Премини към съдържание

Препоръчано мнение

Здравейте, колеги! 

 Имам аутлендър 2,    2,4бензин-газ.При спиране започва да мени оборотите от 200 до 1000,дори понякога гасне. Много доктори минах, един искаше сегменти да сменя, друг дроселова клапа, трети.... Някой сблъсква ли се е с такова нещо?! 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

....като за начало ,почистете си дросела на загрят мотор, през това време откачете минусовата клема на акумулатора и след почистването и поставянето на клемата обратно , запалете мотора без други консуматори като климатик, фарове парно и т.н......Нека поработи така 10 мин. на празен ход ,през това времед не пипайте нищо.....След това изгасете мотора , изчакайте 2-3 мин и запалете и я покарайте ....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 6 месеца ...

Използвам темата на колегата за същия мотор

Сутрин мени оборотите първата минута, след подаване на газ замръзват. Да но при потегляне, ако спра на D , за почва едно лашкане и иска да потегли. След още една минута всичко си е на мястото. Дразнещ проблем. 

Нова верига, нови свещи, изчистен дросел на ултразвук, компютъра е ресетнат. 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

DJ ти намекна за дросела ,как се прави и важното е и свалянето на клемата ПРЕДИ барането на клапата . Обаче , ако някой ,вече е барал тоя дросел , ще тр да минеш да ти го "калиблира ", "обучи"...или квото там се вика .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да. Благодаря за отговора

Всъщност прочетох препоръките след като от сервиза извършха почистването и проблема си остана.  След това Ресетнаха компютъра, но как са извършили процедурата и в каква последовагелност не знам. Дали това не би следвало да замени откачането на - клеймата

Жалко, че съм далеч от Сф. Бих отишъл при DJ

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 5 месеца ...

Ако колата се кара известно време САМО на бензин и става като нова. Не мърдат обороти, не лашка по светофарите сутрин. Нищо. Явно ГУ обърква нещо, но какво не е ясно. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...