Премини към съдържание

Задържане на предо дясно колело


Препоръчано мнение

Здравейте,

От известно време ми се получава странен проблем - при първоначално потегляне и завой наляво предно дясно колело леко пристъргва и задържа за съвсем кратко. Все едно гумата стърже някъде. След това проблемът го няма! И това се забелязва когато колата е стояла дълго време, цял ден, например. Спирачните маркучи са нови, спирачната помпа е нова и спирачките по принцип си работят нормално. Някой да има идеи откъде може да се получава този ефект/дефект? ABS или нещо друго? По принцип ABS-ът работи нормално и се усеща при рязко спиране. Колата е Спейс Стар 1.3.

Благодаря предварително!

Редактирано от FearSoft
корекция
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Най-добре ще е да разглобите спирачния механизъм. Звучи ми като запекла в леглата нагладка или водач на спирачния апарат. 
Свалете накладките и вижте дали са равномерно износени, ако не са вземете нови и смажете леглата на накладките (съпорта) и спирачните водачи и направете обезвъздушване на системата.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

ОК, благодаря! Системата е объзвъздушена съвсем наскоро, след смяна на главен спирачен цилиндър. Накладките са сравнително нови, но при смяната на масло, което ми предстои ще кажа да проверят как са нещата там.

Поздрави!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...