Премини към съдържание

Почистване на дюзи


v.k.

Препоръчано мнение

Въпросът ми е към Милен :)

Преди няколко години, когато се сдобихме с каризмата, която е 98г. GDI 125к.с., баща ми я беше карал при теб и ти му беше написал на една бележка, че има 41% запушване на дюзите, които били керамични (малко говоря на изуст, тъй като беше отдавна и нямам ясен спомен) и също така ти му беше казал, че никои в България не ги почиства, но ти евентуално си можел да пробваш :)

Въпросът ми е вече има ли сигурен начин за почистване без опасност за дюзите и има ли смисъл да се прави това ?

Карал съм само тази Каризма и според мен върви идеално има ряз, набира бързо, дава нормален разход на бензин и от тази гледна точка незнам как върви кола, която няма въпросното запушване.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Кога сте идвали ??? Аз чистя дюзи повече от 5 год. без никакъв проблем.... Само че поради факта че ГДИ-то се кара основно на бензин, то фактора запушване при тях е минимален, и рядко се налага чистене. Тези 41 процента обаче не се сещам какво може да е(определено не става въпрос за дюзи и запушване), ако съм ви дал разпечатка от компютъра снимаите я, и даите да видим данните.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами колата я имаме от около 6 години и тогава е карана при теб :) Да разпечатката е като от касов апарат, но всичко е избледняло и се виждаше само написаните с химикал проценти и я хвърлихме при почистването :) Колата е карана само на бензин, както спомена и ти :) Сега питах баща ми и той до колкото си спомня казва, че ти си казал, че нашата кола имала показател тези проценти, а твоята каризма имала около 80% и си му предложил да се почистят дюзите и той отказал :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Е значи още тогава съм чистил, щом съм предложил....... А сега за какво е тази тема??

А тези проценти (т.е. тези големи числа), пак казвам не става. въпрос за дюзите...... Явно искате да питате нещо, но незнаете какво. Или ако имате проблем потърсете диагностик, или си караите колатa със здраве.

Редактирано от Milen_z
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...