Премини към съдържание

Carisma 1.8 GDI 1999 - проблем с мотора


Препоръчано мнение

Здравейте колеги,

Имам проблем с моята Carisma 1.8 GDI 1999 година (125 к.с.). Преди седмица се прибирах към Ст.З. и по пътя колата загуби мощност, притриса на ниските предавки и особено на празен ход когато колата е в покой (сякаш иска да загасне). При тръгване мотора тресе и както казах няма мощност. Като се прибрах в Стара Загора я закарах на майстор, който смени свещите с чисто нови иридиеви на Bosch и замерил компресията на цилиндрите, като се установило, че в един от тях няма достатъчна компресия. След смяната на свещите колата работила на празен ход по-добре (така казва баща ми, защото аз я оставих в Ст.З.), но се усещало пак неравномерното работене, но много по-слабо.

 

П.П. За протокола: при нормален разход от 5,5/100км, който правя всеки път като си пътувам към Ст.З., сега разхода ми беше 8,1/100.

 

Според вас какво може да се е случило с мотора и какво да очаквам, като трябва да спомена, че ?:

- преди три години скъсах ремък (на 40к км) и вместо да правя моята глава, сложих глава от друга такава Carisma. Всички процедури по обслужването на главата + на мотора бяха направени с чисто нови части среден клас (гумички на клапани, семеринги на разпределителните валове, гарнитури на капака на главата + на самата глава, всички ремъци и ролки + хидравличния обтегач);

- при последната смяна на маслото го гореше доста - за изминати 9500км долях някъде към 3,5л. Маслото беше Motul Sinergy 6100 10W-40. Сега колата е с ново масло на няма и 500-1000км.

 

Ще съм благодарен ако споделите вашето мнение относно това:

1. дали проблема може да е в главата или да се търси и в блока;

2. ако проблема е в блока какви пари ще ми струва да го ремонтирам и какво трябва да му се прави?

3. ако проблема е в блока кой е по-добрия вариант (най-вече от финансова гледна точка питам): да се зе занимавам с преправянето на моя двигател или да купя цял оборудван двигател от друга Carisma 1.8GDI?

4. Колко излиза като пари една подмяна на двигателя - говоря като цена за труд?

 

Благодаря ви предварително.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако проблема е в блока,което лично мен ме съмнява,по добре друг мотор... Смяната е около 400лв за труд...Иначе двигатели има и се дават ефтино,поне за мене.

За тази кола на аватара ти ли става въпрос?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако проблема е в блока,което лично мен ме съмнява,по добре друг мотор... Смяната е около 400лв за труд...Иначе двигатели има и се дават ефтино,поне за мене.

За тази кола на аватара ти ли става въпрос?

 

Carisma-та е тази от аватара ми, но там е малко разкрасена на photoshop. Иначе това е колата: http://ivocarisma.snimka.bg/automobiles/carisma-1-8-gdi.5145798

Имам я от 2004 година и много си я харесвам и не мога да се откажа от нея. За това търся и съвети какво да гледам, колко може да ми струва и къде може да се погледне.

 

П.П. Предлагат ми цял двигател за 600лв - нормална ли е цената?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Намерете първо проблема. Защо от копчето за балтона......600лв са много за такъв двигател, за толкова пари дето се вика направо идваш, гледаш, пробваш..... и ти свалям моя. :good:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Здравей ,накарай майстора да надуе цилиндъра през свещта и да чуе къде издиша.При мене се установи прегорял изпускателен клапан а майстора каза че може и от повдигач да е .Затова търси добър и съвестен диагностик защото така щете натоварят финансово,та ум ще ти зайдиhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_thumbup.gifhttp://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/mitsu-smiley.gif

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...