milenjs Публикувано 13 ноември 2012 Публикувано 13 ноември 2012 (редакция) Смених ги в края на 2009. Сега след 3 години и малко над 50000км. пак започнаха да тресат мамка му. Накладките (2-те за тези дискове) са за смяна та се чудя - толкова ли карат тези дискове или имам и друг проблем. И евентуално какви да взема? Когато ги сменях беше криза нещо и даже бат Марин не можа да ми намери читави и сложих тези.Гледам едни Брембо от английско на приятна цена ама какви ли ла.на ще са и те...P.S. Сега се замислих дали няма вариант за някакъв ъпгрейд че спирането не е от силната страна на тези камиончета? Редактирано 13 ноември 2012 от milenjs Цитат
vladimirov Публикувано 13 ноември 2012 Публикувано 13 ноември 2012 Ами предполагам същите. Аз съм с такива, но от обикновените. Иначе и да минеш през някоя локва с подгряти дискове и си готов. Вземи премери колко е останало от тях и ако стават за нещо ги престържи на машина и не се занимавай поне до следващата смяна на накладките. Спирането най-лесно и евтино може да се подобри с достатъчно добри накладки и разликата е голяма. Не препоръчвам TEXTAR или :mitsu-smiley: Value Selection (ако са на същия производител); Другото, което може да подобри спирането са новите гуми. Цитат
milenjs Публикувано 13 ноември 2012 Автор Публикувано 13 ноември 2012 Доста има останало като дебелина но явно има кривина. Дали ще си стрва обаче...От Texstar-a съм по-доволен в сравнение с Acebono. Карат 30% повече и спират една идея по добре. Не свирят въобще за разлика от акебоното.Имам в гаража едни ОЕМ и смяната ще е с такива, остава или да намеря други дискове или да стържа тези...За спирането - в сравнение с една Алфа 156 например Вагончето е светлинни години назад - като сляза от алфата и се кача в него първото натискане на спирачката е шокиращо - изтръпвам защото си мисля че нещо не е наред със спирачките и не мога да спра. После свиквам ама явно е така, карал съм и други вагони - същата трагедия Цитат
vladimirov Публикувано 13 ноември 2012 Публикувано 13 ноември 2012 (редакция) Варианта е с по-меки накладки или ъпгрейд на спирачната система, но ако се включва от рано ABS, може и гумите да не държат достатъчно. А защо съм против TEXTAR - почнали са да се отчупват парченца от краищата на накладките, даже при последното ми по-продължително пътуване се появи постоянно скърцане и после гледам се отчупило едно голямо парче и останало вътре... :icon_doh: http://img15.imageshack.us/img15/3923/dsc0835qa.th.jpg Спират с една идея по-зле и изискват доста по-голям натиск от предишните. Гледах по форумите хвалят TRW, повече от Ferodo Premium (студени спирали зле), ама вероятно съществуват и други добри варианти, например EBC, но не знам дали ги има в БГ, за нещо различно от галант. Предполагам, тази тема я знаеш: http://www.mitsubishibg.com/forum/index.php?showtopic=12391&view=findpost&p=131820 . Чувал съм разни митове и легенди, че новите дискове не били достатъчно закалени и за това се кривели, ако в началото не се карало внимателно. Дали има нещо вярно - не знам. Но по тази логика след като се престържат дисковете би трябвало да не се кривят вече толкова лесно. Редактирано 13 ноември 2012 от vladimirov Цитат
milenjs Публикувано 13 ноември 2012 Автор Публикувано 13 ноември 2012 ОК Миро, а има ли възможност да поставя по голям диск на Вагона? Тези за Вагон с АБС (моя е без ABS) не са ли по големи?Предлагат ми Брембо на 50-на лв., та се чудя - да шлайфам ли (повече главоболия и губене на неясна за мен цена) или да боцвам едни пък колкото изкарат пак. Цитат
rosko Публикувано 17 ноември 2012 Публикувано 17 ноември 2012 Ми..... кривят си се и тва е. И стъргах старите, и смених - и пак така....... Майната им. Пролетта сложих TRW с накладки Брембо. Накладките са добре, не свирят, не скърцат, но десният диск пак взе да топурка.... Щом си изкарал 50 000 - вземи пак от същите.... Цитат
milenjs Публикувано 5 декември 2012 Автор Публикувано 5 декември 2012 Отказах се да ги стържа Роско, макар че имат само 1-2 десети износване. Реших да изпробвам тези които ми предложи Миро,днес пристигнаха, утре ги поставям, дано изкарат повече Цитат
rosko Публикувано 5 декември 2012 Публикувано 5 декември 2012 Ей, голяма любов тоя Вагон..... И ти си същия като мен.... Оглеждам се за друга кола, оглеждам се, ама .... няма.... Ти 50 си изкарал с предните, искаш със сегашните да изкараш повече.... Ще ни пенсионират с тез коли, бре Хахаха, чул ме Господ, щото след Ранъра - не знам накъде ще хващам..... Цитат
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.