Премини към съдържание

Hands free модул без USB.


Препоръчано мнение

Здравейте!

В настоящата статия ще ви покажа, какво трябва да се направи, за да проработи хендсфрито в автомобила ви. Изброил съм марките и моделите, в които зная, че използват този модул. Какво значи без USB?! До 2010 се монтира въпросния модул. И ремонта касае него.

Симптоми: изчезва хендсфрито. Не отговаря на бутона от волана, телефона не го "вижда". Тогава има шанс. Ако акумулатора ви внезапно започне да "пада", независимо от външната t°, една от причините е изгорял точно този модул и връщане назад няма.

И така, трябва да го откриете, къде е монтиран и да го свалите. При Lancer X се намира над жабката и под таблото. Достъпа до него не е особено труден.

Ето така изглежда свален:

снимка 1

post-9651-065199300 1578155787_thumb.jpg

Какво трябва да направите след това?! Ако имате станция за горещ въздух и сте наясно с работата и, може и да се справите. В противен случай - при някой, който работ в сервиз за електроника, например. На платката отгоре има два чипа (оградените в жълто).

снимка 2

post-9651-036384000 1578155828_thumb.jpg

Те са проблема. Здрави, но със "студена" спойка, или направо разпоен контакт. За целта намазвате около и под чиповете с флюс за SMD. Платката трябва да е на хоризонтална маса. Станцията включвате на 280°, с квадратен накрайник и скорост на вентилатора 4. Обдухвате всеки чип вертикално, от разстояние 1 сантиметър в продължение на 2 минути. Температурата е важна, защото при по-висока (380°), елементите от долната страна може да се отлепят. Изчаквате да изстине и не пипате нито платката, нито чиповете, защото ще си отворите повече работа. След това монтирате, свързвате с телефона и се наслаждавате на свършената работа.

Поздрави!

Редактирано от kesten
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Браво :icon_clap:

За мен е късно и според мен за добре! Но за който държи на оригиналното, ще е полезно.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...
  • преди 4 месеца ...

При мен в горещо време отказваше Bluetooth модула (въобще не отговаряше на бутоните). След като направих процедурата, вече една седмица работи безотказно и на 36-37 градуса външна температура.

Благодаря на @kesten !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...

Здравейте!

 

при мен симптомите бяха - Изчезва хендсфрито. Не отговаря на бутона от волана. Както и не се връзва телефона. Понякога на първото палене за деня се връзваше за около 1мин и отново изчезваше връзката.

 

Откачих акумулатора преди интервенцията. Процедурата е извършена и устройството се върза.Ще изчакам няколко дни, преди да потвърдя резултата...

 

 

Редактирано от Blago_
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

Да допълня малко информация за Outlander, Citroen-C crosser и Peugeot 4007, моделите с мултимедията.

И при мен от известно време се появиха проблемни със свръзването на телефона и автомобила, след смяна на телефон изобщо не успях да сдвоя телефона и блутута на автомобила за хендсфийто.

 

От информацията по темата предположих, че и при мен се касае за същияп проблем и реших да изпробвам интервенцията с горещия въздух в/у спойките.

От погледа над жабката и около нея установих, че при 4007 с мултимедията нещата не са както при лансъра и евентуално ще се налага смъкване на мултимедията за да се достигне до модула.

 

Малко информация за местоположението ор друг форум: линк

 

снимка - http://img95.xooimage.com/views/6/a/9/gps-3f86e9e.jpg/

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Здравейте!

 

Колеги, да споделя, че след краткото подобрение, нещата станаха още по-зле от преди. Не съм убеден, дали ще разглабям пак, за да го подменя или повтарям процедурата...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Здравейте! 

При мен няма звук при тел. разговор или при включване на гласов асистент. Всичко друго свързано с аудио системата работи, включително микрофонът по време на разговор чрез блутут. Дали проблемът е в коментираният модул? Публикувах тема по този въпрос, но за съжаление никой не се отзова. :icon_n_dunno:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...