Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем с ETACS, ABS на Mitsubishi Lancer 1.8


dzhurov92

Препоръчано мнение

Здравейте колеги! 

Имам следният проблем. След смяна на маслото, решават да занулят сервизния интервал със зададени стойности (10000 км и 12 месеца) с диагностика bosh kts560, при което преди зануляване на интервала системата изкарва съобщение че може да чете НЕ ЕДНОЗНАЧНО въпреки това продължават напред и въвеждат стойностите които съм посочил. След това обаче последиците са следните изобщо не се показва сервизен интервал, светват сервото за волана,ABS, ASC,AIRBAG, както и забелязах че когато не се сложат коланите на предните седалки не дава звукова индикация за това. След този проблем чета доста и се оказва ако правилно съм разбрал че може би bosha е разбъркал настройки на etacs модула на колата. Моля ако някой знае как да възтановя първоначалните настройки на колата да съдейтва ще бъда изключително благодарен. 

Автомобила е Mitsubushi Lancer sportback 2008г. 1.8 143 коня 

VIN:JMBLNCX3A9U001037

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не съм чул с Бош да се ровичка в нашите машини. Както и да е.  Ще трябва да се обърнеш към официален сервиз - те работят с mut 3, и да се надяваш, че могат да работят с него. Бившият Балкан стар мисля, че могат да се справят. По номера на етакса ще ти инсталират съответния софтуер. Номера на етакса се открива по vin кода. Това е начина без да се напрягаш и четеш много.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Писах на едни пичове за проблема. Дадох им Вин кода. Ще ми кажат какъв етакс имаш и евентуално, какво може да се направи. Когато се ровичка, софтуерът си прави резервно копие, за да го върнеш, ако нещо се обърка, но за бош-а не съм сигурен. Убеден съм, че официалните сервизи могат да го преинсталират. Успех!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм напълно с теб. Проблема е такъв че в Бургас в представителството колата беше 2 дни и накрая ми казаха abs за смяна което е несериозно. Много правилно каза че не само трябва да имаш диагностика mut 3 но и да работиш с нея. Днес успях да си видя номера на etacsa той е следния 8637А320 с дата 13/05/2008

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

ПРОБЛЕМА Е РАЗРЕШЕН! След посещение на сервиза балкан стар в София се оказа че е изтрит конфигурационен файл за abs и сервизния интервал от епрома на таблото. След като сложиха файла и обучиха abs  и връщане на сервизния интервал в епрома всичко заработи

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...