Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Проблем с автоматичното регулиране на светлините


Препоръчано мнение

Здравейте колеги !Outlander 2.2 дизел 2011 г.- Имам следният проблем: от няколко дни ми се появява съобщение за проблем с автоматичната нивелация на светлините , което при рестартиране на двигателя изчезва. Обикновенно се появява при преминаване през неравности. Снощи се наложи да карам по тъмно и установих че късите светлини светят на 5 метра пред колата и по никакъв начин не могат да се регулират да светят нормално, при положение че нямах активна аларма за проблем. Някой може ли да ме насочи къде да търся причината? Ще съм благодарен на всеки за мнение по въпроса !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Мисля,че на задния мост има коректор за автоматичното регулиране височината на светлините,може да се скапала или нещо да се е разкачило.Имаше тема по този въпрос,но май коректора беше доста скъп.На 4007 е 670лв,а то си е Аутландер.

 

Редактирано от Даниел Цветков
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Редовна "болест" е не само при Аутлендъра , и при Паджеро е подобна драма! Дефекта се наблюдава и при други марки с Автоматично управление на нивото на фаровете!

Лечението е преминаване/конверция/ от Авто, на Мануал , тоест поставяне на -копче/потенциометър/ за ръчно управление на нивото и свързването му към системата.

Направил съм доста Паджеровци с тази система, за аутлендъра предполагам ще е подобно!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 години ...

Здравейте колеги. Продължавам темата, тъй като все още не съм решил напълно проблема със автоматичното нивелиране на светлините. Оказа се че имам пповреден сензор. Смених и двата сензора с нови , като ги закупих от Алито за цена около 200 лв. двата. В мицубиши ми искаха по 1500 лв./ броя . След смяната на сензорите, грешката изчезна . Но фаровете пак не се движат. Въпроса ми е , дали е необходимо да се прави някакво обучение на сензорите ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...