Премини към съдържание

Venelin Dimov

Потребители
  • От него общо

    8
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от Venelin Dimov

  1. Колега, ти нали беше карал с истинско масло...Някой беше казал че ENEOS е марката... Аз вече втора смяна правя на по 20 000 км и доливам около 500 - 600 грама през това време...5W30 пълна синтетика на Енеос от магазина на Крайезерна си го купувам...И MIVEC-а работи чудно с него да знаеш...моторът ми е вече на 230 000 км. и сега пак с такова ще го сменям...

  2. Колега, аз от октомври също карам бензинов Грандис с газ, която ми монтираха след покупката. Аз изкарах докарах колата от Германия без газ и положението ми е същото. На 10 години е и има изминати 190 000, поне по километража, но и на мен това не ми хареса че дори на легналите полицаи опира...Преди няколко дни свалях пружините и амортисьорите и правих тестове с нови - почти няма разлика, но така и така са купени...Ще добавя и подложки на пружините от по 3 см, но после филмът продължава с регулиране на задницата, а там почти няма читава сглобка...Ще пиша когато има резултат, но ако нямаш познат автомонтьор и свободно време да му стоиш на главата, по-добре не влизай в тази операция...Да добавя че качих моята кола на 225 55 17, така е по-добре!!!

     

    Здравей, колега!

    Аз съм от Бургас, но така или иначе аз смених само амортисьорите с нови. Нямаш вариант и трябва да оставиш и старите тампони отгоре на пружините плюс новите подложки, защото те са основните легла. Аз направих 3 см подложки и както ти казах вдигнах колата на 225 55 17, ефектът е добър и ще пусна снимки допълнително. За съжаление при тази процедура колата наистина остава на стойки за един ден - при мен обаче не е проблем защото имам и сервиз, и стругар на 10 м. Искам да ти кажа че със старите 215 55 17 километражът показва 100, а GPS 93 км - сега и двете машинки показват едно и също!!! Не забравяй че след всичко е задължително да направиш реглаж на преден и заден мост защото геометрията се променя!!! И вече си мисля за вдигане и на предницата....

  3. Колега, аз от октомври също карам бензинов Грандис с газ, която ми монтираха след покупката. Аз изкарах докарах колата от Германия без газ и положението ми е същото. На 10 години е и има изминати 190 000, поне по километража, но и на мен това не ми хареса че дори на легналите полицаи опира...Преди няколко дни свалях пружините и амортисьорите и правих тестове с нови - почти няма разлика, но така и така са купени...Ще добавя и подложки на пружините от по 3 см, но после филмът продължава с регулиране на задницата, а там почти няма читава сглобка...Ще пиша когато има резултат, но ако нямаш познат автомонтьор и свободно време да му стоиш на главата, по-добре не влизай в тази операция...Да добавя че качих моята кола на 225 55 17, така е по-добре!!!

    Здравейте колеги,

     

    Наскоро се сдобих с бензинов Грандис.

    Визуално се вижда, че предницата стои по-високо от задната част на колата.

    Знам, че преди половин година са сменявани предни амартисьори.

    Измерих разстоянието от пода до калника (над гумата, по средата) -

    отпред 73см, отзад 70см. Прикачам допълнително снимки.

    Миналата седмица, когато натоварих колата с багаж за море, задницата клекна още.

    Става въпрос за три куфара общо, плюс резервна гума патерица.

    Според вас нормално ли да е така или трябва да сменят пружините заедно с амартисьорите?

    IMG_20160710_163502_HDR_2.jpg

     

    Предварително благодаря за съдействието!

  4. Колеги, предполагам че ще е трудно, но ако все пак някой смята да си продава или има втора употреба щора за багажника на Грандис в нормално за употреба състояние - да ми я праща веднага...Венелин Димов, Бургас, - 0887334343.

  5. Ето, вече започват полезните съвети от форума :)Слава богу всичко фабрично си е в колата, крикът и др неща са под едната задна седалка,а под тапицираното капаче няма нищо.Филтърът вече е дори изпран.

    Друго питане...аз съм с варианта за управление на въздушния поток на задните пасажери с малко повечкото екстри(топло, студено и ауто за обдухването).След пускане от таблото на задните въздуховоди духа само през тези, които са на пода на задните седалки, а през горните четири въздуховоди не духо въобще.

    - как се пускат те?

    - Бутон Heat какво затопля?

    - 100 км ми беше пробегът до дома след покупката и веднъж автопилотът сработи, а след това пробвах няколко пъти и не искаше.Аз ли бъркам нещо или може да имам проблем с автопилотът.

    On Of са ясни, напред-назад за скоростта, а издърпване нагоре какво прави?

    Ето и снимка за пригледност:

     

    Здравей! Изтегли си от интернет ръководство на английски ако случайно нямаш в колата.Там е описано всичко подробно и ще даде отговори на много въпроси

  6. Пускам нова конкретна тема макар,че в другата споделих за наблюденията си.Притежавам грандиса от скоро ,но ми прави впечатление, че градско по борд комп. е около 15+, а бях мернал в други теми за около 13.Така или иначе обслужването не го направих в мицубиши и още не е закачана за диагностика , за да се разбере има ли проблем с някоя ламбда сонда.

    Друго питане.... нормално ли е след престой от няколко часа борд компа да се занулява сам?

     

    Здравей!

    Аз също имам Грандис 2.4 автомат от 3 месеца. Изминати около 7 000 км, вече почти 3 000 км на газ. Разход на бензин при кротко каране ми даваше както е по сервизна книжка 10л. извънградско и 13л. градско, но когато се изтърва всичко скача с по 2л. приблизително. На газ положението е следното - кротко извънградско каране около 12л., градско 15л., ако се разбързам става съответно 15л. и 17л....Бордкомпютърът ми не работи и не показва стойности но това е друга тема, та този разход мен ме устройва...Дано съм ти бил полезен!

  7. Здравейте,колеги.Та по-същество,много съм се навил за един Грандис или още както го наричат "Голямото куче"! Но като цяло информацията е доста оскъдна във форума,интересуваме конкретно,интериора скърца ли,говоря за пластмасовите елементи(четох че всичко вътре било обло,няма ръбати истории което ме спечели,за разлика от немските бараки).Мотора читав ли е(говорим за 2.4 165hp.) вероятни проблеми с него ? поддръжка? разхода на гориво четох че е около 13,говорим за градски условия.Понася ли АГУ(някъде четох че се монтирала бутилката вън по купето,интересно ми е къде точно?).И само да допълня че в момента притежавам Колт,от който съм безкрайно доволен но вече доста поустаря(никога ме е предавал) и не смятам да изневерявам на марката!

    Благодаря предварително на отзовалите се!

    Поздрави от Белгия! :)

     

    Здравей! И аз от няколко месеца имам Грандис 2.4 бензин автомат и затова ще си позволя да ти дам инфо след навъртяни около 7 000 км, 3 000 от които на газ. Първо да знаеш от от автомата няма по-голямо удоволствие, разходът ми е обаче около 17л. в града на газ, при кротко каране може да направиш 15л. Извънградско пада на 13л. спокойно, но ако бързаш много го смятай 15л. Изобщо не се притеснявай за АГУ-то, както върви на бензин, така и на газ, разликата е в разхода - както казах приблизително 2л. повече...При читав сервиз няма дори да разбереш какво са правили по колата, при мен се вижда само доп. компютър и системата за доп. смазване и бутилката е отвън на мястото на резервната гума. А тя е в...гаража. За колата - удобство и практичност по японски, возията е типично стегната за японка, за дълъг път е идеална, задницата е голяма и при свалени трети ред седалки събира много багаж, само трудно се паркира-решението е парктроник...Двигателят е достатъчно мощен за такъв автомобил - предполага се че ще возиш семейството си и няма да ходиш с него на състезание, така че има и ускорение, и удоволствие, но предпочита да не го мачкаш, а да го галиш и колата пак ти се отблагодарява...За обслужването на мотора си приготви поне 1 000 лв.и купувай колкото се може по-истински части и масла - не си заслужава да икономисваш...Скоростната кутия не съм я пипал още защото работи перфектно, има си сервизни интервали и т.н. Феродо предно и задно к-т - около 250 лв. и да знаеш че автомата много помага за бързата подмяна на дисковете и накладките, но пък и самата кола тежи 1650 кг празна...А моята почти никога не върви празна...Също така не жали пари за гуми - скъпи са, но си струва - аз съм с четири чисто нови зимни гуми Гудиър и колата върви като по релси, иначе не можеш да усетиш возията..Ходова част - частите са от среден ценови клас, но пък японецът добре го е измислил и ремонтът не е труден. Интериор - както казах всичко е стегнато и няма нищо излишно по таблото и уредите, много удобно и практично...Има доста клипове в интернет, добре е да ги изгледаш защото колата не е много разпространена и малко сервизи се наемат да ремонтират Грандис, а всъщност няма нищо сложно...И накрая имай предвид че разликата от Колт до Грандис е като да сравняваш черно - бял телевизор Юност с последен модел 3D LED TV...Няма нищо общо освен марката!

×
×
  • Създаване...