Премини към съдържание

Предстояща покупка на RALLIART


Препоръчано мнение

Здравейте, предстои ми закупуване на Lancer Ralliart 2010 г. Според обявата колата е на 118 000 км. и е внос от Швейцария. По снимки изглежда лъскава, но след като се свързах с продавача ми каза, че има сигнализация на таблото "Transmission Service Required". Изчетох доста по темата за TC-SST кутиите и разбрах, че е доста капризна история :( . Продавача се съгласи да я закараме в сервиз на Mitsubishi и да я закачим на диагностиката. Моля ви за съвет какво да гледам лично аз и за какви звуци и поведение на кутията да се ослушвам. Мога ли да разбера дали е за голям ремонт или е просто за обслужване. Какво могат да видят по диагностика в сервиза? Благодаря ви предварително :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да, напълно съм съгласен. Четох по чуждите форуми, че е възможно това да става от прегряване до непостоянно напрежение вседствие от стар акомулатор. Мисля да се разходя да я видя, но си оставам доста скиптичен.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Цената каква е? Ако е много надолу има някакъв смисъл от покупка и ремонт. Естествено огледа не трябва да се ограничава само до скоростна кутия, може да има и други проблеми.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Цената е 19 500 по обява с втори комплект джанти с гуми. При разговор по телефона ми казаха, че няма удари по купето. За помпата не съм питал в какво състояние, но ще искам да я качим някъде за да може да я погледнем. Предполагам е със старата верига и ще трябва и тя да се сменя. Предвидил съм да напрява оглед в петък, като ще си платя на човек да я прегледа и диагностицира. Надявам се продавача да даде да я покараме малко и ако има скрити проблеми да излязат.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Пффф.. тази цена е сходна с останалите Ралиарт в мобилето, въобще не им се връзвай! Имай предвид следното, колата е внос от Швейцария. Там годишните прегледи са супер стриктни, не е като тук. Колата влиза в сервиз и се прави преглед от А до Я. Ако собственикът иска да се върне колата на пътя трябва абсолютно всичко да е изправно. Трудът е изключително скъп. За тези регистрирани грешки със скоростната кутия са му обявили на швейцареца страхотна цена за ремонт. На него му е много по-изгодно да продаде в този вид колата от колкото да я ремонтира. И тук се включват балканските субекти внасящи коли. Пълно е с албанци, турци, нашенчи и прочие, които ще купят тази кола почти за без пари и ще искат да направят от нея повече от 100% печалба.

 

Тази кола е купена и внесена за не повече от 10 000 лв. За да ти иска колкото за работеща кола си е жив обир. Ако толкова си й навит и всичко останало е изрядно му предложи някаква цена в порядъка на 13-14 000 лв. Ремонта какъвто и да е на SST излиза скъп.

 

Ще ти дам пример, наскоро един колега ме потърси за проблем с неговия Ралиарт, точно както в следното клипче. Тази тракаща част струва около 6000 лв. само за частта, без труд, масла и т.н.

 

 

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за информацията и съвета. Сега си поизясних и аз ситуацията. Ще имам предвид всичко казано до тук при предстоящия оглед на автомобила.

 

А иначе ето и линк към обявата: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11558614362109944&slink=b24a7f

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Само за информация в Севлиево има сервиз на Мицубиши и са доста любезни.

 

Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да наясно съм с това, че има сервиз на Mitsubishi в град Севлиево. Аз проведох един разговор с тях и им обясних точно за каква кола става въпрос. Те ми обясниха, че до момента нямат опит с TC-SST, но могат да направят дисгностика на колата. Аз се уговорих с човек от София, който има опит с този автомобил и ще я прегледаме с него. Иначе благодаря за информацията.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, днес направихме оглед на колата. Оказа се че кутията е ОК, а проблема всъщност бил в помпата за ЦД. Тя е за ремонт. Салона е доста запазен. Дискове и накладки са добре. В крайна сметка си стиснахме ръцете. Сега остава да се облужи и да почва да ме радва.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...