Премини към съдържание

Mitsubishi Lancer Evo IX


jorok

Препоръчано мнение

Здравейте,

Нов съм тук :) Преди години притежавах Lancer X, но за кратко, а след близо 4 години търсене и чакане, най-накрая съм собственик на Evo IX. И преди да купя колата правих проучване къде в България и по-конкретно в София може да се поддържа, но честно казано намерих доста оскъдна информация. Сега вече въпроса е по-неотложен, така че ще се радвам на всякаква помощ :) 

Предполагам тук има и други хора с Evo-та от всякакви генерации, така че генерално търся съвети и откъде поръчвате части, аксесоари и т.н. Много трудно откривам европейски магазини, а и да открия са основно английски. Има ли алтернативи или?

Благодаря предварително!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Честито за придобивката :)

Части за Ево се поръчват от цял свят :) Някои неща ги има само в Щатите, други се намират в Англия, има и японски сайтове. Части от ЕС като цяло малко се предлагат, главно разни консумативи, като спирачни дискове, накладки, масла, филтри.

Съвети къде да я поддържаш няма да ти давам, аз сам си поддържам моята.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам и аз ще пробвам да правя някои от нещата сам, но за други сам знаеш, че няма как без специфично оборудване :) 

И все пак нещо - поне някой човек, който си чувал, че се занимава... поне някой сайт, от който си поръчвал и знаеш, че цените са добри, пристигат бързо, проверен е и т.н. :) Даже предполагам има и хора, през които се порчват части?

Всичко ще е от полза :beer:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

След брекзит не съм поръчвал части. Единствено изпускателен колектор от Щатите, но този който исках го има само там. Преди това главно от Англия поръчвах заради евтината доставка, достъпни цени и наличност на части. Сайтове много, включително ebay.co.uk. Ross Sport, Indigo-GT, Demon Tweeks, JapShop.... много има зависи какво търсиш.

Немски сайт - turbozentrum.de

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 4 седмици ...

А какви накладки ползваш и би препоръчал, че моите са бая squeaky както им викат? Засега съм загледал Girodisc Magic Pads. Чета разнозначни мнения за Ferodo DS2500, а и те май също скърцали и не знам как са основно за стрийт.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Леко скърцане е напълно нормално, дори със заводски накладки. За Ево Х бяха производство на Феродо, нищо че се продават като Брембо. Но след не знам коя година смениха производителят.

Феродо DS2500 e популярен избор, не съм карал с тях. Ако целта е минимален шум търси такива с керамика в тях, от рода на EBC RedStuff. НЕ препоръчвам EBC, просто ги давам за пример. От EBC нямам добри впечатления.

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Сведох избора до Hawk HPS, WORKS Blue и StopTech Street Perormance. Принципно Hawk имат и някакъв керамичен модел, ама още не съм сигурен за него.

Edit: В крайна сметка мисля, че ще взема два предни диска DBA 4000 T3 и WORKS Blue накладки. Накладките са на сходна цена като Hawk HPS и EBC Red, но за разлика от тях чувам само положителни мнения за Works. Реално предложението на StopTech е със $100 по-евтино, но мисля да скоча на нещо по-средно като клас. За дискове също много се чудих, но тези ценово ме устройват. Доста хвалят 2-Piece-овете на Gyrodisc, но ми идват скъпички и не съм сигурен дали ще има смисъл от тях предвид, че аз няма да я карам на писта толкова... поне в началото :)

Редактирано от jorok
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...