Премини към съдържание

Аутлендър 2,2 156к.с. 2008г - разход на гориво?


Препоръчано мнение

Здравейте! От известно време съм горд собственик на Мицубиши Аутлендър 2,2 156к.с. 2008г. Всичко в тази кола ми харесва, освен разхода на гориво. Според вас нормално ли е този двигател да гори 16/100 градско и 10/100 извънградско? Ако това е нормалния разход, то тогава да си бях взел бензин да му се невиди :drive:

Ще се радвам да видя коментарите ви!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

Не е нормално да гори споменатите количества гориво.

За засичането, сигурен ли си че е толкова разхда ? Как измерваш разхода, по борд компютър или зареждане от пълен до празен резервоар и повторно пълнене до горе ?

Зимата на кратки градски разстояния съм достигал разход близък до споменатия от теб, но извънградско повече от 8,5 не съм успявал да направя, в повечето случаи се движи между 7,2 и 8 на сто. Сигурен съм че може и по-малък разход, но нямам търпението да стигна крайната точка на пътуване.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На 6 и нещо съм го свалял Кросъра извънградко и то не с пенсионерско каране,но има чип-навън карам около 100те км/ч.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При мен:

- София, тежко градско, обикновено около 11/100, в определени моменти и до 14/100 (зима или лято с климатик)

- Извън градско 6.6/7.3 - спокойно шофиране (90-110). Магистрала (120-140) с темпомат под 7.5 не съм успявал

 

И едно допълнение на колонка разходът ми е по-нисък отколкото по борд компютър. Компютъра дава 0.4-0.5л отгоре.

 

Поздрави

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Разхода при мен е извънградско средно 9 на сто.Карам , както ми се кара и колкото позволяват пътните условия.Това не означава газ до дупка, но ...си е динамично шофиране.Ако реша да икономисвам, разхода е около 8.На магистрала със 130-150 около 9,5.Моето каране е предимно планински терен , изкачване , слизане, изпреварваш тирове и т.н.Градско никога не засичм и за мен то не може да бъде показател.Двигателя ми е в ред( дюзи, турбо, компресия...)гуми -почти стандартни.Това е нормален разход за кола с по високо въздушно съпротивление, два диференциала, и по високо тегло от нормална лека кола....Имам малък джип Рав 4 бензин, на газ.На дълго 10-12 газ.Обикновена АГУ.Бензин около 8 на сто.Постоянно 4х4.

Редактирано от Гайдаров
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги! Аз много яко съм се заблудил. Градското успях да го сваля под 10/100 (9,6 по-точно), а извънградското тепърва ще го засичам по-коректно.

Според вас има ли голяма разлика в разхода сравнявайки само предно задвижване и 4х4?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Уж е 4х4 ауто и уж трябва да върви нормално само на предно и ако пробуксува тогава да стане 4х4 ,ама при нормално каране има разлика в разхода към 1-2л на градско.

След чипа е затруднено тръгването само на предно ,ако малко по спортно караш-предницата почва да сее и търси пътя,съответно на двойно го няма това.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Аз от скоро карам 2.2 156к.с но този разход 9.6 извънградско при 130 на магистрала ме съсипва. Как постигате този разход около 8. Градско ми показва 14.6.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много е,на мен ми дава извънградско около 6.5-7 ,средна скорост около 80км/ч.

Градско лятото се върти около 8.5-9.5,на късо каране

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 часа, marvinnn написа:

Може ли нещо в колата да не е ОК. И никак не е пъргава.

Една хубава диагностика ще си каже какво и има на колата, а за пъргавостта, явно нещо колата е в авариен режим и не надува турбото. В тия по-новите коли без компютърна диагностика сме за никъде.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

Здравейте след диагностика на Бош, проверка да няма някъде изпускания и т.н. Няма никакви проблеми,грешки и отклоненеия но с 120 дълъг път сам в колата 9,2-9,3. това не е добре. Да ми дадете съвет или сервиз който знаят какво правят?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Сменян ли е ремъкът и ако е сменян как е зацепен? Неотдавна моят ремък на дизелов лансер беше презацепен по стандарт (преди това беше на предварение) и разходът веднага падна. Заедно с това бяха сервизирани дюзи, турбо и почистени ЕГР и дросел.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

На мен 9,2-9,3 при 120 ми изглежда почти нормално, може би една идея по-високо - принципно съм забелязал, че няма особена разлика в диапазона след 120 до 140. Под 110 е по-икономична, над 140 вече си чуква 10+ (в зависимост от пътя и колко е натоварена може да отиде и на 11+). В България почти не ми се е случвало да падне под 7 извънградско, а в повечето случаи карам сам и ненатоварен. Дори в колона с 80км/ч 6.5/100 е трудно постижимо с моята.

Отделно горивото тук е изключително скапано, почти без изключения (по-скоро има скапано (Еко в западна България), по-скапано (другите големи - Шел, ОМВ, Ромпетрол) и най-скапано (Лукойл, Петрол и особено Марешки и повечето ЕТ бензиностанции). Докато карах в Европа редовно ми се е случвало да заредя в Словения или Швейцария, например и разходът след 10 км да падне с 2 литра при същото каране сравнено с горивото, заредено в Сърбия или Австрия, например.

В София при студен старт и тръгване от центъра, кратките разстояния в задръствания (до 30 мин/10км) са към 14/100, иначе средното лятото е 11.5, зимата около 13. Ако се включват повече шосета тип Цариградско, Околовръстен път и бул. България, тогава отиваме на 10-ка.

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Същият мотор, само че ПЕЖО 4007 на 120 с пуснат климатроник разход варира от 7 до 7,4 на 100. В града над 10 11

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Преди час пристигнах в Стрелча,308км,ср.скорост-74км/ч,среден рзход-6.5/100,нафта-Магарешка

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

При мен само двигателя е подобен (4N14), но не мога да приема, че 9 и нагоре е нормално като разход за Аутлендър при 120. Само като пример - София - Пловдив - София - 89 км/ час средна - 7.4 при мен. Иначе казано - 108 на темпомат. Около 9 е отивала при 130 и нагоре, примерно Стара Загора - София през лятото (нервно каране). А като рекорд беше София - Казанлък, подбалканското шосе без трафик, по ограниченията - 6,8. 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

На връщане от Стрелча карах само на 4х4 ауто заради постоянния дъжд,че бях с летните гуми и температурите бяха ниски,около 9-10гр се въртяха,на Шипка 5гр.

Даде ми среден разход от 6.8 при ср. скорост 68км/ч.

Без магистрално движение и без темпомат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...