Премини към съдържание

Grigor Grigorov

Потребители
  • От него общо

    5
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Grigor Grigorov

  1. Здравейте колеги, искам да попитам какъв протокол поддържа Колт 5 генерация 96 .Имам буксата obd2 но кой точно протокол odb, odb2 ,eodb, jobd за да знам каква диагностика да си купя, благодаря предварително.

  2. Сваля се носача. Избива се стария шарнир. Набива се новия...слага му се зегер и носача се връща на място. Това обаче, само ако носача не е изгнил...в противен случай по-добре нов. Поздрави!

     

    Не носачите са добре не са изгнили.

  3. Може и със сваляне на носача - по-правилно, но и по-сложно. По-лесно е без сваляне: маха се кормилния накрайник да не пречи (да може после шенкела да се завърти), избива се и полуоската навътре (само ако пречи - при мен на едното колело пречеше, на другото не). И остава само да се отвърти гайката на шарнира, за да се освободи шенкела. После носача се натиска надолу, за да излезе от шенкела, шенкела се завъртва настрани да не пречи. И до носача вече имаме достъп за работа. Подпира се отдолу с нещо да има стабилност, шарнира се избива надолу с чук. После се "надява" отдолу нагоре новия шарнир с набиване. Той ще е по-хлабав, затова под ръка трябва да има електрожен (но по-добре е CO) - само се точкува да не прегрее пластмасата. Добре е отдолу да се точкува, защото после отгоре ще пречи на маншона. Маншона, разбира се, се сваля преди набиването, после се слага. След това всичко се сглобява по обратния ред.

     

    Всичко ми е ясно само където това с електрожен ме озадачи защо ще се ползва след като има зегерка в комплекта.

  4. Здравейте на всички колеги от форума имам едно запитване спрямо носачите мисля да ги сменям но в магазина ми казаха че се сменят само болтовете на носача вярно ли е това и ако е някои който е сменял да каже как става най лесно и какво точно се прави благодаря предварително.

×
×
  • Създаване...