Премини към съдържание

volenta

Потребители
  • От него общо

    10
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от volenta

  1. Здравей колега, онзи ден дискутирахме тази тема.

    Моля прочети моето мнение в пост N:2 цък.

    Като допълнение мога да кажа, че маслото имащо официално оддобрение по MB-Approval 229.5 има не повече от 1.1% сулфатна пепел, колкото Mitsubishi изисква за GDI двигателите за ACEA A3 масло.

    Или кратката версия е, каквото и да е масло от вискозитетен клас SAE 5W-40, дали Mid SAPS формула, или full SAPS конвенционална такава, ще ти свърши работа. Казвам SAE 5W-40,

    защото навярно не възнамеряваш да сложиш SAE 10W-30 масло.

    Поздрави

     

    ЕДИТ. Добавки за двигател и гориво не препоръчвам.

    Много съм ти задължен братко!!!!мерси!

  2. Здравей колега,

    Не съм срещал до сега Total 10W-40 което да е синтетика. За източно-европейският пазар линията е Total Quartz. За Франция линията се казва Total Activia. Затова смятам че и 2-те ти туби са полусинтетика Total Quartz 7000 10W-40.

    Отностно доливането - нищо няма да стане - каквото е имало да става е ставало през годините. Занапред предпочети поне 5W-40 масло (което според актуализираните препоръки на Mitsubishi) пак не е правилното. Но едва ли ще се престрашиш да сложиш 10W-30 масло с нива на сулфатна пепел около 1,1% (справка тук, пост N:12: цък)

    Най-главното условие е маслото да има правилен стандарт по API. Към днешно време поне да бъде API SL, по-добре API SM, или най-добре API SN. Тях ги потърси отзад на гърба на 2-те ти туби.

    Поздрави

    Здравей колега виждам че си запознат с маслата за японските машини!! искам да ме посъветваш какво масло за смяна мога да използвам за mitsubishi space runner |GDI 2.4 2000г| не съм го сменял от 2 години и пуши ужасно ако има и добавка някаква да ми кажеш?

    мн ти благодаря!!!!!!

  3. Колеги, понеже никой не пише за Space Runner. Много ми е нужен съвет за читави предни амортисъори, какви са най-подходящи за тоя вид модел, не знам какви да си поръчам? Мерси предварително..

×
×
  • Създаване...