FearSoft Публикувано 4 септември 2022 Публикувано 4 септември 2022 (редакция) Привет! Става дума за Спейс Стар 1.3, 82 к.с., бензин, 2002 г. Вчера, след дълъг път, спиране за малко и последващ старт ми спря километражът, изчезнаха показанията на дисплея за изминати километри и средният разход на гориво. След време светна и чека, грешка P0500 - VSS (vehicle speed sensor) cirquit malfunction. Т.е. не ми отчита сензора за скорост. Открих един изгорял предпазител в купето, но нищо не се промени след замяната му. Възможно ли е сензорът да е сдал багажа при стартиране? И къде точно се намира този сензор? Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Всичко останало по таблото и колата като цяло работи нормално. Благодаря предварително! Редактирано 4 септември 2022 от FearSoft Цитат
FearSoft Публикувано 8 септември 2022 Автор Публикувано 8 септември 2022 В случай, че някому все пак е интересно - счупена ос на датчик. В очакване на нов. Цитат
rata Публикувано 6 август 2023 Публикувано 6 август 2023 На 9/4/2022 at 3:25 PM , FearSoft написа: Привет! Става дума за Спейс Стар 1.3, 82 к.с., бензин, 2002 г. Вчера, след дълъг път, спиране за малко и последващ старт ми спря километражът, изчезнаха показанията на дисплея за изминати километри и средният разход на гориво. След време светна и чека, грешка P0500 - VSS (vehicle speed sensor) cirquit malfunction. Т.е. не ми отчита сензора за скорост. Открих един изгорял предпазител в купето, но нищо не се промени след замяната му. Възможно ли е сензорът да е сдал багажа при стартиране? И къде точно се намира този сензор? Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Всичко останало по таблото и колата като цяло работи нормално. Благодаря предварително! И на мен ми светна РО500 .Ще те попитам къде се намира този датчик .Благодаря предварително. Мицубиши Спейс Стар. Цитат
dundi Публикувано 20 юли 2024 Публикувано 20 юли 2024 При мен спира пи време на движение и след малко пак тръгва вадих датчика презапоих целия километраж и пак го прави. Възможно ли е да е от борт компа спейс стар 1.6 2004та Цитат
Miroslav Публикувано 22 юли 2024 Публикувано 22 юли 2024 Датчика е електромеханичен, монтиран е на скоростната кутия и най-често проблемите са в износване на привода на датчика, електрическите проблеми особено с таблото са по-рядко срещани. Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.