Премини към съдържание

Дневни ленти във фаровете


Препоръчано мнение

Здравейте колега,

Голяма част от вас знаят, че правих малко експерименти, за да подобря светлината на фаровете си чрез вграждане на лупи на мястото на късите светлини. Това се наложи заради редовното заслепяване от страна на колите срещу мен.

 

Сложих лупите(MINI 2.5") + ксенон H1. Може да се намерят на много места както в BKtunning, така и във много китайски сайтове с по-ниска цена.

След тази интервенция, дълго време карах на фарове, но реших да пожаля ксенона и да сложа двевни светлини(варианта със захващане на светлини по бронята не ми допадна и затова реших да вграждам).

 

Взех комплект от силиконови тръбички + вграден мигач(взех ги от Bktunning на солена цена, но нямах търпение да чакам от китайците)

http://media.snimka.bg/s1/5290/036823585.jpg

http://media.snimka.bg/s1/5290/036823586.jpg

 

Процедурата със свалянето на фаровете е ясна мигача + 4 болта. Фаровете ги разлепих с пистолет с горещ въздух и хубаво нагряване. След което малко чудене, как да поставя лентата(тръбичката):

http://media.snimka.bg/s1/5290/036823583.jpg

Няма да посочвам как точно я сложих, защото всеки си има различни предпочитания.

 

Тъй като съм с лупи, в задния край на лупата поставих LED лента(обикновена), тя играе роля на габарит и свети в рефлектора от където се отразява светлината напред. Реално лентата не се вижда, а само нейното отражение в рефлектора.

 

След като навързах всичко и затворих фаровете за момента дневните ленти са вързани към габарита. След време, може да ги закача през DRL.

Ето го и резултата:

http://media.snimka.bg/s1/5290/036823584.jpg

http://media.snimka.bg/s1/5290/036823582.jpg

http://media.snimka.bg/s1/5290/036823581.jpg

 

Забележка: Ако правите подобна процедура, пресметнете добре разстоянията между стъклото и вътрешността на фара. При мен стъклата леко натиснаха лентите и се получиха леки гънки, но на този етап няма да ги отварям отново, за да измествам дневните ленти.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Много ми харесва идеата. И аз пробвах нещо подобно с един приятел, само че ние го направихме далеч по-просто - пригодихме лед-крушки на мястото на габарита, пак ползват рефлектора за отражение, но не се разлепя фара. И не си личи че има тунинг, защото на практика няма.

http://media.snimka.bg/s1/5290/036823747.jpg

http://media.snimka.bg/s1/5290/036823748.jpg

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 11 месеца ...

Защото са от миналата година. Качени са били в снимка.бг, а те претърпяха срив и загубиха част от данните си...Вероятно тези снимки са сред загубената информация...

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...