FearSoft Публикувано 4 септември 2022 Сподели Публикувано 4 септември 2022 (редакция) Привет! Става дума за Спейс Стар 1.3, 82 к.с., бензин, 2002 г. Вчера, след дълъг път, спиране за малко и последващ старт ми спря километражът, изчезнаха показанията на дисплея за изминати километри и средният разход на гориво. След време светна и чека, грешка P0500 - VSS (vehicle speed sensor) cirquit malfunction. Т.е. не ми отчита сензора за скорост. Открих един изгорял предпазител в купето, но нищо не се промени след замяната му. Възможно ли е сензорът да е сдал багажа при стартиране? И къде точно се намира този сензор? Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Всичко останало по таблото и колата като цяло работи нормално. Благодаря предварително! Редактирано 4 септември 2022 от FearSoft Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
FearSoft Публикувано 8 септември 2022 Автор Сподели Публикувано 8 септември 2022 В случай, че някому все пак е интересно - счупена ос на датчик. В очакване на нов. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rata Публикувано 6 август 2023 Сподели Публикувано 6 август 2023 На 9/4/2022 at 3:25 PM , FearSoft написа: Привет! Става дума за Спейс Стар 1.3, 82 к.с., бензин, 2002 г. Вчера, след дълъг път, спиране за малко и последващ старт ми спря километражът, изчезнаха показанията на дисплея за изминати километри и средният разход на гориво. След време светна и чека, грешка P0500 - VSS (vehicle speed sensor) cirquit malfunction. Т.е. не ми отчита сензора за скорост. Открих един изгорял предпазител в купето, но нищо не се промени след замяната му. Възможно ли е сензорът да е сдал багажа при стартиране? И къде точно се намира този сензор? Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Всичко останало по таблото и колата като цяло работи нормално. Благодаря предварително! И на мен ми светна РО500 .Ще те попитам къде се намира този датчик .Благодаря предварително. Мицубиши Спейс Стар. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dundi Публикувано 20 юли Сподели Публикувано 20 юли При мен спира пи време на движение и след малко пак тръгва вадих датчика презапоих целия километраж и пак го прави. Възможно ли е да е от борт компа спейс стар 1.6 2004та Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Miroslav Публикувано 22 юли Сподели Публикувано 22 юли Датчика е електромеханичен, монтиран е на скоростната кутия и най-често проблемите са в износване на привода на датчика, електрическите проблеми особено с таблото са по-рядко срещани. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.