Премини към съдържание

Волана затяга mitsubishi asx


Препоръчано мнение

Здравейте, днес след продължително каране по магистралата забелязах нещо което не трябва да е така, а именно волана е изправен и колата върви на право, но стои като затегнал (два зъба наляво и два зъба надясно на рейката) все едно прещракват зъбите на рейката и при много леко завиване два зъба примерно и ако пусна волана не се връща в изходно положение а задържа така както съм го оставил. Става въпрос за мицубиши асх 2012г.1.6 бензин . С електрическа рейка. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

   За връщането на волана и на мен ми направи впечатление-остава си на това положение (карам Митсубиши, същия автомобил) от година и  половина. Мисля е нормално. Забелязах ,че при по висока скорост волана става с една идея по стегнат.  По думите на майстора ми при електрическите усилватели е нормално, въпреки че служебната Шкода също с ел. рейка  не намирам разлика в усилието на въртене при по висока скорост. При нея  при завой се връща волана.  Щом се чува и щракване, може би има някакъв проблем .Поглеждаш ли и маншоните да не е скъсан някой и да е корозирало от влага. Котките през зимата са редовни обитатели в двигателния отсек на тази кубатура. Качват се точно от към рейката и маншоните. 

   

Редактирано от Petarivanov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Интересното е, че когато колата е на място (спряла) като въртя волана при изправени гуми наляво и надясно всичко е перфектно. Това затягане се получава само в движение, волана е изправен и когато искам да завъртя много леко в ляво и в дясно (два три зъба на рейката). Ако завъртането на волана е повече от тези два три зъба го няма това усещане. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...