Премини към съдържание

Скорости


Препоръчано мнение

Защо когато карам по дълго време примерно извън градско в горещо време скоростите започват да влизат трудни и оборотите падат под 1000 и колата се мъчи да изгасне в спряно положение става на въпрос за митсубиши спасе рънер

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Трябва да прочетеш цялата тема за особеностите на GDI двигателите в раздела Каризма.

,,....Нормалната работа на GDI би следвало да е по този алгоритъм.1. При студен двигател се държи както нормален инжекцион, оборотите са в зависимост от температурата. 2. При напълно загрял двигател и при стоене на автомобила на място, оборотите трябва плавно да паднат до границите на 540-640. През това време тече така наречената проверка за склонноста на двигателя да работи в режим на бедна смес (Compression on lean). Ако в този режим някои от параметрите и датчиците не са в съответната норма ECU-то повишава оборотите и прави повторен опит да ги свали на 540-640. (Това поражда играенето на оборотите)3. Ако падането на оборотите е успешно и работата на двигателя се закрепи на примерно 600 об/мин. То в този режим двигателя седи точно 4мин. (нито повече, нито по малко). Тази проверка е доста важна и оказва влияние и при движението и при разхода на автомобила.4. След изтичането на тези 4 мин. оборотите се повишават до 740-780 и остават толкова докато автомобила не мръдне от място , тогава двигателя влиза в така наречения режим на продухване или при диагностика го изписва като STICH. Цялата процедура ще се повтори при следващото спиране на автомобила (например на светофар).

Редактирано от Минчо Ненов
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

То хубаво го написа но няма нищо общо с двигателя на колегата. Неговия си е нормален 4G63.

Митсубиши си страдат от скоростни кутии, нещо не са разчетени спрямо мощността на двигателя.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...

Здравейте!

Някой знае ли скоростната кутия на обикновения мотор 4G63 (става въпрос за Спейс Рънър 2000г - 136 к.с.) ,еднаква ли е с тази на 2.4.GDI мотора ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...