Премини към съдържание

Проблем с базовия CD-Player на Lancer 2008! Сервиз къде?


ferrarko

Препоръчано мнение

Здравейте.

Днес ми направи впечатление, че докато слушам музика има звук само през левите говорители. Първоначално помислих, че може да е променена настройката за каналите, но в последствие се оказа следното:

1. Десният канал не работи, само когато слушам CD, всъщност чува се леко музика и пращи! При радиото го няма този проблем и работят двата канала;

2. При опит да сменя диска, за да проверя дали проблема е от него се оказа, че плеърът не може да избута достатъчно диска и едвам го хващам за да го издърпам. Като сложа друг диск, десният канал продължава да не работи.

 

Накратко когато слушам CD, от говорителите на десния канал не се чува музика и пращи, също така плеърът не може да избута/извади диска!

 

Някой да има подобен проблем?

Имате ли някакви идеи?

И ако трябва да ходя в сервиз, къде трябва да отида? В ДарсАуто Бургас или в някой аудио сервиз?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 53
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Най-активни потребители в тази тема

Публикувани изображения

LiX твоят плеър на колко километра се развали? При мен се получи след 145000 км.

 

Потърсих информация в интернет и чуждите форуми, от което се оказва че това е често срещан проблем. Даже има започнати теми за този проблем от 2009 г.

Само дето още не съм намерил информация с решение, дали е поправимо или не. Някой пишат, че са подменени тъй като колите са били все още гаранционни, други пишат че са махнали базовия плеър и са постави "магазински", като за целта се сменя лицевия панел.

 

Днес писах директно на Балкан Стар, за да кажат дали плеърът е поправим и на каква цена, като даже им дадох линкове към няколко чужди форуми, където се обсъжда!

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Не знам, така си беше като взех Евото.

 

Аз и не го ползвам защото съм го разкарал, но бих желал да го ремонтирам ако цената на ремонта е поносима.

 

 

 

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Относно проблема с диска незнам, но относно пращенето и по-слабия звук на единия канал, проблема най-вероятно е в потенциометъра за усилване. Отваряш уредбата, стигаш но потенциометара (не го сваляш/отваряш) и пръскаш обилно през дупчиците му класиката WD-40 или друг подобен спрей. Аз имах същия проблем на един стационарен усилвател.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако беше от потенциометъра каналът щеше да се губи и пращи, дори когато слушам радио. Но щом го прави само на CD и стана заедно с незваждането на диска, това говори че проблема е другаде .

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 седмици ...

Да дам малко информация по темата.

След консултация с Дарс Ауто Бургас и Балкан Стар информацията е следната:

-С ремонт на аудиото не се занимават:

-Смислена информация дали може да се ремонтира нямат;

-От Балкан Стар дадоха предположение, че за да се губи единия канал проблема е в лазерната четяща глава;

-Нямат представа колко би струвал ремонта;

-А подмяната с ново заводско аудио било около четирицифрено число !!!

 

В първия пост писах, че CD плеърът не може да извади диска! В последствие този проблем изчезна, незнам как но сега диска излиза нормално.

Остана проблема само с липсата на десния канал.

 

Т.е. или ще се ходи на аудио сервиз и да се пробва ремонт или се слага магазински плеър.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами втора ръка от "Али Бей" не е вариант, защото не се знае и този плеър кога ще изкука и дали изобщо няма да дойде изкукал !

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами втора ръка от "Али Бей" не е вариант, защото не се знае и този плеър кога ще изкука и дали изобщо няма да дойде изкукал !

 

ибей колега :) Имаш възможност да го върнеш ако е обявен като работещ, а реално не работи. Дори продавача да се дърпа, PayPal ще ти върнат парите ;)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Интересно ми е, дали си направи труда, да звъннеш на онзи сервиз?! Че БС не се занимават с ремонт е обсъждано вече и те си знаят само едно - замяна с ново. Цената е отчайваща и вече си го разбрал. Покупката от ибей е вариант, но с риск. Първо трябва си наясно, че има версии за няколко пазара - Япония, Русия, Европа и Америка. Стехните особености. По-лесно е да ти я отремонтират тук.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами до момента все още не съм. Първоначално исках да разбера :mitsu-smiley: какво ще ми кажат, като се надявах да имат информация, дали защото вече са са справяли с този проблем или поне имат някакъв журнал от :mitsu-smiley: по света. Най-вече ме интересуваше дали подлежи на ремонт или изобщо няма смисъл да се занимавам с ремонти.

А горепосочения сервиз е само за София. Първо ще обиколя един два сервиза в Бургас, за който се сещам и ако се наложи ще се свържа с този сервиз.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имам и още два варианта:

1- Най-накрая да отворя таблото, тъй като досега винаги го отбягвах и да си свържа AUX кабел и да оползотворя стария смарт телефон

2- да добавя като тези USB интерфейси, който пак излизат по изгодно от варианта да купя заместващ панел за таблото + плеър + други нужни дребошлъци

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

LiX благодаря за съвета.

Ти сега какво слушаш музика, след като си купил колата със същия проблем?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

LiX благодаря за съвета.

Ти сега какво слушаш музика, след като си купил колата със същия проблем?

 

След като върнах GROM-a си направих сам мултимедията. ПЦ под седалката, touch screen екран, Pioneer усилвател зад врътките за климатика и работата заспа.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

LiX, пробвай това: "http://faq.lancer-club.ru/Ремонт_штатной_магнитолы_(устранение_треска_в_колонках_при_проигрывании_CD)"

 

Аз не съм фен на CD-тата в колата - за мен дори най-евтиният вариант с един AUX + китайски MP3-плейър от 5 лв., залепен за таблото с двойно залепващо тиксо, е по-добър от всички ЦД-та, касетофони и т.н.

 

- От Балкан Стар дадоха предположение, че за да се губи единия канал проблема е в лазерната четяща глава;

Такова предположение може да изкаже само човек, който не е наясно как работи CD-то. /Човекът може би все пак е имал някакви познания върху работата на касетофоните./ (- но защо човек, съзнавайки че не е наясно, си позволява да изказва предположения - не че има особено значение в случая, след като в БС и без това няма да го оправят. Ама така тръгват едни зловредни слухове за естеството на дефекта, после се обсъждат по форумите - накрая някой ще прочете и ще вземе верно да разглоби разни CD-та, да менка части..)

 

Оптиката на ЦД-то чете поредица от цифрови данни, записани върху оптическия носител. Няма ляв и десен канал в оптиката. Чак след като се прочетат данните и се обработят от процесор, през два DAC-а излизат аналоговите ляв и десен канал - т.е. логично проблемът ще бъде или в прекъсване на някаква връзка от там нататък, или нещо да се скапва в софтуера. Ако беше прекъсване на някоя спойка (въпреки, че навремето правеха доста по-качествено спойките), то вероятността да се скапва точно определена спойка на всички CD-та е по-малка - ако общо не бяха добре запоени частите, това щеше да се проявява като различни по вид дефекти. Поради естеството на CD-устройството няма голяма вероятност и нещо по звуковите канали да се поврежда, някоя част да изгаря например от претоварване - остана да е някоя дребна и елементарна тъпотия.

И особено след като видях, че хората пишат как понякога им се оправяло и се закрепвало с месеци в работещо положение, реших, че трябва да е нещо много тъпо и механично. Нещо, което дори конструкторите, проектирали схемата не са могли да предположат, че някой индиец ще го окендза при сглобяването.

- такива мисли ми минаха набързо през главата, след което потърсих с google и веднага попаднах на инструкцията за ремонт при руснаците.

 

Ако не ви се разглобява, може да опитате с някоя клечка да поразбутате кабела, дори без да сваляте устройството от колата - много вероятно е да има положителен ефект. Но след като се разглоби до там, че да може да се бута кабела, няма да е много повече работа да се направи както трябва - по инструкцията от руснаците.

Но ако някой все пак се притеснява, че след като го разглоби, няма да може да го сглоби -> тогава би имало смисъл да пробва първо с разбутване на кабела.

 

Със сигурност ще могат да ви помогнат и във всеки сервиз, занимаващ се с ремонт на телевизори, кас'тофони, изобщо някаква сходна техника - и ще струва макс 10-15 лв. Ако не познавате такива техници около вас, може да потърсите/попитате в съответните форуми.

(* българските техници имат два основни форума, но вторият е толкова специален, че май не може да се регистрира нормален човек там (само някакви пияндурници са се събрали.. ;) - аз имам регистрация само във forum.eshop.bg, който е общодостъпен за всички с интерес към електрониката.

Редактирано от dreadx
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ако проблемът е наистина в лентовия кабел, ще е много лесен фикс. Моят е свален така или иначе, ще го разгледам.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

и веднага попаднах на инструкцията за ремонт при руснаците.

 

dreadx извинявай, може ли да дадеш линк към тази инструкция?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Линка е в първият ред от мнението на колегата.

 

Не е по темата, ама за да не отварям друга.

Някой случайно да е ровил при руснаците за фикс за кирлициата? Имам предвид id3 тагове и имена на песни написани на кирилица по подразбиране излизат като йероглифи и маймуни.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Може ли да използвам темата да попитам дали имате проблем със слаб радио сигнал с това радио линк и с оригиналната антена линк и как се решава този проблем ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Посочената антена на снимката не е оригинална или поне не върви в комплект с това "радио" и автомобилите в което е интегрирано. Оригиналното "радио" и антена имат нормален обхват. Проблема в България е силата и покритието на радио програмите. Особено тук на морето се усеща много! По-лесно хващам турско радио от Истанбул, отколкото бургаско ! :(

Т.е щом хващам турските радиа, значи проблема не е нито в радиото, нито в антената .

Редактирано от ferrarko
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създаване...