Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Състояние на изпускателната система след 200000км. на Lancer 2008+


ferrarko

Препоръчано мнение

Здравейте.

Какво е състоянието на изпускателните ви системи след 200000км. ?

Сменяли ли сте части от нея?

Преди около две години на 190000км. смених уплътнението MR450699 след колекторните тръби  , с което едно ръмжене изчезна .

Сега след изминати 220000км. около 2500 об./мин. се получава едно резонансно дрънчене от изпускателната система. Като при леко повишаване или понижаване на оборотите този резонанс спира да се чува. Скоро се консултирах в един сервиз, където ми обясниха без да проверят, че най вероятно ми е прогоряло гърнетои трябва да се сменя! 

Някой разглобявал и оглеждал ли е изпускателната система след тези километри, възможно ли е да се стига до смяна на гърне?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Никой ли няма мнение или опит по въпроса?! 

Някакъв съвет ако трябва да сменям част от изпускателната система, към какво да се насоча?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, 

Над някой секции от изпускателната система има тъй наречените "топлинни щитове", който са разположени например над крайното гърне, катализатор или резонатор. С времето
крепежите им увисват и започват да опират върху дадената секция и се чува такъв "резонанс". Не бих ви посъветвал, да правите корекции по оригиналната изпускателна с-ма, разбира се без да има причина. По мой съвет, нека да погледнат всички топлинни щитове на колата както и при натоварване от 2.5К оборота , за да се види дали това не е причината за вибрацията, защото това доста често срещано явления при Мицубиши. 

Поздрави.

Редактирано от MuxoB
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Аз съм с лансер 2011, 1.8 на 168к км. Миналата година смених гърнето като ходих да ми правят custom такова с два изхода. Старото се оказа доста ръждясало и на път да се пробие, а и ме дразнеше колко много се вижда като се погледне колата отзад. Старото помня че имаше леки вдлъбнатини явно от кофти паркиране от предишния собственик. Предполагам че това е допринесло за по-бързото му "разграждане". Нямам наблюдения от пробиви по останалата част нагенерацията.

rsz_1rsz_img_20200614_195330.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...