Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Публикувано (редакция)

Колеги, 

Тези от нас, които притежаваме Галант, знаем, че колите ни отдавна навършиха пълнолетие. Колкото и да ги пазим, където и да ги паркираме, ръждата не прощава. Както се казва, ръжда и жена тръгнат ли, това е. Отделно, двигателите поработиха доста и въпреки че са дуракоустойчиви /аз тук никога не прочетох колега да се е оплакал/, умората и износванията си казват думата.

От друга страна, след толкова години аз продължавам да се наслаждавам на возия и визия. Този автомобил при мен успява да съчетае комфорт, мощност и разходи. И трите компонента ме устройват напълно. Съпоставено с возията и визията /последната при мен продължава да е номер едно/, до тази година не съм помислял да поглеждам настрани. Може да съм старомоден, може и просто да съм стар /остарял/.

Преди около две години бях решил да проверя дали не се продават Галанти в отлично състояние. Интересуваше ме дали се продават такива коли в Испания или Италия, където заради климата предполагам, че ръжда не се появява /или поне по носещите компоненти/. Идеята ми е да взема всичко от носещата конструкция и да го съчетая с моята кола. На няколко пъти проверявах по основните сайтове за продажба на коли, но не открих. Съответно престанах да се интересувам. 

Наскоро разбрах, че мога да се сдобия с Галант, който по твърдения /които разбира се подлежат на проверка/ е с двигател на 2000 километра. Колата е седяла отвън. От повърхностен преглед видях, че ръжда по основните детайли от носещата кострукция няма. 

Както казах по-горе, идеята ми е да съчетая от двете коли една, която да е в добро техническо и визуално състояние. Идея си нямам каква би била цената.

Какво е мнението Ви ?

Редактирано от de4i
  • Admin
Публикувано

Минал съм по този път и продължавам да минавам. Считам (лично мое мнение) че Мицубиши направиха най-голяма грешка да спрат този модел от производство.

Нищо не им костваше да направят фейслифт и малко обновяване отвътре на автомобила и да продължат производството му до ден днешен.

Проблема е, че модела доста остаря и полагам огромни усилия да го задържам. Бях принуден да спра единия от двата си автомобила от движение, защото ръждата го изяде отвътре и нямах шанс да го спася.

От друга страна ни притиска Euro 2  категорията и не може през зимата да се влиза в центъра на София. Добре поне че другия е все още с Euro 3.

Части все още се намират, макари трудно.

Ако съчетаеш 2 коли в една. Трябва да имаш време, пари, средства, нерви и добър монтьор. 

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Създаване...