Премини към съдържание

Скорости L400 (space gear)


Препоръчано мнение

Здравейте, колеги!

На въпросния бус му се счупиха скоростите! Буса е доста рядък и съответно намирането на такава втора употреба се оказва трудно.

Въпросите ми са следните.

1. Някой дали знае, дали е съвместима скоростната кутия с такава от Пажеро 2. При полужение, че идвата двигатела са с еднакъв обем.

2. Дали скоросната кутия която е поставена на двигател 2.5 е същата (съвместима) с такава от 2.8.

Буаса е с дизелов двигател 2.5 тди 4х4.

Питам защото намери една скоростна котия от 2.8 дигател. Но не знам дали ще стане на 2.5 двигател.

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Скоростната котия "заяде" на 3-та предавка и неможе да бъде изключена.

Поради тази причина майсторите не можаха да разглобят скоростите и казаха да търсим други

Колата е 99 година

Редактирано от Bear4о
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

....смях в залата......смени си майсторите....блокирането може да бъде от няколко причини( зависи как и кога е станало)..1. е избирача да е счупен и зъбчето да е заяло в корпуса на кутията....2. е вилицата на муфата да се е изкривила ( бая зор ще да е видяла ) и това пак води до блокиране....3. е муфата на 3-та предавка да е завлякла поради някаква причина и това да е довело до блокиране....4. оста на избирачите ,която влиза в раздатката и преминава през нея и влиза в кутията да е крива...само че трябва много да крива и семеринга да е паднаал отодавна и да заяжда оста....Тази кутия се отваря ,ако ще и танк да мине през нея, друг е въпроса колко е счупена и дали ремонта си заслужава парите,защото доста често в такива случаи цената е висока и това води до търсене на друг вариант.....

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Кутията е блокирала по време на движение по шосе, не знам повече защото не съм карал аз, а колега, но досега не е правила никакъв проблем със скоростите.

Майстора каза, че неможе да я разглоби. Предопредиме преди да я почне, че вероятно така ще стане защото по негови думи "Трябва да е на неотрална за да мога да я разглобя".

Относно смяна ма майстора, това беше единствения във Велико Търново, който се съгласи да вземе колата. Какви са причините в момента няма особенно голямо значение.

Въпроса ми беше друг някой дали знае дали са идентични (съвместими) скоросите от 2.8 и 2.5 литровите двигатели. Както и дали са идентични с тези от Паджеро?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се, че все пак са успяли да отварят скоростната кутия и проблема бил в съчмата която задържа да не изхвърли скоростния лост.

Иначе ако не стане намерх едно паджеро с 2.5 двигател и ако не оправят скоростната котия ще я сравня с тази на паджеро ако стане ще пиша

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...