Премини към съдържание

Мирише на бензин


Препоръчано мнение

Здравейте колеги, от няколко дена в коша на мотора смърди ужасно на бензин, миризмата идва от, не знам как точно се казва, нещо за бензиновите пари, кръгло е и се намира в коша зад въздушния филтър под кутията с бушоните, в него влиза едно тънко маркуч от мотора, и по дебел маркуч, предполагам от резервоара! До сега не е мирисало, без да вдигаш капака смърди все едно си стъпил в кофа с бензин! От тогава колата гасне като изключа от скорост, не винаги но повечето пъти, започва да го прави 10-15мин.след като я запалят, днес даже угасна на място както работеше! В началото си помислих, че може да е калпав бензина, защото съвпадна с зареждането на бензин от една калпава бензиностанция, но на следващия ден налях 15л.,от бензиностанцията от която съм доволен, но за съжаление, продължава да го прави! Днес реших да извадя този, не знам "филтър", и от маркуча който излиза от купето доста време излизаше "мараня"! Надух тая кутия но интересно въздуха излезе от третата тръбичка на този "филтър", а там мъркуч няма! Благодаря, прадварително, за съветите! Каризмата е 1.8 GDI 125к.с

Редактирано от Mitko 1464
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен на един Opel миришеше от сцепен в края маркуч за бензин от към двигателя. Изрязах му края на маркуча, където беше сцепен, поставих го отново и се оправи. Не тежи много, че може да не стигне. Тече ли под колата?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не, не тече, дори няма капчица, просто яко мирише, имам чувството че тече наистина, но уви! При работещ двигател, пак казвам в първите 10мин-нищо, и после се почва! Направи ми впечатление днес, че като развих капачката на резервоара, имаше яко свистене, само че не разбрах дали беше вакуум, или налягане! До сега не е ставало така! А, като тръгнах да развивам капачката, и като започна да свисти яко, замириса много на бензин, без да съм доразвил капачката, което ме кара да си мисля че е направила налягане! Надух маркуч който отива в купето, но не срещнах никакво съпротивление, ама вече бях развил капачката! 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Малко развитие по темата!

Карам на развита капачка на резервоара, вече не мирише в коша, но колата продължава да гасне! Тази вечер тръгнах да паркирам, изключих от скорост, и угасна, врътнах ключа-запали от раз, и веднага угасна, и това се повтори няколко пъти! Какво може да и е станало на моята красавица? Гасне като работи на място, в смисъл държи около 750об.,и рязко гасне, в смисъл не започва да тресе, да се мъчи нещо, ами от ряз! Като спирам по сфетофарите, или на пешеходна гасне като отсечена, и пали веднага, без да се замисля! Не го прави винаги, примерно на 5 спирания-2пъти гасне! Благодаря предварително за насоките! Обръщам се към вас, защото в Плевен няма много кадърни майстори, а сега не мога да си позволя да ида до Пловдив! До сега никога нищо не е правила, беше най-сигурния автомобил който съм карал, и изведнъж-греда! Пак казвам това съвпада с наливането от кофти колонка, но тия 10л.,дето ги налях, свършиха отдавна! Сега има около 30л.уж сигурен бензин! 

Редактирано от Mitko 1464
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

От какъв друг мотор става стъпковото моторче, че не мога да си намеря! Купувам веднага! 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...