Премини към съдържание

Пробег с предни дискове Lockhead


milenjs

Препоръчано мнение

Смених ги в края на 2009. Сега след 3 години и малко над 50000км. пак започнаха да тресат мамка му. Накладките (2-те за тези дискове) са за смяна та се чудя - толкова ли карат тези дискове или имам и друг проблем. И евентуално какви да взема? Когато ги сменях беше криза нещо и даже бат Марин не можа да ми намери читави и сложих тези.

Гледам едни Брембо от английско на приятна цена ама какви ли ла.на ще са и те...

P.S. Сега се замислих дали няма вариант за някакъв ъпгрейд че спирането не е от силната страна на тези камиончета?

Редактирано от milenjs
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ами предполагам същите. Аз съм с такива, но от обикновените. Иначе и да минеш през някоя локва с подгряти дискове и си готов. Вземи премери колко е останало от тях и ако стават за нещо ги престържи на машина и не се занимавай поне до следващата смяна на накладките. Спирането най-лесно и евтино може да се подобри с достатъчно добри накладки и разликата е голяма. Не препоръчвам TEXTAR или :mitsu-smiley: Value Selection (ако са на същия производител); Другото, което може да подобри спирането са новите гуми.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Доста има останало като дебелина но явно има кривина. Дали ще си стрва обаче...

От Texstar-a съм по-доволен в сравнение с Acebono. Карат 30% повече и спират една идея по добре. Не свирят въобще за разлика от акебоното.

Имам в гаража едни ОЕМ и смяната ще е с такива, остава или да намеря други дискове или да стържа тези...

За спирането - в сравнение с една Алфа 156 например Вагончето е светлинни години назад - като сляза от алфата и се кача в него първото натискане на спирачката е шокиращо - изтръпвам защото си мисля че нещо не е наред със спирачките и не мога да спра. После свиквам ама явно е така, карал съм и други вагони - същата трагедия

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Варианта е с по-меки накладки или ъпгрейд на спирачната система, но ако се включва от рано ABS, може и гумите да не държат достатъчно. А защо съм против TEXTAR - почнали са да се отчупват парченца от краищата на накладките, даже при последното ми по-продължително пътуване се появи постоянно скърцане и после гледам се отчупило едно голямо парче и останало вътре... :icon_doh:

 

http://img15.imageshack.us/img15/3923/dsc0835qa.th.jpg

 

 

Спират с една идея по-зле и изискват доста по-голям натиск от предишните. Гледах по форумите хвалят TRW, повече от Ferodo Premium (студени спирали зле), ама вероятно съществуват и други добри варианти, например EBC, но не знам дали ги има в БГ, за нещо различно от галант.

 

Предполагам, тази тема я знаеш: http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=12391&view=findpost&p=131820 . Чувал съм разни митове и легенди, че новите дискове не били достатъчно закалени и за това се кривели, ако в началото не се карало внимателно. Дали има нещо вярно - не знам. Но по тази логика след като се престържат дисковете би трябвало да не се кривят вече толкова лесно.

Редактирано от vladimirov
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

ОК Миро, а има ли възможност да поставя по голям диск на Вагона? Тези за Вагон с АБС (моя е без ABS) не са ли по големи?

Предлагат ми Брембо на 50-на лв., та се чудя - да шлайфам ли (повече главоболия и губене на неясна за мен цена) или да боцвам едни пък колкото изкарат пак.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ми..... кривят си се и тва е. И стъргах старите, и смених - и пак така....... Майната им. Пролетта сложих TRW с накладки Брембо. Накладките са добре, не свирят, не скърцат, но десният диск пак взе да топурка.... Щом си изкарал 50 000 - вземи пак от същите....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Отказах се да ги стържа Роско, макар че имат само 1-2 десети износване. Реших да изпробвам тези които ми предложи Миро,днес пристигнаха, утре ги поставям, дано изкарат повече :)

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Ей, голяма любов тоя Вагон..... И ти си същия като мен.... Оглеждам се за друга кола, оглеждам се, ама .... няма.... Ти 50 си изкарал с предните, искаш със сегашните да изкараш повече.... Ще ни пенсионират с тез коли, бре :-)

 

Хахаха, чул ме Господ, щото след Ранъра - не знам накъде ще хващам.....

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...