Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Камера


biskata

Препоръчано мнение

Само от ebay. Няма значение годината. Камерата е само една. Важно е mmcs да има букса за нея. Тук надали някой има. Монтажа е свързан с разпробиване на капака и това отказва мнозина. Кабелчето също е предизвикателство. Не можеш да го поръчаш. Втора употреба почти е изключено да намериш - не е отделен, а част от сноп кабели между таблото и багажника. Трябва да си го правиш. И като финал - май ще трябва и активация в etacs- a. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Моя MMCS поддържа камера, но нямаше такава монтирана та затова си сложих ей такова:

cam.jpg.9865ff5be2778a0e4456c5232f6d41da.jpg

Не е кой знае какъв проблема с монтажа и не иска пипане в Etacs. Трябва ти описание на изводите в MMCS и малко търпение за самото окабеляване.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 месеца ...

Вероятно този продукт си има пазарната ниша, но за автомобили с вече монтиран парктроник е нелеп. Камерата на това ниво също е неприемлива, явно има защо производителят да е поставил стоковата на капака. Седаните са ощетени в този показател.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Ей, ама много ме "кефят" отговори в стил "дървен философ"! Не се обиждай, ама не ти ли е минавало през ума, че след като си имаш парктроници то тогава минаваш на този вариант:

a588.jpg.d9d7f58d112f234ea0066778fd7c5533.jpg

И не само. Има колкото си искаш други варианти, освен фабричния.

А за нивото на поставяне на камерата - това зависи и от оптиката на самата камера. Ако се загледаш по фабрично поставените такива при различните марки и модели автомобили, ще видиш че са на различни нива като височина, а не "всички на капака".  Освен това от опит мога да потвърдя (а не примерно защото така мисля), че видимостта е чудесна. Единствено което имам като забележка е относно чувствителността на камерата към светлина - при пълен мрак, ако нямаш добро осветление от задните светлини видимостта не е много добра.

Хайде със здраве и без лоши чувства :)

Редактирано от scratch
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мда, термина "дървен философ" не изчезва след опита за замазване с последнито изречение. Даването на личностна оценка не ми е по вкуса. Някъде вече съм го коментирал въпроса, но вероятно няма да го намериш и ще ми се наложи да го повторя. И е само от личен опит! Не от четене в бг.мама. Може би трябва да започна с въпрос. Защо Mitsubishi са избрали това толкова неудобно място при седана? Убеден съм, на база поста ти, че нямаш представа. Това, че китаеца предлага камери за рамката на рег.номер, за подмяна на една от светлините за осветяване на въпросния номер е само защото се интересува от финансите ти и не го е грижа, къде ще я монтираш. Във форума може да се открие опит, помагащ на нуждаещия се, но и несъстоятелни коментари. Трябва да можеш да отсяваш. Но да се върнем на темата. Не е удачен избор за автомобили с номер в бронята. И не е заради светлината при заден ход. При рег.номера на капака става! И сега отговора. При шофиране по мокри или мръсни (прашни) нашенски пътища, камерата става неизползваема, когато ти потрябва. Лещата е каква?! Мръсна. Защо? Защото е твъде ниско! Честито! Ако трябва да слизаш, за да я почистиш (все някога се налага), язък че я имаш. Няма никакво значение оптиката. Нито ъгъла. Толкова. Това е причината, да я разкарам и да си мотирам на място, избраното от японците.

Можеш да не отговаряш. Аз лично няма да го чета. Само ще увеличиш времето за отсяване на някой в нужда.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен има монтирана камера вместо една от лампите, осветяващи номера - много добър монтаж, заедно с андроид мултимедия. Ползвам ги вече няколко години и мога да кажа, че никога не съм се оказвал в ситуация камерата да е замърсена, да не говорим да е толкова замърсена, че чак нищо да не се вижда. Не казвам, че не е възможно, но поне на мен не ми се е случвало. Пък живея и карам колата в България. И да се случи - като вкл. на задна скорост и видиш, че е много замазано, а ти е наистина важно в момента, разбира се, че ще слезеш да прекараш един пръст. Какво толкова ще стане.

Редактирано от СтоянБ
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

И аз да добавя, от както е купена колата (2019та) съм си монтирал камера в регистрационния номер както е казал колегата scratch. Абсолютно никакви ядове не съм имал нито със зацапване нито с видимост. Дисплея е андроидска китайска навигация.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...