Премини към съдържание

Коректността при продажба на коли от Ямбол


Препоръчано мнение

Добре да приемем хипотетично, че няма проблем да направим това веднага.

Остават 2 групи във форума.

Админи и Потребители.

Технически ще отнеме не повече от 5 минути.

 

Оставяме форума да си съществува така. Спам, ботове, маймуница - кой каквото си иска да прави - няма грижи! :icon_angel:

Няма кой да го модерира, освен ако админите имат малко време за това.

Членове на клуба също няма да има, от които такси се поддържа сайта и се заделя малко за благотворителност, защото сайта и форума не изискват кой знае колко пари, освен дребни суми за хост и домейн и такси на Инвижън (поне тази година беше така). Парите в касата досега около 4 хиляди и нещо лева ги даваме на дома в Стара Загора и готово.

Почетни Членове я махаме групата веднага, там и без това са 3-ма човека.

Разбра ми мисълта нали?

Искам да предложиш точно как да стане това, като модел, за да го предложим на хората.

Не знам дали ще е решение да върнем форума в изходна позиция, която беше преди 7 години.

Ако нещо не се сещаш, питай там Welkin ли как му беше ника, нали той ти е приятел, че е специалист по правене и оправяне на форуми да помогне човека с мнение.

Ще се вземе в предвид как да продължим напред.

 

Писах снощи в една тема, която е видна само за членове на клуба /а май имаше решение, или виждане, да стане видима за всички/ - писах едни нещица, които май се преплитат частично и с тази тема....След малко ще пиша вероятно пак там, но сега ми се иска да взема отношение по горните постове...

Светльо, започнах поста си с твой цитат, защото той обобщава доста неща... Ако прочетем всичко от началото внимателно и спокойно, без емоции /както смятам, че го чета аз/, ще се види, че повечето колеги са прави във следното:

Титлата "Почетен член" наистина носи доста заблуждаващи възприятия. Признавам, че често се питах какво представлява тази титла, но все ми беше неудобно да попитам, а и никъде не го намерих във форума, или в правилата на клуба. Чак сега, след твоето обяснение ми стана ясно...

Смятам, че горният ти пост е резултат от раздразнението, което няма как да не изпитваш от цялата боза в настоящата тема...Това, което предлагаш, естествено е неразумно да стане, но нещата относно титли, структура и пр. наистина могат да се поизчистят и поопростят, за да са по-ясни, прости и разбираеми от всеки.Нали не е проблем и можете да помислите за това... :icon_rock: Защото се видя каква стана тя - оказа се, че е имало от много време доста проблеми, доста неприятни емоции и ситуации,с доста различни по възраст, манталитет и пр. хора, но те всичките са съфорумци, които не са се решили, не са посмяли да пишат за личните си проблеми, свързани пряко или косвено с клуба и то главно заради такива неизяснени добре неща като титли, статут и пр.

 

 

Може да посочиш имена. Нали сме демокрация? Или за сега само вметки, анонимни постове и намеци? :icon_hmm:

 

Колкото до поста на atila - там също има много истина. Погледни нещата от по-различен ъгъл.Какво имам в предвид - всички знаем кой си ти, знаем, че може би си най съществената причина да се създаде и да съществува този клуб, който образно може спокойно да се нарече твое "дете". И точно там, както навсякъде по света и в живота, "родителят" не може да види докрай и пълната истина за своите "деца". Нормално е, човешко е...всички сме такива. Затова понякога от страни по-добре се виждат някои неща, преценката на ситуацията е по-реална...

 

Ще спомена един бивш световен ръководител - Горбачов. Добър или лош, но той беше бащата на "ПЕРЕСТРОЙКАТА". Някои от вас са млади и това може би не им говори нищо, но нека да припомним, че с тази "перестройка" /пренастройване, промяна../ преди около 25 години започнаха глобалните промени в Европа. Та, може би и в нашия клуб е дошло времето за някои по-съществени промени... :good:

 

Засега - толкова, защото отново ще дам повод на един определен модератор да критикува дължината на постовете ми... :icon_angel: :icon_doh: :icon_angel:

  • Положителен вот 7
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 114
  • Създадена
  • Отговор:

Най-активни потребители в тази тема

Най-активни потребители в тази тема

Абе, мислех да не пиша, но понеже се търсят коментари на клиенти на Слави ще споделя.

 

Моят галант също е от Ямбол. Миналата година Март 2010 при него имаше 2.5 Швейцарския(светло син) на колегата от предните страници и моя 2.5 Люксенбург (бордо). Единия около 8500(не помня точно), моя 10400.

Уговорихме се да ги запази и двата за 2дни докато успея да дойда - всичко точно, отидох до Ямбом и първо при синият. Гледахме с едно приятелче - машината работи перфектно, всичко от всякъде 6-ца, вътре-вънка...като я искарахме от гаража веднага пролича преден ляв калник че е друг цвят(Слави започна да го оглежда и да вдига рамене), возихме се с него.

Отправихме се към червения в сервиза му. Имах намерението да закупувам него евентуално. Още преди да видя червения му споделих, че сега идвам от Варна и огледа ми там на един V6-24 беше незадоволителен и на 99% ще си тръгна от Ямбол поне със синия, ако не червеният........да ми сподели и той възможните забележки, които вижда по колите и аз да преценя кой да взема.(това заради титлата му във форума - шегувам се :icon_clap: ) Знам какво да гледам по един автомобил и в частност след много много четене за болежки на Galant. Тука е единствения минус, който мога да му поставя - не сподели това, което очаквах от него. Каза само "гледай" и че червения вози по-стегнато. Във форума мненията му и препоръките винаги са били изчерпателни и ясни и точни. Някак си не му се говореше - донякъде го разбирам, че не му се "зарича" с казани от него думи за да няма мрън мрън после(както сега става в тази тема).

Та така...след оггледа и на червения всичко перфектно в гаража ...искарахме го навън - "свети". След внимателен оглед забелязвам, че колата е пръскана от лявата страна(не толкова добре) и задна броня - показвам му...вдига рамене. Вече със сигурност знам, че колата е отърквана от лява и имам и малко кит във лявата вежда. Сега вече всичко си е перфектно пръснах си я отляво като хората и авансова броня и прагове от VR4 даже(мерси на SLX). Вероятно нямаше да се коментира "пръсваното от ляво" при сделката, но какато и да е....умувах и прецених да я взема. Настоях да видиме в сервиз и компресии едно друго, заведе ме. На път за там ми показа, че не бият дисковете (скоростите бяха около 100km/ч), но се появи бучене - според него от гумите(няма как да знае на 100%), а не лагер-главина. Това не ме отказа...знам колко струват. Като го взех изтествах - на ляво на дясно шума е различен :D после си смених отпред и двете лагер-главини и шума изчезна.

Понеже беше късно след обяд се наложи да "търчиме" в КАТ, огромно съдействие от негова страна, за което му благодаря. Предложи ми да намери къде да пренощуваме, а не да пътуваме отново стотици километри сега, но тръгнахме.

Та това е всичко покрай моя случай - всеки да се преценява - написал съм това което стана. Аз лично съм много доволен от колата, вече над 30000km съм и врътнал със зверско карене и съм супер доволен...верно че набройх 10к за галант но това и търсех. Сега ако пак трябваше да си вземам кола за тия пари пак щеше да е Galant и пак от Слави (с оглед на това че продава неговата). :mitsu-smiley:

Незнам, защо зачестяха нещо коментарите, че галантния не бил здрав ..странно. Не го сравнявайте с "бетонените" коли от старата делегация, а с такива от около 2000г. и това помислете пак. Като алатернатива за такъв клас кола и екстри, аз виждам само Акорд след 2003г., но тама цените почват от 15к нагоре за 2.4 190hp- наточените около 18-20к, - това са 2 пефектни галанта. Айде нема нужда.

 

Слави за мене не е мошеник! Човека показа колите и мълчеше, нито е обяснявал колко е хубава, нито на запитванията ми искаше да коментира мижавите болежки, които откривах. Явно някои хора сериозно са помислили, че "Почетен Член на клуба" им гарантира закупуването на перфектен автомобил.Да бе да... както по-горе Роската каза - избора в Ямбол е по-голям. Всеки може да гледа, мисли и решава къде ще даде парите си.

Според мен действително титлата е заблудила не малко хора - махнете я и това е, човека не е виновен.

 

Поздрави, Иван!

  • Положителен вот 3
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

...

Нека новата вълна коментари започне сега.

 

Абе, Роска, ти за авторско право не си ли чувал????????

Къде ли е Ники Кънчев да ти спретне едно процесче с хуууубавичка искова сума... :icon_dance: :icon_dance: :icon_dance: :icon_thumbup: :icon_thumbup: :icon_thumbup:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Според мен проблема идва от другаде, намекнах леко в предния си пост, но като гледам накъде тръгна посоката на темата, мога да споделя какво виждам...

Форума отдавна има нужда от основна промяна във модераторския екип...С течение на времето много лични отношения са се намесили между модераторите и юзърите и сме стигнали до нивото при което "гарван гарвану око не вади" . Статуквото трябва да бъде променено и някой стереотипи поразчупени, защото нещата не вървят на добре и в полза на форума...Като говоря за промяна имам предвид радикална такава. Всички освен админите да бъдат заменени с нови и млади хора които търсят развитие на клуба и форума и биха стимулирали такова, защото нещата доста са позамряли...а и ситуации , като тази със Слави , които са видими за обикновените юзъри от доста време , предполагам и за голяма част от модераторския екип, но са били подминавани и премълчавани от тях, чак до момента когато Светльо се осмели да повдигне темата няма да се случват отново...

В общи линии "Viva la Revolucion" , ако искаме форума отново да се превърне в едно добро място за истински ентусиасти и фенове на марката :mitsu-smiley: ...

Редактирано от todor
  • Положителен вот 5
  • Отрицателен вот 1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Аз го познавам. :icon_blush:

..... Теб не те познавам, но от доста време те наблюдавам и.... не те харесвам.

 

 

{style_images_url}/offtop.gif
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

%7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif
Аз отдавна имах усещането, че някой ме наблюдава....а то кой бил........

Ти не ме харесваш, ама моето отношение към теб е още по-лошо: безразличен си ми.

 

 

Христо, нагазваш в дълбоки води - бъди разумен!!!

За подобни реплики и дуплики има ЛС, колеги...

  • Положителен вот 1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

%7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif
Защо просто не сложите някакъв рейтинг на всеки юзър който да се определя от нацъканите + и - от другите потребители. Като за да сложиш минус примерно задължително трябва да напишеш, защо или какво не ти харесва или да бъде с радио бутончета с опции "некоректно отношение", "пише глупости по темата", "заяжда се с админа", "плаче за бан","правописни грешки" :)

Така всеки който държи на името си ще внимава какво пише и ако рейтинга влезе много в минус постовете автоматично да остават скрити и само ако иска някой да ги чете да трябва да цъкне там.

Това с връщането на форума 7 години назад някак не ми звучи. Нали искаме да вървим напред.

Ето такава една промяна може да ме накара отново да бъда член на клуба. ;)

Имам още доста идеи с които мога да стана досаден на аудиторията(пък и това си е ноухау :D ), но като цяло ако подхванете с рейтинговата система предполагам и на админите ще им се улесни живота.


tmintov: Колега, придържайте се към темата, ако имате да кажете нещо смислено!
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Може да посочиш имена. Нали сме демокрация? Или за сега само вметки, анонимни постове и намеци? :icon_hmm:

Колегата zexer го е посочил в поста си. :icon_hmm:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Форума отдавна има нужда от основна промяна във модераторския екип...

:mitsu-smiley: ...

 

%7Bstyle_images_url%7D/offtop.gif

Що, на тия какво им е?

Нещо тенденциозност да зебелязваш или темите са пълни със спам,

пише се на маймуница, твърде назадничави ли са или какво...?

АКО БЯХ ЧЛЕН и имах право да коментирам работата на модераторите или

на каквато и да е организационна политика клуба-щях да кажа,

че модераторите се вършат много съвестно работата.

Само че не съм член, а и като съм бил не се сещам някой да ме е питал за каквото и да било.

Единствената разлика с "Потребител+" е че се вижда една тема"За членове", в която

се пише веднъж на 6 месеца.

Това искам да попитам, какво значат някакви си титли "Почетен член","Член" и т.н.,ако

не са обвързани с някакъв ангажимент, освен финансов разбира се.Ами несериозно е:"Имал три диаманта",

ами нормално е-нали е търговец на Митсубиши, той и Алекс ако събере чарколяците би събрал 5,

ама не е "Почетен член", а и не съм чувал някой да се оплаква от него, нещо повече...

По другите форуми членовете гласуват, избират управителен съвет, председател на управителния съвет,

предлагат за членове други хора(забележете, членството не е само да внесеш някаква сума),

изключват членове, гласуват за модератори и не на последно място-запознават се с годишния

отчет на форума и да ви кажа тая система работи и то с членски внос двойно по-висок от нашия,

потребители десетократно по-малко от нас и забележете-членове, колкото нас.

 

То се видя, че темата измести предназначението си....

 

Big Boss: Това го има в нашия клуб много отдавна. Вероятно не си запознат в детайли.

Моля, ако не пишете по темата използвайте бутона за Offtopic от падащото меню.

  • Положителен вот 2
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • Admin

Колеги, искам да споделя предпоследно в темата какво мисля, последната дума нека да предоставим на Слави и да се приключва с тази тема.

Той още е модератор и може да я заключи от мое име, ако пожелае.

Слави, повтарям за кой ли път, че нямам лични отрицателни отношения към теб, като човек, а като продавач на коли.

Когато дойде кола при теб кажи какви са видимите и дефекти. Покарай колата за 10 минути или час, както си решиш. След 25 години каране на Мицубиши може много добре да прецениш дали тракат повдигачи, дали се включват скорости, дали приплъзва съединител, дали има видими ЯВНИ дефекти по колата.

След това каквото се развали по колата не е твой проблем, това е предмет на купувача вече и той си има грижата да си я ремонтира и да си прави сметката по нея.

 

Ясно е, че кола от 3500 лева и то Галант, кола която е в горния сигмент на средния клас и е струвала в магазина 40 хиляди лева преди 10 години няма как да е, като от магазина. Но за тази цена - толкова. Ако някой предяви претенции към пукнат стоп - ОК - свали му от цената, или да си купи на старо от Алекс или там както си прецени. Но виж примерно акумулатора замери го, нали имаш мултицет - електротехник си. Виж гумите дали са на парцали, защото хората пътуват стотици километри по магистралата и е ОПАСНО да ги пускаш така на пътя!

Виж елементарни неща по колата и после продавай какво то си искаш. Лично не искам да спираш колите от продажба във форума. Нека има повече Мицубиши - нали сме фенове? Това ти ще си решиш. Но продавай прозрачно и коректно. Това ми е молбата.

 

Относно Пламен е излишно да се нагнетява напрежение. Който има претенции да отиде и да се разберат на място или във форума. Това всеки си преценява какво да прави. Разберете се в тема или на ЛС - ОК?

 

Относно претенциите на някой хора към форума, отговорност нося лично аз. Има тема в Членове за годишните разходи на клуба, прави се отчет на Управата на клуба в края на годината. Има пълна история на банковите извлечения и който иска може да направи справка, когато пожелае със счетоводството. Също така има пълна документация на благотворителността към дом Българка и протокол от директорката на клуба и домакина за всяка една стотинка под формата на продукти и стоки.

Относно промяната в клуба съм я предложил вече на модераторите. Не е тайна, че те имат скрит подфорум , в който се разискват проблеми. Накратко - за да няма хора с модераторски права, които са заподозряни е изкарване на дивиденти и облаги във форума им свалям правата. Причината е ясна - да няма недоволни и скрити атаки към тях. Във форума ще останат 3-ма модератори, които нямат финансови "облаги" към клуба. Който си изкарва парите да си решава как и по какъв начин си намери за добре. Моля обаче всички да пишат грамотно, без напрежения и интриги и да се съобразяват с това, че са само 3-ма модове. Трябва да пазим форума чист и разчитам на всички за това да има добър климат. Премахват се всякакви групи освен Членове на клуба и Потребители.

 

Искате още демокрация - получихте я. Само да не стане свободия, защото веднага ще се вземат мерки. Няма как да е по друг начин. Съобразихме се с мнението на някой хора и вече мисля да няма причини за недоволство. То недоволни винаги ще има, но поне повода за недоволство да е по-малко.

Спам от рода - "ела да ти видя колата" или " дай вина да ти дам цена" ще се трият! Разбирайте се там на лични съобщения, за да не се дразнят някой хора и така. После ако някой е сгрешил, се оправяйте на лична основа извън форума.

Помислено е и за репутацията на Потребителите и ранговете.

 

Това е засега. Бъдете здрави! :)

  • Положителен вот 8
  • Отрицателен вот 1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Биг Босс чест и почитания за това ,което написа.Съмнявал съм се в теб ,защото мислех че криеш хората в ръководството за да си правите далаверки, но съм се лъгал доста.Стискам ти ръката и ще се радввам да се видим скоро.Искам да стана член на клуба при тези условия веднага.

 

Big Boss: Няма да станеш Член на клуба веднага. Трябва да се запознаем първо.

Редактирано от Big Boss
  • Положителен вот 1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Само да не стане свободия

Ще стане :rolleyes:

 

Big Boss: Без конкретни предложения този пост е отново безсмислен.

Редактирано от Big Boss
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

....Искам да стана член на клуба при тези условия веднага.

 

Big Boss: Няма да станеш Член на клуба веднага. Трябва да се запознаем първо.

 

 

:hysterical: :hysterical: :tooth: :tooth: :tooth:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Big Boss, чест ти прави, че извади на открито "КОНФЛИКТА НА ИНТЕРЕСИ", засягащ модераторския екип :icon_clap: :good: :icon_clap:

Недопустимо е членове на ръководството на клуба да имат интереси, обслужващи частният им бизнес, и да прокарват тези интереси по всякакви начини във форума и дейността на клуба!!!

Още веднъж - ПОЗДРАВИ за категоричните, ясни, честни и принципни решения :bowi: :icon_thumbup: :flowers1:

 

П.П. Приключвам с размислите си за прекратяването на членството си в клуба!!!

 

 

Това е мой пост, който е в друга една тема, видима само за членове.

Позволявам си да го копирам и повторя и в настоящата тема, защото трябва да завърша и тук участието си в разискванията от последните десетина дни!

  • Положителен вот 1
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че темата приключва по най-добрия и разумен начин. Нека ръководството на клуба да се събере и да реши какви ще бъдат новите правила в клуба, както и да направи нужните промени. Каквото и да решат, аз ще го подкрепя.

Редактирано от Mitsubishi
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е затворена за допълнителни отговори.

×
×
  • Създаване...