Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Провиснала задница, нови пружини или подложки


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, задницата на моята джипка провисна доста. Ще сменям амортисьорите и се чудя ако сложи нови усилени пружини дали ще се повдигне както е нова или с някакъв лифт комплект подложки да действам. Предпочитам нови пружини, но само ако се изправи задницата. Моля споделете мнения. Мерси!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Някой с мнение по темата? Изчетох подобните теми и тъй като не я карам по черни пътища, нямам нужда от много вдигане. Просто естетически не ми харесва така. И тъй като ще сменям амортисьорите се чудех дали и с нови пружини ще  се изравни задницата с предния мост. Та тъй де....чудя се с колко ще се повдигне?

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...
  • преди 2 седмици ...

Още не, все още се двоумя какво да правя. А и съединителя взе да се обажда. Придърпва при потегляне и явно е за смяна, та тъй де, задницата засега ще почака:bang:

Редактирано от da bomb
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Като сменяш съединителя вземи само оригинален от Франсауто или АМК,разликата от магазинските цени е минимална,но качеството е на ниво.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

   Моят ASX 2012 също е с провиснала задница.  Като решение в близкото бъдеще мисля пружини и амортисьори. Това което ме притеснява  (поне като чета при АСХ и Аутлендър )  че  често са с провиснали задници , няколко години след ново закупени.  Стигам до извода,че дори и оригинални пружини не издържат дълго. 

  Като предложение, (ако админите счетат че е реклама или спам- моля да изтрият поста)  и ако има желаещи  можем да направим опит за поръчка на усилени пружини. Предложението ми е  базирано  от тема в форума на Хонда (усилени пружини +30мм Айбах) Явно и при техния СУВ провисването отзад е често срещан проблем. Та те си поръчват специално усилени пружини (по техен проект)  и от прочетеното към момента  са доста доволни като издръжливост, поведение и возия. 

 Всеки може да влезе и да прочете и си направи изводи. 

   Предложението ми е да се свържем с техния човек(изчел съм почти всички постове. Инженер с много добри познания и опит) и  го помолим на базата на нашите пружини да изработят прототип за поръчка.  Мисля че той изчислява дебелината на витката и височината за безпроблемна работа с останалите компоненти по окачването.  Комплекта за ЦРВ в момента е 460- 480 лв ,мисля че дават и  гаранция.

  Не познавам лично човека,но мога да издиря контакти и да отправя питане, а найдобре ще е да съдействат колеги от Русе- да се договори лично на място. 

  Ако има и в нашия форум човек, който може да уреди всичко директно с производителя - ще е още по добре. 

  Та ако има желаещи  да действаме в тази посока?

  

 

  

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,и при мен задницата беше провиснала. Смених само пружините и ефекта беше ,че се изравни с предницата ,изглежда доста по-добре. Казаха ми, че има знаение дали е 5 или 7 местно. Моето е 7 местно и забодох едни каяби и съм доволен.

mici (1) (2).jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

    В крайна сметка  отказах се от смяна на пружини. Смених амортисьорите и си поръчах подложки 35 мм (Евгени от Русе) за над чашката на амортисьора .Задницата от 170 мм се вдигна на 220 мм.Отпред  беше 200 мм. Минах стенд- имаше нужда от много лека корекция в задния мост.  В стабилноста не усещам разлика. Една идея е по- добра,но го отдават на новите Каяби.

 

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...