Премини към съдържание

Голям разход на гориво на Галант 136к.с. 2000к


Препоръчано мнение

Здравейте, някой има ли идея на какво може да се дължи увеличен разход на гориво на Галант от 1998г., 136к.с., 2000 кубика, бензин? Към момента харчи около 16л на 100км?

Скоро смених ламбда сондата, но няма разлика.

Може ли да е от оборотите?

п.п. Само при мен ли е така, като изляза от форума и искам пак да вляза ми казва, че паролата е грешна?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Колко е харчил преди? Газова има ли? Как засичаш разхода? Това само градско ли е?

Моят е 2.5. Градско между 12 и 16, на дълъг път 7.5 - 8/100. Смесено 10-10,5. Това е с човешко каране. Даде ли му се газ, става страшно с пиенето на горивото. 

Редактирано от Andy Van Der Drift
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На 1/24/2022 at 9:33 AM , Andy Van Der Drift написа:

Колко е харчил преди? Газова има ли? Как засичаш разхода? Това само градско ли е?

Моят е 2.5. Градско между 12 и 16, на дълъг път 7.5 - 8/100. Смесено 10-10,5. Това е с човешко каране. Даде ли му се газ, става страшно с пиенето на горивото. 

Извинявам се за забавения отговор.

Карам я само градско и то на кратки разстояния. Средно 200км на месец, което е нищо. На бензин съм, нямам газова или друга уредба. Засичането е лесно, светка червената лампа, зареждам бензин за 40лв, което е 16л, минавам 100км и пак светва лампата. Така я засичам вече 3-4 пъти. Преди харчеше 11-12л на 100км. градско.

 

Редактирано от Dimitar Georgiev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Такъв вид експлоатация води до висок разход. За всеки автомобил производителят е дал характеристиката "разход градско" хх литра /100 км. Само че тази стойност е ориентировъчна и е за пробег 100 км изминати ако не наведнъж, то най-много на 2-3 пъти. Аз също експлоатирам колата на къси отсечки и положението е като при теб. Веднъж 14, втори път 16, трети 12, после 18 ... 20/100. Когато я карам в голям град гори 11-13 на сто. Само че за това специално никой не ми вярва и всеки си мисли, че в София щяла да ми харчи 30-40 щом в малък град съм на 16-20. Пълни глупости, но не ми се спори...

Най-елементарното е да провериш за спаднала гума и за задържаща спирачка. А най-сигурна проверка дали има проблем с автомобила и да му опънеш един "тегел", ако искаш и безцелно, да видиш как ще е на дълъг път.

Преди години и аз пуснах тема че много харчи. Вярно, парите летяха за никакво разстояние, но когато отидох до Враца, до Плевен ... ми 7.5 зимата че и надолу. А в града стрелката пада в реално време при всяко ускорение. Нашите коли са от онова старо поколение машини, които нямат скъпи работи за чупене/ремонтиране, но харчат повече, не вървят като по-новите. Много коли харчат по-малко но се повреждат повече, така че едно за сметка на друго. 

Ако и на дълъг път харчи много ще трябва диагностика и дано твоята може да се свърже със софтуер. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Andy Van Der Drift написа:

 

Работата е там, че я имам от 2008г и до 2019г не съм забелязал такъв висок разход. От 2019 ми стана втора кола, защото си взех Пежо 508 и всякакви дълги разстояния минавам с Пежото. Но санитиментът към Мицубишито ми остана макар вече да е на 20+ години. Обаче, ако ще харчи 16 на сто това ми идва малко в повече въпреки любовта към Галанта :). Преди 2019г с Мицубишито минавах средно 1000км на месец, но пак предимно градско. Твоята същата мощност ли е? На снимката си писал 2,5?

Редактирано от Dimitar Georgiev
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

2.5 e. И аз я имам от 2008 година. Нямам втора кола. Не и с редовни документи. С тази бръмча напред-назад на къси разстояния и все става така, че тъкмо изстине и се налага да я подкарвам на студен двигател. Винаги си е била е горачка. По принцип щях да се разделя с моята, но не виждам кой ще прояви интерес към автомобил на 23 години. За части също не става, тъй като нищо няма да се продаде. Това е положението - разход с моята употреба между 13 и 20/100. На дълъг път около 7.5. Със същото каране, на същите разстояния, при еднакъв брой студени стартове, последвани от престой и отново студен старт ... с опел 1.6 бензин 10.5-11/100; с ауди 2.0тди - 10.5/100. С галанта 5-6 лева отгоре. Така че го отдавам не само на моделя, а и на условията на употреба. Това си е чиста проба експлоатация в тежки условия.

Причините за увеличен разход са много. Като почнеш от бъг в ЕКУ-то, спаднали гуми, задържащо колело, минеш през запушен ауспух (от разпаднал се катализатор), ламбда сонда и стигнеш до износен двигател. От опит знам че такива проблеми се откриват много трудно, особено на V6 и по-големи двигатели. Виждам че си от Пловдив. Попита ли Милен кога ще може да я погледне? Най-малкото й пуснете диагностика. На моята той ми направи диагностика. Открихме мисля че 3 стойности от датчици, които не бяха в нормите. Помня само че първия кислороден датчик (първата ламбда сонда) показваше 10 (десет) пъти по-ниски стойности и реагираше лениво. От това принципно страда ускорението и разхода на гориво, както и състава на отработените газове. Моят галант преди да загрее до средата по стрелка върви много прилично. След като измине 4-5 км сякаш карам с 20-30% по-малко тяга. Това си е признак за ламбда датчик отвсякъде.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 часа, Andy Van Der Drift написа:

2.5 e. И аз я имам от 2008 година. ...Моят галант преди да загрее до средата по стрелка върви много прилично. След като измине 4-5 км сякаш карам с 20-30% по-малко тяга. Това си е признак за ламбда датчик отвсякъде.

Е твоята е по-мощият вариант може би е по-нормално да харчи толкова?!

Милен и диагностика ли прави, не беше ставало въпрос досега, основно сме оправяли неща по предницата, смяна на масло и т.н.?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Галант 2,4gdi е най икономичната кола която съм карал на "ИЗВЪНГРАДСКО",Всеки ден я карам между 70 и 120км повтарям извън града и разхода и е 6,2 6,5 при спазване на всички ограничения..засичана от 2 години...градско 8 до 10.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...