Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Волана затяга mitsubishi asx


Препоръчано мнение

Здравейте, днес след продължително каране по магистралата забелязах нещо което не трябва да е така, а именно волана е изправен и колата върви на право, но стои като затегнал (два зъба наляво и два зъба надясно на рейката) все едно прещракват зъбите на рейката и при много леко завиване два зъба примерно и ако пусна волана не се връща в изходно положение а задържа така както съм го оставил. Става въпрос за мицубиши асх 2012г.1.6 бензин . С електрическа рейка. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

   За връщането на волана и на мен ми направи впечатление-остава си на това положение (карам Митсубиши, същия автомобил) от година и  половина. Мисля е нормално. Забелязах ,че при по висока скорост волана става с една идея по стегнат.  По думите на майстора ми при електрическите усилватели е нормално, въпреки че служебната Шкода също с ел. рейка  не намирам разлика в усилието на въртене при по висока скорост. При нея  при завой се връща волана.  Щом се чува и щракване, може би има някакъв проблем .Поглеждаш ли и маншоните да не е скъсан някой и да е корозирало от влага. Котките през зимата са редовни обитатели в двигателния отсек на тази кубатура. Качват се точно от към рейката и маншоните. 

   

Редактирано от Petarivanov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Интересното е, че когато колата е на място (спряла) като въртя волана при изправени гуми наляво и надясно всичко е перфектно. Това затягане се получава само в движение, волана е изправен и когато искам да завъртя много леко в ляво и в дясно (два три зъба на рейката). Ако завъртането на волана е повече от тези два три зъба го няма това усещане. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...