Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем с TPMS при смяна на гумите


Препоръчано мнение

Здравейте,

Собственик съм на американски Outlander 2018, бензин, 2.4. След всяка смяна на зимни/летни гуми, на дисплея ми се изписва съобщение "tire pressure monitor service required", след което трябва да ходя на диагностика за инсталиране на съответния комплект сензори. Питането ми е няма ли опция за някакво автоматично разпознаване?

В менюто на колата има ресет tpms, което не е активно и не може да се натисне. Също така има опция за смяна на зимни и летни сензори - 1 и 2, но е активно само 1, не дава да се превключи на 2.

Моля за съвет, как да приключа с тези грешни 60 лв. на година.

Благодаря Ви предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен  (RVR 2.4 L./ 2017) е същото положение. На таблото ми се  появява знак за налягането на гумите. Хубаво, че няма звуков сигнал.

Така, че просто се правя че не го виждам, докато сложа лятните джанти които си имат датчици !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Същата работа и при мен. Колата е Mitsubishi Outlander 2016. Купих си 18-ски за зимните, че ми писна да сменям гумите. Сега като сложих летните (оригиналните джанти с оригиналните сензори) и ми изписа "tire pressure monitor service required" (то съобщението просто си остана, тей като зимните още не съм им сложил датчици). То ако при всяка смяна, трябва да ходя да ми въвеждат наново данните, просто не си е работа, а ще ми е по евтино да сменям гумите само.

Това reset tpms какво прави?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен нещата се оправиха. При едно излизане преди тръгване минах на втория комплект сензори (в него няма записано нищо, там би трябвало да са зимните). Лампата за сензорите мигаше постоянно, но без да ми изписва грешка, явно се чудеше какво става. На връщане смених обратно на първия комплект и след 10 метра всичко се оправи. Няма лампи, няма грешки. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Странно,при други марки автомобили-(със датчици на зимни и летни ) просто се ресетва !Имал съм случай с повредени датчици при м/д гуми....дори клиент си беше сложил един датчик в багажника и беше забравил за него,докато не го намерих извадих от там-не се ресетваше TPMS a.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...