Веселин Величков Публикувано 29 ноември 2017 Сподели Публикувано 29 ноември 2017 (редакция) Здравейте колеги!Карам Carisma 1,6 99 коня, вече 8 години и съм във възторг от машината. Но идва време да се разделим и реших да я заменя със Space star. Набелязах подходяща кола, която ми се вижда с подозрително много екстри. Не ми се бият 250 х2 км за да проверя лично дали екстрите са уловка.Продавачът твърди, че е ниво Premium и всичко е така както е описано но никъде не мога да намеря никаква информация по въпроса. Някой може ли да ме насочи!Предварително благодаря! Редактирано 29 ноември 2017 от Веселин Величков Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mime Публикувано 25 март 2018 Сподели Публикувано 25 март 2018 Здравейте и от мен. От скоро съм собственик на Спейс Стар 1,6 2002год, с ГИ. Това е първата ми кола и много й се радвам, макар че, я карам рядко и някак не се чувствам уверена с нея, но това е защото наскоро изкарах книжка и карах курсовете на дизелов автомобил, та тук малко ми е по- сложно. :rolleyes: Ноо харесах колата и я купих преди още да запиша крусовете :D И тъй като сега с мъжа ми сме си разменили колите - неговата е друга марка и е автоматик- започнахме да се оглеждаме за още една звездичка, като един от основните критерии ни е разхода на гориво, тъй като на ден той прави около 120км. Този Спейс Стар ни дава разход около 6-7 извънградско, градско нямам идея, защото не се кара много км из града. Та въпроса ми е 1.6 с ГИ ли пак да търсим или 1.8 с ГИ? И друго данъка при моята 1.6 е платен от предишния собственик и гледам е 27лв, при 1.8 данъка вероятно ще е значително по- висок. Гледах един калкулатор в нета- излезе 138лв :blink: Знам, че трудно излизат за продажба тези автомобили- 1.6 и 1.8, но така или иначе не сме се разбързали кой знае колко. ПС: 1,3 с ГИ дали би дал по- висок разход от 1.6?Някак мъжа ми е резервиран към дизела и като че ли отпада. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MuxoB Публикувано 25 март 2018 Сподели Публикувано 25 март 2018 Здравейте, Силно ви препоръчвам да си намерите хубав 1.6 бензинов мотор. Аз карах около 5год. 1.3 с ГИ - безпроблемна машина.Със сигурност разликата в разхода на гориво ще е минимален, но наличието на по-голяма кубатура и няколко конски е в предимство. Обслужете я добре и излизайте на пътя. 1.8MPI (не GDI) е рядък вариант. Моторът също е еднакво безпроблемен като по-горните два. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iv4o68 Публикувано 29 юли 2018 Сподели Публикувано 29 юли 2018 Здравейте колеги! От 5 години карам Space Star 1.9 DID 2001 г. От 1 месец периодично светва чек лампата и колата губи мощност. След многократни диагностики, вкл. и сервиз "Мицубиши" - София смених турбото. Проблемът продължи. Почистих дюзите, махнах катализатора, смених горивния филтър, почистих EGR клапана, а вакумния клапан е на 1 година. Проблемът обаче продължава. Лампата си светва и угасва когато тя реши или трябва да угася двигателя за секунди за да угасне лампата. Може ли някой да каже какъв е проблема на моята звездичка. Утре отивам на поредния сервиз. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eurogas Публикувано 8 септември 2018 Сподели Публикувано 8 септември 2018 Здравейте колеги! От 5 години карам Space Star 1.9 DID 2001 г. От 1 месец периодично светва чек лампата и колата губи мощност. След многократни диагностики, вкл. и сервиз "Мицубиши" - София смених турбото. Проблемът продължи. Почистих дюзите, махнах катализатора, смених горивния филтър, почистих EGR клапана, а вакумния клапан е на 1 година. Проблемът обаче продължава. Лампата си светва и угасва когато тя реши или трябва да угася двигателя за секунди за да угасне лампата. Може ли някой да каже какъв е проблема на моята звездичка. Утре отивам на поредния сервиз. Чек лампата показва наличие на някаква грешка в електронната система за управление на двигателя, изчетохте ли паметта на управляващия компютър на инжекциона, каква точно грешка е записала ? Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gechkata Публикувано 5 ноември 2018 Сподели Публикувано 5 ноември 2018 Да попитам за 1.3 2000г какво трябва да се сипва в черното казанче което е от лево на двигателя.От 5г имам колата и сега чак виждам това казанче.Дали не е маслото за хидравликата?Колко малко се е налагало да отварям капака че едва сега го забелязах😆😆😆 Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vrangel Публикувано 10 януари 2019 Сподели Публикувано 10 януари 2019 Здравейте, някой свалял ли стартер на спейс стар 1.9 did 115k двигател f9q2. Как се сваля. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vrangel Публикувано 10 януари 2019 Сподели Публикувано 10 януари 2019 Здравейте, някой свалял ли стартер на спейс стар 1.9 did 115k двигател f9q2. Как се сваля. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Florev Публикувано 2 декември 2021 Сподели Публикувано 2 декември 2021 Карам мицубиши спейс стар 1.6 и забелязах че стрелката на горивото почна да трепери някакви идеи от какво е Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.