Премини към съдържание

Проблем с Мицубиши Колт V


coltbg

Препоръчано мнение

Здравейте и за много години! :) 

Нов съм във форума и поводът е едно Мицубиши Колт V генерация 1998 година, 1.6 GLX, 90 кс, което купих за работна кола. В интерес на истината колата е в доста добро състояние откъм ръжда - тя липсва изцяло от местата, които по принцип са слаби на този модел (доколкото съм запознат). 

Ще се фокусирам върху проблема: Колата е с газов инжекцион. Чека на таблото свети.
1. Пали трудно като е студена (6-7 секунди въртене) и като запали държи 2000 оборота доста дълго време, което е дразнещо. 
2. На бензин работи неравномерно, като на 3 цилиндъра и придърпва. Също така мощността е по-малка. 
3. На газ звука на двигателя се променя и работи по-нормално, но оборотите на празен ход играят постоянно. В движение придърпва също, но по-малко. 

Бихте ли ме ориентирали откъде да започна с проверките? Имате ли си някой човек от форума, който разбира и ремонтира двигатели на Мицубиши? Благодаря предварително.

Поздрави,

Ники

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Като за начало, можете да си направите диагностика, и да видите какви са грешките в ЕКУ-то. Можете да си направите диагностика и сам, писано е във форума. Поздрави!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Така.. Update: Колата беше в сервиз и сменихме комплект ангренаж, кабели, свещи, масло, филтри и един кабел на дюза от бензиновия инжекцион, че беше прецакан и това е била причината на бензин да работи на 3 цилиндъра.

Първи впечатления:

1. При студен старт държи още по-високи обороти от преди - 2000, а понякога и до 2500 оборота. В кое би могла да е причината? Дори и като загрее напълно, на празен ход държи 1100-1200 оборота и леко играят. 

2. Прекъсването все още го имаше от време на време и на бензин и на газ, но след 1 цял ден каране само на бензин, изчезна почти на 100%.

3. Колата спря да работи на газ. Не може да държи обороти, няма мощност и гасне като не подавам газ. 
 

Моля за съвет ако някой има идея, тъй като смених всичко, а не съм особен почитател на типа работа "смени го пък виж дали ще се оправи".

Благодаря предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...