Премини към съдържание

Регистрация газови уредби


Препоръчано мнение

Гратисния период мина и може пак да глобяват. Така и не разбрах процедурата. Например - единия ми автомобил е с регистрация преди 2014, бутилката е стара, 2002г. Как да процедирам с него, трябва ли да сменям талона. Колега със същата "конфигурация" като мене е сменял талона - смяната на бутилката му казали че е като монтаж на нова газова уредба. Обаче ми се струва че са го пуснали по пързалката.

Другия хафтомобил ми е с регистрация преди година, сложил съм му газова и е на 6 месеца. За него какво да правя - да сменям ли талона или мога да чакам, пишеше нещо за регистрация до 2 години след промяна на горивната уредба.

Дали е вярно това -

До 30 ноември 2020г. се удължава срокът за регистрация на газови уредби на МПС, които работят с двигатели с втечнен нефтен газ или сгъстен природен газ.

 

Промяната е обнародвана в Държавен вестник, бр. 48/ 26.05.2020г.

Редактирано от milenjs
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Тъкмо мислех да пускам подобна тема :) и мен "живо" ме интересуват някой неща. Значи Галанта ми е със стара бутилка, с паспорт за бутилката, както си беше тогава (2012), но не е вписвана в талона на автомобила. По онова време 2012-2013.. газовата минаваше на преглед при газаджията и това се вписваше в паспортчето на бутилката. След това "упълномощиха" пунктовете за ГТП за правят преглед на газовата (при нас - срещу допълнителните 10лв.) и тоя паспорт на бутилката никой не ми е писал в него (в един момент стана излишен). Тия образи от ГТП-то вкараха номера на бутилката в талона ми за прегледа на колата.. преглеждаха и газовата (а съм сигурен, че нямат никакъв капацитет да го правят ...но това е друга тема) и сега се оказва, че за да мина следващия преглед (на колата) трябва да сменя бутилката в сервиз, който ще ми даде "розовата ратишка" (защото бутилката е над 10г.) с нея трябва да си записвам час за единствения пункт "упълномощен" да издава друга хартишка....и с тях двете в КАТ за да ми впишат АГУ-то. Т.е за тези като мен със стари АГУ, пак трябва да си ги регистрират, защото бутилката е над 10г.

 

Аз пък имам друго питане - как да махна документално АГУ-то, което фигурира в талона за преглед на колата?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

И аз разбрах това - новата бутилка било като монтаж на нова уредба и трябва да се сменя талона в КАТ. Аз засега пасувам, нали срока е удължен до края на ноември а дотогава я камилата я камиларя.

За махането на АГУ според мен го демонтираш и на следващия годишен преглед няма да вписват газово в него.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами така излиза. Теглих разни Наредби Н-3, Н-32 и т.н. след като ги изчетох установих, че е така. Но за "отписването" на АГУ-то нищо не намерих. Ако е толкоз просто....махам бутилката, минавам си прегледа и си слагам новата....и не се занимавам с дървени философи. А честно казано, нямам представа колко ще ми струва да "узаконя" наново узаконената вече веднъж газова, но като нерви и разходки по разни пунктове...няма да го преживея :D Всичко в тая държава се облага по няколко пъти...ай да ....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

По спомени, проблемите са два: първият - регистрация на ГУ в талона, което не важи за уредби, монтирани преди 2014г. Вторият - не повече от 10 г. за бутилката. Моята е 2012 и трябва да я сменя 2022. Иначе колата няма да мине преглед в ГТП. След смяната на бутилката - вписване в талона и тогава ГТП.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...