Сутрин се чува едно скърцане в предната лява част на колата когато завъртя волана надясно или на ляво.Клед като я покарам 20-30 минути изчезва и през деня не я чувам. Някой може ли да ми каже от къде идва това скърцане?

  12. Здравейте,

    Извинявам се за може би глупавите въпроси, но от близо месец съм със Звезда, минах над 1000 км. Имам следните въпроси.

    1. За какво е зелената индикация в долния край на таблото. На снимката.

    2. Сутрин се чува едно скърцане в предната лява част на колата когато завъртя волана надясно или на ляво.Клед като я покарам 20-30 минути изчезва и през деня не я чувам. Някой може ли да ми каже от къде идва това скърцане?

  13. Честито!

    Да нямаш проблеми!

    Здравейте колеги съфорумци и притежатели на този прекрасен автомобил с марка "Мицубиши"!

     

     

    От няколко дни и аз съм собственик на Мицубиши Спейс Стар - 2004г., 1.9 DiD, 102 к.с., на 175000 км (по километраж :) )

    До момента за два дни от мерак (а мерак и растр-во не могат да се скрият :) ) й навъртях около 220 км. Като цяло съм доволен от колицата. Пали от раз дори и без подгряване при първо палене за деня. Двигателят работи тихо и равномерно. Ускорява сравнително бързо до около 2200 об/мин и след тях направо се изстрелва напред почти като бензинов автомобил.

    Относно возията бих казал, че е мека и плавна. Притеснява ме леко притропване при каране по павета предимно, т.е. при "къси" вибрации. Не знам дали това е характерно за модела или има нещо износено по окачването.

    По борд компютър осреднен разход ми дава около 6,3 / 100 км за тези 220 км при смесен цикъл (градско-извънградско шофиране). По принцип не съм "състезател" и любител на високите скорости, и карам с 90-100 км/ч извън града.

     

    От тук нататък ми предстои смяна на консумативите. Смених горивния филтър като за начало, но се оказа, че уплътнителните му пръстени са една идея по-широки и не уплътняват добре в стеблото, което е в чашата на горивния филтър и ще търся друг. Колеги от руски форум обясняват, че ако не уплътнява добре новия филтър все едно че го няма изобщо. Като второ предварително нещо изчистих прословутия ЕГР и го затапих по метод описан отново от русначетата. Ако някой се интересува мога да му дам линк с нагледен видео материал как се прави процедурата. От опит ви казвам, че има ефект и той се изразява в подобрена пъргавина до 2000 об/мин на двигателя и не се замърсява механичната част на клапана. Няма опит за прегряване в тези жеги или по-бавно загряване от нормалното. Стрелката на термометъра на двигателя седи на около 5-6 мм наляво от средата, т.е. точно както и преди затапването.

     

    За сега това са първите ми впечатления и опит. Ще се радвам и занапред да споделяме впечатления и опит в този полезен форум. (Между другото изчетох всичките осемдесет и кусур страници преди да взема решение за покупка на автомобила).

×
×
  • Създаване...