Премини към съдържание

Въпрос за двигател 1.3 бензин


Препоръчано мнение

Здравейте, насочил съм се към покупка на Спейс Стар 1.3  . По обявите виждам, че този двигател го дават с различна мощност - 61 и 63 киловата. Кой е по новия от тях и каква е разликата. Предполагам по маломощния мотор е с някаква допълнителна еко норма??? Харесал съм един модел от София от частно лице не от автокъща. Продавача съобщава за разход на масло от 1 литър на 10 000 км. Което вероятно може да означава 2 литра. Нормално ли е това и какво е добре да се огледа при този двигател преди покупката? В нета прочетох,че тези двигатели си горят масло .....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Разликата в двата мотора е запалителната с-ма. Единия вариант е с бобини, другия е дистрибутор и лули. И в двата варианта, системите са надеждни и лесни за обслужване. Ако моторът е здрав и добре подърждан, разхода на масло не трябва да надвишава 300/400гр. между интервалите за смяна (8000км - 10000км) и ако предположим, че е използвано правилното такова.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...