Pepper Публикувано 30 Май 2009 Сподели Публикувано 30 Май 2009 А бе аз си предупреждавам, защото знам за един колега, който след подобни манипулации се наложи да си търси цяла кора, та просто предупреждавам, някой да не реве после. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 30 Май 2009 Сподели Публикувано 30 Май 2009 (редакция) Ето и продължението:На конектора на платката има:-захранване само при контакт-постоянно захранване-таймер 30 сек - сигнала се изработва от самата платка-разрешаващ сигнал за останалите врати.- по два пина нагоре/надолу за всяка врата (около 10V)- по един за автоматичната функция-маса До тук ги изкарахме 18... Снимките к'во има вътре: http://img34.imageshack.us/img34/5549/dsc09331.th.jpg http://img30.imageshack.us/gal.php?g=dsc09353.jpg Проблема с изключването и на бутоните за задните стъкла при натиснат "Lock" бутон го реших, като сложих две мостчета на предвидените за целта места и прекъснах връзката с транзистора. За по-сигурно го сложих в найлонче и го омотах няколко пъти - през него минават няколко болта и ако е единично няма да може да уплътни и вероятно ще стане по-зле... Ето видео как се сваля: http://img190.imageshack.us/img190/94/mov09332.mp4.th.jpg (снимал съм го с едната ръка и за това не е станало много добре).Този вариант е приложим само за панела на шофьорската врата. На другите врати ламаринките са малки и не могат да освободят бутоните. Те се свалят като се навдигне бутона и с нещо се помогне да се откопчеят от самия бутон, не от кората. Редактирано 30 Май 2009 от vladimirov Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valboss Публикувано 30 Май 2009 Сподели Публикувано 30 Май 2009 Браво, Владимиров! :icon_clap: Прехвърлям темата при "важните". :good: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
laskov Публикувано 1 юни 2009 Сподели Публикувано 1 юни 2009 Не знаех за това приложение на контактния ключ :D ! Панелът на Space Star е същия. На моя укрепващата ламаринка от жълт метал липсва - за кората го държат само пластмасовия зъб отзад и пружинната бяла ламаринка отпред, но преди мен някой е ремонтирал единия бутон. Възможно е да е спестил жълтата ламаринка. Демонтирах го като свалих кората. Следващия път ще пробвам твоя начин.Не разбрах за кое казваш "За по-сигурно го сложих в найлонче и го омотах няколко пъти..." Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 4 юни 2009 Сподели Публикувано 4 юни 2009 Ами така е направено че задържа водата. Отваряш вратата, докато вали или ти перат тапицерията, после всичко влиза и остава вътре. Окислява се ти натискаш като хамал и идва един момент в който копчето изхвърча...Така че е най-добре да се почисти при първите наченки на отказ, даже може и превантивно и по някакъв начин да се изолира от влагата. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evgeniy74 Публикувано 12 юни 2009 Сподели Публикувано 12 юни 2009 (редакция) Взех от най-малките капси за колан( Мъжката част и малко я поскъсих с 2мм. Аз понеже не намерих капси каквито ми трябваха използвах попнитове. Махнах им пръчицата и ги скъсих малко. При тях поне избора е по-богат и се варира по-лесно. Даже установих, че ми няма и едната пружинка и сложих такава от запалка. Стана почти като оригинално. Редактирано 13 юни 2009 от tmintov Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KILL-JOY Публикувано 25 юни 2009 Сподели Публикувано 25 юни 2009 Здравейте, колеги! :mitsu-smiley: И на мен ми се случи нещастието с копчетата за ел. стъклата. Всъщност за втори път. Първия път се счупи малката щипка на самия панел, която държи копчето да не излиза. Залепих я с каниколит и една година беше като ново :icon_thumbup: . До вчера :icon_crying: .Съответно свалих панела, като мислех че знам проблема, но той не беше същия. Залепената щипка си беше супер, но се беше счупило самото копче (малкия квадратен отвор, в който влиза пружинката с лостчето). Залепих ги и него с каниколит, изчаках да засъхне и като мушнах копчето се счупи и щипката и отвора. И тотално го разбих :icon_box: . Залепих пак отвора с обилно количество лепило, без да залепвам щипката и пъхнах копчето обратно без лостчето и пружинката. От това, че беше станало по-дебело (заради каниколита) застана без да излиза.В крайна сметка копчето си работи само дето се натиска много по лестно (ходът му е много по-лек) и не може да се усети дали натискаш на първата или на втората степен, но се свиква. Иначе си работи и автоматичното вдигане и сваляне. Друго нещо което забелязах е че на платката има диоди за светлини, но на мен никога не ми е светило копчето. Някой знае ли нещо по този въпрос. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 25 юни 2009 Сподели Публикувано 25 юни 2009 Трябва предното ляво копче да има една бяла чертичка, която свети. Ако е сменяно с някакво друго няма как да свети през него. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KILL-JOY Публикувано 25 юни 2009 Сподели Публикувано 25 юни 2009 Аха, това обяснява нещата. Аз гледах, че има една прозрачна пластмаса (проводник на светлина), но яавно някой преди мен вече е сменял копчета. А мисля че такива диоди има за предните две стъкла.И някой вече знае ли от къде може да се намерят такива копчета (с бели черти за светлина) или е мистерия? Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 26 юни 2009 Сподели Публикувано 26 юни 2009 Някой ако има от някой счупен панел, ама по-добре не се занимавай с простотии. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KILL-JOY Публикувано 30 юни 2009 Сподели Публикувано 30 юни 2009 И без това мойто вече е счупено така, че ако някой знае от къде да се сдобия с такива копчета ще съм благодарен за инфо. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vladimirov Публикувано 30 юни 2009 Сподели Публикувано 30 юни 2009 Пусни в купувам/продавам в темата "подарявам..." че търсиш такова копче ще се намери някой да ти го донесе на събора... Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jade Публикувано 24 ноември 2009 Сподели Публикувано 24 ноември 2009 някой може ли да каже ориентировъчна цена за едно от копчетата за ел стъклата?защото взех новата си Каризма с едно счупено копче и липсват частите,искам направо да купя ново...Ако някой има предложения да пише!Благодаря предварително Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dancho Публикувано 24 ноември 2009 Сподели Публикувано 24 ноември 2009 някой може ли да каже ориентировъчна цена за едно от копчетата за ел стъклата?защото взех новата си Каризма с едно счупено копче и липсват частите,искам направо да купя ново...Ако някой има предложения да пише!Благодаря предварително Копчетата на ел. стъклата на моята Каризма, която продавам на части, ми ги купиха накуп за по 5 лв. за брой, но според мен коректната цена, предвид тяхната дефицитност, е около 10-тина лева, втора употреба. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jade Публикувано 25 ноември 2009 Сподели Публикувано 25 ноември 2009 (редакция) Предвид дефицитита на парите, на мен 10 лв. ми се струва некоректна цена за една пластмаса. Бъзикам се, кой както се спазари. Редактирано 25 ноември 2009 от jolly_roger използвайте препинателни знаци и главни букви! Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ивайло Нинов Публикувано 11 февруари 2010 Сподели Публикувано 11 февруари 2010 Колеги , някой предлага ли целия панел за ел.стъклата на шофьорската врата (с 2 копчета) и на каква цена ? Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cantona Публикувано 17 юни 2010 Сподели Публикувано 17 юни 2010 Колеги , някой предлага ли целия панел за ел.стъклата на шофьорската врата (с 2 копчета) и на каква цена ? Предлагам целия панел с едно счупено копче за Каризма 2002г. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
станислав иванов Публикувано 24 юни 2010 Сподели Публикувано 24 юни 2010 (редакция) Да споделя, колеги....моят панел е с двата бутона.....и единя се счупи....лепих го...гласих го....но едва изкара 1 месец....Вчера си взех за 10 лв работещ бутон от задна врата....смених си само бутона и сега всичко е здраво и работещо !!! Редактирано 24 юни 2010 от станислав иванов Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
laskov Публикувано 24 юни 2010 Сподели Публикувано 24 юни 2010 Единият от бутоните при мен е разпробит и за ос е поставено едно дълго болтче. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Т. Минтов Публикувано 24 юни 2010 Сподели Публикувано 24 юни 2010 Да споделя, колеги....моят панел е с двата бутона.....и единя се счупи....лепих го...гласих го....но едва изкара 1 месец....Вчера си взех за 10 лв работещ бутон от задна врата....смених си само бутона и сега всичко е здраво и работещо !!!Колега, откъде го взе и има ли възможност да ми пратиш един по Еконт? Предварително благодаря! Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
станислав иванов Публикувано 24 юни 2010 Сподели Публикувано 24 юни 2010 (редакция) Колега взех го с едно обаждане от обява в мобилето...има страшно много каризми на части.....специално "моя" човек има морга и в момента има няколко каризми....ето телефон - 0898263687 (точно с еконт ми го прати) . Пак да кажа е бутона който използвах е от задна врата....нямат разлика...еднакви са всичките, успех !!! Редактирано 24 юни 2010 от станислав иванов Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gepito-vt Публикувано 24 юни 2010 Сподели Публикувано 24 юни 2010 Колега, откъде го взе и има ли възможност да ми пратиш един по Еконт? Бадж срещу копченце??? :icon_dance: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Т. Минтов Публикувано 24 юни 2010 Сподели Публикувано 24 юни 2010 Бадж срещу копченце??? :icon_dance:Добре, че ми напомни, сега ще ги сложа в чантата. Бях ги забравил :) Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
momcho Публикувано 3 декември 2010 Сподели Публикувано 3 декември 2010 Здравейте банда.Аз имам проблем само с бутона за шофьорския прозорец и искам да попитам мога ли да сваля само бутона и да го заменя с някой от задните врати?Как точно да го сваля,че да не го счупя? :mitsu-smiley: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gr1nGo Публикувано 22 януари 2011 Сподели Публикувано 22 януари 2011 Здравейте банда.Аз имам проблем само с бутона за шофьорския прозорец и искам да попитам мога ли да сваля само бутона и да го заменя с някой от задните врати?Как точно да го сваля,че да не го счупя? :mitsu-smiley:Можеш ли да кажеш какъв точно ти проблема опитали се да го оправиш?? Аз например имах проблем със бутона беше се счупила оста и я замених с пирон например :icon_dance: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.