Премини към съдържание

peres

Потребител
  • От него общо

    44
  • Регистрация

  • Беше тук

Мнения публикувани от peres

  1. Продавам 4 броя зимни гуми, Toyo Snowprox S943, 205/65R15

     

    ДОТ 2615, закупени нови на 30.12.2015 от Маргел. Грайфер - 8 см и отгоре. Карал съм ги общо 4.5 месеца - Ян - Март 2016 и Дек 16 - Ян 2017. Карани са на Хонда Шатъл, като това е оригиналния размер за колата. Общ пробег - около 5000 км, от които 2000 км София градско и 3000 - предимно магистрално. Нямат наранявания, не е имало и произшествие с тях.

     

    Цена 320 лв за комплекта (80 лв / гума). Предавам ги само комплект. Гумите са в София. Може и доставка с преглед и наложен платеж, за сметка на купувача.

     

    Снимки ще пратя на мейл, че не мога тук да кача. Пишете на лични или v.protich@gmail.com.

  2. Здравейте колеги,

     

    някой дали е гледал този Грандис: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11430910867075437&slink=9qs8zi

     

    Прегледах набързо обявите в Германия - там с подобни параметри (автомат, 200000 км), цените се движат около 3500 евро. Т.е. на този цената от 8900 лв ми изглежда логична.

     

    Ще съм благодарен за споделеното инфо.

     

    Отпада питането ми - мой приятел, който се интересуваше от Грандиса, си го купи вече. Минал е и при DJ, колата е в много добро състояние, и вече си върти на воля :-)

  3. Здравейте колеги,

     

    някой дали е гледал този Грандис: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11430910867075437&slink=9qs8zi

     

    Прегледах набързо обявите в Германия - там с подобни параметри (автомат, 200000 км), цените се движат около 3500 евро. Т.е. на този цената от 8900 лв ми изглежда логична.

     

    Ще съм благодарен за споделеното инфо.

  4. Най-вероятно защото Пежо и Ситроен си плащат за произведените от Митсубиши коли. Вярно, подкрепят конкуренцията, но и те финансово "подпират" Митсубиши. А какво по-хубаво от това?

     

    А аз бих добавил, че комбинацията японски автомобил с френски дизел е повече от перфектна :-)

  5. От опит споделям , че "кой колкото може да даде" действа до време. По-ефектно (и с гарантиран приход в някакъв рамер) е задължителна вноска , а тя може да се взема само от членове естествено. Мисля си че сума от 20 до 50 лв на година едва ли е проблем на някого, още повече за подобна кауза. Ами ето ви ги първите 5000 лв - грубо 200 члена Х 25 лв. Да започнем с обратната сметка - с 5000 лв на година (гарантиран приход) какво ще покрием за един детски дом - ето с това да започнем разговор с Директора - той/тя да си каже основните нужди за дома , които не успява да покрие режийно. Съответно оттам ще си определим вноска и т.н. Вече извън тази вноска, който има желание и възможност за повече , както и от потребителите - добре е дошъл. А имайте предвид , че обявено в сайта (че % от членството на клуба отива за Дома) доста потребители биха откликвали редовно и без да са членове. Т.е. при спорадична масовост , примерно събираме извънредни 5000 лв за Февруари 2008. Е тогава - кеф ви екскурзии , кеф ви дискотеки и т.н.

  6. Затова тук говорим за среден разход а не за моментен (тая седмица си ходил баш в центъра и т.н.)

     

    За 1,4 двигател, това 1,4 колко коня е било преди 15 години и колко е сега? Да не е като голфовете .. 1,6 пък 75 коня .. на мен Колта 1,3 (75 коня) с вакумна уредба максимум 10 газ ми е горил от Дружба 2 до Борово през най-големите задръствания .. така че 12л газ е много и още как ..

     

    Факт е , че италианските коли не са много икономични като цяло, както и , че със сигурност като нов Фиата е харчил по-малко :-) Но идеята ми беше, че различните градски условия в София не са равнопоставени - даже един и същ маршрут в различни часове е различен - щом шофираш активно, знаеш.

     

    Та ето осреднено:

     

    италианско 1,4 моно , 75 к, на 15 год. при 2000 км / месец само софийско, 70% идеален център, 30% друго градско = 12/100 газ

  7. Аз си казах мнението в другата тема "Могилино" , няма да се повтарям тук, само ще добавя, че абсолютно без значение какво ще направим, по-добре ще е да сме ангажирани като Официален Клуб редовно и с по-малко средства , отколкото ударна проява, но еднократна. Ако ще правим нещо еднократно, то дали ще пратите СМС и ще подкрепите "човеколюбивата" кампания на БТВ, или ще дарите пари на която и да е фондация (във всяка банка има сметка, само да искаш да дариш средства) е без значение - дори не е нужно да си коментираме тук - кой какво ще/е направил !

     

    Голям срам е, че и след чуждестранната намеса (на ББС май беше филма), държавата едва ли ще предприеме нещо скоро, че БТВ "реагира" макар и със закъснение , че скоро сигурно ще има някой нов формат на Биг Брадър "с благотворителна цел" вероятно и т.н. Та макар и със закъснение, дайте да се отсрамим като хората, не да "снесем" нещо днес (колкото и да е голямо) и утре пак да си караме нормално и така до следващата "масовка" в ефира.

     

    Надявам се да ме разберете правилно.

  8. Какво значи "голям" разход и "градско" в София

    Аз карам в момента Фиат Типо 1.4 моно на 15 годинки, та:

     

    в пиков час:

    Зона Б 18 - Деница Младост (Дондуков, Театър София, Подуяне, Слатина, Дружба, Младост) = около 12 л /100 газ ; бензин 11

    същото , но през ТЕЦа, Балкан Стар и Циганската = 10-11 / 100

     

    Да де, ама при 2-3 излизания и паркирания баш в център (до пл. Славейков, нямаме паркоместо и често правя по 30 - 40 мин на паркиране) карането ми е 1ва, 2ра , спираш , тръгваш все на полу и 1/3 съединител, е ... под 14/100 газ не падам

     

    И понеже преди месец имах съмнение , че колата има вече проблеми с разхода, та направих преди седмица засичане на извънградско до Пловдив и обратно , като я засякох от и до 4-ти км (ОПЕТ), а в Пловдив бях само на окловръстното , без център изобщо, на магистралата скоростм 110 - 130, на окловръстното в Пловдив около 60 средно:

     

    газ 7.5/100 - на отиване сутринта

    а бензин 8.5/100 !!!!! на връщане следобед

  9. В повечето центрове за гуми (в софия) , в които съм ходил през годините, като вземаш гуми, безплатен ти е монтажа и баланса (като работа), но тежестите се плащат отделно - все пак джантите може да са във всякакво състояние.

     

    А за Радиал - аз също не съм много доволен от тях . По - конкретно комплекса под моста Чавдар в София. След като ми вакумираха гумите за джантите (с азот съм) се оказа , че им е празна бутилката ... смяната с нова бутилка отне повече от 20 минути (вкл. кафе и 2 цигари почивка за пича) а гумите си ми стояха сплескани на звезда. На молбата ми да побързат , за да не наранят гумите, отговора беше "нищо им няма - то ако им ставаше нещо от огъването, нямаше да слагаме азот ..." Не разбирам наистина от гуми, но никак не ми беше приятно да ги гледам смачкани толкова време - надявам се да нямам поражения ... В слуая неприятно впечатление ми направи , липсата на организация - едва ли бях първия за този ден с азот, и при положение , че бутилката не пусна и грам азот на моите гуми, значи е била свършила още при предишна кола, а не е имало кой да я смени ... или просто друг гумаджия е поел моята кола ... просто доста нехайно поведение, но като се има предвид , че е в кампания за смяна на гуми, никой не ти обръща внимание.

     

    В същия център миналата зима (2006) отказаха да ми залепят спукана гума, точно защото са в "кампания". Проста сметка: от 4 смени на гуми вземат 30 - 40 лева с 15 минути работа, а залепването ще е пак толкова или дори повече време, но пряко сили за 5-8 лева с монтажа и баланса - тъпо ... стискаш палци да не спукаш гума в "кампания" ;-)

  10. Абе Каризмата не струва. Але пък с френския дизел. :) Галанта си е друга бира, той е от друга планета.

     

    Колега, събразявам се с изискванията на форума за коментар на другите марки ;-) та на репликата ти за френския дизел ще се огранича само с краткото: заблудили са те ;-)

  11. Гласувах вече за идеята, но по моему класация в в която в една категория се борят Лансер, Куатропорте и Гранд Пикасо , си е пълен фарс !! Все едно да сложиш на една нога товарен камион или влекач и минен камион и да ги сравняваш :icon_rock:

  12. И аз искам да питам дали е вазможно да се плати на място.Хайде някой да каже.А ако искате да се срещнем в Шипка.Според мен там е наи добре за юга,само че незнам дали не е затворен прохода.А за час мисля че 13:00 ще е най удобно.Чакам предложения.Май ще трябва да слагам зимните гуми.

     

    не се двоуми колега, уикенда го дават леко снежно по високите полета - а Априлци не е от най ниските места ;-)

  13. Да ви кажа , не знам дали ще се класирам за 9,30 на Шел. Детенце спи до по - късно в събота ( а и ние ;-) а и не знам жена ми дали няма да е на работа .. май ще се чакаме в Априлци директно ..

     

    един въпрос - на чие име са резервациите - според както сме плащали или на името на клуба ? или , ако някой от организаторите даде тел. за връзка и да е наличен на место ?

  14. мисля не е нужно да правим куверти , по-добре всеки да си поръчва каквото желае, едва ли всеки че консумира цялата вечеря с екстрите ;-) а и не см,е толкова много хора , че да шравим специално меню. мое лично виждане разбира се ;-)

  15. Честно казано, мисля че за много неща сами сме си виновни.

     

    Поне в центъра според мен проблема е с безумно стеснените от паркирани коли улици и от безбройните "баничарки" които си разтоварват насред кръстовищата по 10-15 минути.

    Според мен не е редно да се дават апартаменти в жилищни сгради за офиси, защо то те нямат паркинг, а като заидват работещите става ад. Ако в този апартамент е предвидено да живее едно домакинство и да има 1 или 2 коли, изведнъж на същата площ работят поне 10 човека, всеки от тях с кола. Е, къде да ги сложат тия коли? Ама работниците се съгласяват от зор да не си изпуснат работното място, работодателите им е супер, щото плащат много по-малко отколкото за бизнес център, а и хазяите са на далавера, защото с фирма имат по-малко разправии отколкото с частни лица-наематели. И после - уууу ама задръстване из центъра. А пък с бизнес-центровете и офис-сградите с подземни паркинги знаете ли какво става? - дават гаража под наем. И седи празен, естествено, защото наема е безумен. А служителите - да паркират на улицата. Ми като са овце, така ще е. Кой е попитал бъдещия си работодател ще има ли място за паркиране когато е постъпвал на работа? А като са му казали - не - какво е направил? Щото аз питам и после пак приемам..

     

    Никой да не си въобразява, че метрото нещо ще реши - то ще е претъпкано и мръсно и никой нормален човек няма да иска да се вози на него - както е сега с автобусите и трамваите.

     

    И докато няма регионално развитие/производство/търговия няма как да искаме не-софиянците да си идат по родните места. Какво да правят там? Да ровят земята с нокти ли? То и в София няма какво да се прави ама още не го проумяваме - няма ли производство, една държава не може да се храни от фризьори, продавачки, PHP програмисти, брандмениджъри и PR специалисти. И от дизайнери като мене не може да се храни, да не скочи сега някой да ми обяснява колко е учил и работил за да стане такъв, друго имам предвид (смигване към Стефан), 'щото и аз работя от 16 годишна ама не съм създала нещо, с което реално да увелича брутния вътрешен продукт на страната ни (като примерно да съм отгледала 1 кг картофи за продан)

     

    А за това, че се вози по 1 човек в кола не се безпокойте. Циганите се возят по 10. И тъй като ние намаляваме, а те се увеличават, скоро няма да има този проблем.

     

    само да добавя , че наемите в бизнес центровете отдавна са по-добри отколкото в центъра в апартамен - е, разбира се при съотношение цена, качество, локация, комуникация и т.н. за мен е чудно изобщо , че може някой да наема за какъвто и да е бизнес , офис на пл. Славейков , на 4ти етаж, без асансьор .... при алтернатива - бизнес парк софия например , цената не е съизмерима изобщо !

  16. Ето защо трябва да слагаме колани задължително

    Дори и на задната седалка.

    Чудя се на себе си колко много километри съм навъртял без колан.... явно Господ ме е пазил.

    Сега не тръгвам без всички да са си сложили коланите.

     

     

    абсолютно задължително ! а си представете детенце на задната седалка без столче и колан в такава ситуация ..... колегата Ага да сметне при 50 км/ч , директен удар, дете 20 кг как се ускорява за 2 метра пространство (ако е по средата отзад - до челното стъкло или таблото) и колко тежък ще е удара .... хора всички тези мерки - колани, светлини, гуми и т.н. са плащани с кръв в цивилизацията - не е нужно да откриваме топлата вода и ние мисля ...

  17. Благодаря за отзивите. Намерих едни на един сезон - отстрани им седат още пъпките, а пък не съм ползвал такива зтова питам. Като гледам сигурно ще ги взема - мисля, че са на далавера - по 50 лв. парчето 195/65 R15, а и отзивите не са лоши.

    Поздрави :icon_bye:

     

    П.С. Сега пък трябва да си търся и джанти :icon_hmm:

     

    колега, с този размер ще си вземеш прилични гуми (нови) за по 80-100 лв на парче и ще изкараш 2 зими при всички случаи. не рискувай с употребявани - особено ако не си сигурен как са карани ...

  18. Някой има ли наблюдение върху гуми Debica Frigo-2 зимни

     

    личните ми наблюдения на зимна Дебика (2001-2004, с пежо 405 и баничарка) е че са добри само първата зима докато са нови, после следва да сте доста внимателни при интензивен сняг или студ

  19. определено София не добър вариант за НАЦИОНАЛНА среща(не че имам против София).за централно място в България бива да се помисли?! имам едно предложение дайте да помислим например за Троянския балкан има невероятни кътчета които си заслужава да се видят :icon_thumbup: :mitsu-smiley:

     

    колегата е НАПЪЛНО прав :-) перфектно местенце (стига да не сме с големи претенции) е хижа Плевен :-) побира и достатъчно хора , а има и около 1 час ходене пеш, което пък се отразява положително на последващото гурме :drinks:

×
×
  • Създаване...