Премини към съдържание

Грешка P0170


Препоръчано мнение

Здравейте,

 

Днес ми се появи въпросната грешка. Пояснението е Fuel trim malfunction bank1. Колата се кара и винаги се е карала на бензин. Изчистих я и чакам да видя кога пак ще се появи (евентуално). Дали проблемът е в първата ламбда (преди катализатора) или друго? Възможните причини са доста:

Intake air leaks

Faulty front heated oxygen sensor

Ignition misfiring

Faulty fuel injector

Exhaust gas leaks

Incorrect fuel pressurе

Lack of fuel

Faulty Mass Air Flow (MAF) sensor

Incorrect Positive Crankcase Ventilation (PCV) hose connection

 

Ясно е, че най-добре е да се отиде на хубава диагностика, ама да питам някой патил все пак. Иначе колата си върви нормално, само имам чувство, че напоследък гори малко повече от обикновено, градско най-вече.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

При моят 1.6 имах подобен проблем и ми смениха 1вата ламбда сонда с такава универсална на Denso , каквато се оказа че беше и преди монтирана. 100 тина лева.

Успех.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ламбдата съм я сменял преди 15-ина хиляди километра, още като купих колата. А и според Car Scanner напрежението си играе в нормите - от 0.1 до към 0,8-0.9 волта, зависи от газта.

Усещам, че на празен ход двигателят е малко "нервен", тресе повече от нормално. Гледах свещите - изглеждат добре. (Смених уплътненията на свещите на капака на клапаните, щото като тръгнах да ги свалям и бая масло имаше).

Сложих 100 октана бензин, да не би последният път да е бил някакъв боклук. За съжаление няма промяна, лампата пак светна. Започвам да си мисля за проблем с горивния филтър (не съм го сменял досега), запушен/и инжектор/и или нещо по запалителната система - нямам идея. Надявам се Милен да намери малко време другата седмица и да я преслуша. Доста е зает, та знам ли...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...