Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

АГУ на Лансер 1.8 Mivec


Препоръчано мнение

Здравейте, колеги. Понеже покарвам доста, реших да сложа газова уредба. Искам вашето мнение за или против сте? Има ли проблем този двигател, с какво трябва да се внимава и каква газова бихте препоръчали, ако карате с такава?

Колата е 2008г, 1.8, на 85к км.

Редактирано от Zeritos
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Имаме два семейни Лансъра 1.6 2007г и 1.5 2008г. и двата горят 7-8/100 чисто градско, 1.8 дава с 1-2л по-висок разход в града,но на дълъг път нещата се изравняват с по-малките двигатели и не виждам смисъл да слагаш газ,защото прецакваш хубавата кола. Японецът щеше да я направи на газ,ако трябваше. Слагай 100 октана и разходът ще падне с 0.5-1 литра на сто.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Когато си купувам кола, първата ми работа е да видя дали става за газ,ако не става-не я купувам,ако става-започвам да я разглеждам какви екстри има и т.н.Така че за мен газовата уредба е една необходимост, без която не мога.Пробега за година ми е около 40 х.км,разход на бензин 50 лв./100 км,на газ 25 лв./100 км. дилемата с газа я оставям на Вас.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Дилемата е колко км се навърта с колата, с твоите 40к на година изглежда рентабилно да инвестираш в газова, с моите 12к на година според мен няма смисъл :icon_hmm: Така, че автора да си направи сметката, колко ще даде и колко ще избие.

Редактирано от me4o
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз правя около 20-25к на година и миналата седмица сложих Romano Antonio с електрически омаслител 1600лв. За първата година ще я избия, пък каквото сервизът покаже, 'дето се вика :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

При всички положения си прав, но пък от друга страна, ако следиш двигателя, можеш да предотвратиш голяма авария. При мен така или иначе връщане назад няма, но пак да кажа, едно е да зареждам през 2 дни по 50лв бензин, друго е да заредя 50лв за цяла седмица, та даже и да "хартиса" :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...