de4i Публикувано 30 декември 2025 Публикувано 30 декември 2025 (редакция) Колеги, Тези от нас, които притежаваме Галант, знаем, че колите ни отдавна навършиха пълнолетие. Колкото и да ги пазим, където и да ги паркираме, ръждата не прощава. Както се казва, ръжда и жена тръгнат ли, това е. Отделно, двигателите поработиха доста и въпреки че са дуракоустойчиви /аз тук никога не прочетох колега да се е оплакал/, умората и износванията си казват думата. От друга страна, след толкова години аз продължавам да се наслаждавам на возия и визия. Този автомобил при мен успява да съчетае комфорт, мощност и разходи. И трите компонента ме устройват напълно. Съпоставено с возията и визията /последната при мен продължава да е номер едно/, до тази година не съм помислял да поглеждам настрани. Може да съм старомоден, може и просто да съм стар /остарял/. Преди около две години бях решил да проверя дали не се продават Галанти в отлично състояние. Интересуваше ме дали се продават такива коли в Испания или Италия, където заради климата предполагам, че ръжда не се появява /или поне по носещите компоненти/. Идеята ми е да взема всичко от носещата конструкция и да го съчетая с моята кола. На няколко пъти проверявах по основните сайтове за продажба на коли, но не открих. Съответно престанах да се интересувам. Наскоро разбрах, че мога да се сдобия с Галант, който по твърдения /които разбира се подлежат на проверка/ е с двигател на 2000 километра. Колата е седяла отвън. От повърхностен преглед видях, че ръжда по основните детайли от носещата кострукция няма. Както казах по-горе, идеята ми е да съчетая от двете коли една, която да е в добро техническо и визуално състояние. Идея си нямам каква би била цената. Какво е мнението Ви ? Редактирано 30 декември 2025 от de4i Цитат
Admin Светльо Ангелов Публикувано 30 декември 2025 Admin Публикувано 30 декември 2025 Здравей. +1 Цитат
Admin Светльо Ангелов Публикувано 31 декември 2025 Admin Публикувано 31 декември 2025 Минал съм по този път и продължавам да минавам. Считам (лично мое мнение) че Мицубиши направиха най-голяма грешка да спрат този модел от производство. Нищо не им костваше да направят фейслифт и малко обновяване отвътре на автомобила и да продължат производството му до ден днешен. Проблема е, че модела доста остаря и полагам огромни усилия да го задържам. Бях принуден да спра единия от двата си автомобила от движение, защото ръждата го изяде отвътре и нямах шанс да го спася. От друга страна ни притиска Euro 2 категорията и не може през зимата да се влиза в центъра на София. Добре поне че другия е все още с Euro 3. Части все още се намират, макари трудно. Ако съчетаеш 2 коли в една. Трябва да имаш време, пари, средства, нерви и добър монтьор. Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.