Премини към съдържание

Проблем Скоростомер и километраж


Препоръчано мнение

Здравейте.И при мен тези дни извънградско се появи този проблем.

Ту тръгва ту спира и накрая спря изцяло.Показанията от борд компютъра изчезнаха и при мен.

Смятам да го разглобя да го презапоя този датчик,но гледах и не мога да го намеря къде точно се намира това нещо.

На канал ли трябва да се гледа или и от горе би трябвало да стане ?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Намерих го този датчик.

За изваждането му ми отне не повече от 7,8 минути.Свалих кутията на въздушният филтър и се вижда перфектно и е достатъчно достъпен.Има шплент който е доста интелигентно направен да си пъхнеш целият пръст и да го дръпнеш.След това с леко завъртане и дърпане на горе датчика излезе.Отрязах го леко по заводската снадка,изчистих от маслото,презапоих спойките и трите/между другото едната беше зле само/обезсмаслих и залепих с епоксидна смола по ръбчето.След това без да го обръщам както е прав го притиснах леко на пресата на работа и го оставих да съхне.Утре ще го сложа и ще видим дали ще има ефект цялата работа.

Поздрави.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.Не получих желаният резултат.Сензора пак не сработи/ако е от него въобще/.

Днес го свалих отново отворих го пак му презапоих някой елементи и го залепих отново.Но пак не иска да работи.Чудя се вече дали е от него.

Какво друго мога да проверя според вас.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Привет на всички аз също има проблем с моята мицака, оборотомера ми показва 1500 оборота но по работата на двигателя съдя, че на са толкова високи.Мицката ми е 1,9 did 102 кончета 2003 година.Дайте съвет от какво може да е това.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, колеги. Отскоро съм собственик на митсубиши каризма 1.6 73kw. от 1997г. В последно време взе да ми прави някакви номера, километражът включва и изключва когато си иска. Някакви идей от какво може да се получава така?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте на всички.Имам Space Star 1,3 и имам същия проблем с километража като дам на контакт и показва малко под 20km/h или пък докато карам при постоянна скорост стрелката подскача нагоре

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Няма общо с този датчик, според мен. Проблемът е в самото табло. Някой беше писал, че с въдворяване на стрелката на ръка се оправят нещата. Не съм се заиграл да пробвам.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 2 месеца ...

Здравейте, отскоро съм собственник на 1,9 DID, 115коня 2003 година. Имам следния проблем, стрелката на километража задържа понякога. Карал съм със 100 след малко падам на 40, а километража продължава да отчита 100 по някое време се оправя, но почна да го прави често.Някой ако се е сблъсквал да пише.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 месец ...

Такааа! И аз да не остана по-назад от другите и при мен се появи проблема със скоростомера. Днес пътувах до Бургас и естествено както на другите стрелката на скоростомера замръзна на 120км/ч. Това добре, помислих си търся нов датчик. Намерих по телефона - ура! Но за съжаление радоста ми беше кратка, защото на връщане към Сливен ми се наложи да изпреваря с малко повече газ и, о радост - и стрелката на оборотомера замръзна. Помагайте - да търся направо ново(втора употреба) табло или моето подлежи на някакъв ремонт? Едно уточнение - при движение в града и с непостоянна скорост няма проблеми и с двете стрелки, а Мицубишито е Space Star 1.8MPI 2002г.

Редактирано от Joxy
Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Да не ти пука карай и си свиркай. Скороста я усещай не гледай прибори . Поздрави ! :icon_thumbup: :mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 месеца ...

Здравейте, и при мен се появи проблем със скоростомера. Проблемът е че стрелката от време на време "заспива" на дадена скорост. Показанията за изминати километри и тези на борд компютъра поне засега са ОК и не съм забелязал да има проблеми с тях. Правих и диагностиката, която не показа да има записана грешка. Това което ми направи впечатление е че проблема се получава когато колата се движи по инерция при спускане. Изчетох темата, но не успях да разбера към датчика или към таблото да се насоча в търсето на решение. Ще съм благодарен на мнения и съвети относно проблема. След почукване на таблото при спряло положение стрелката пада на нула и после си работи до следващият път когато се появи проблема. Колата е Space Star 1.9 DID.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Проблема при мен се оказа таблото. Контактните площадки където платката на километража контактува с моторчето на индикатора на скоростта се бяха захабили много с времето. С малко малко почистване и калай за по добър контакт и проблема се реши. До сега около 500км отчитането на скоростта си работи безпроблемно. Реално ремонта не е много сложен и оправя доста дразнещият ефект на замръзване на стрелката на скоростта. Надявам се да съм полезен ако някой друг има подобен проблем. Симптомите на проблема, които бяха при мен съм ги описал в предният пост.

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 1 година ...

Датчика се намира отгоре на скоростната кутия - ще го видиш, има един кабел, който излиза от него. Самият датчик е захванат с шплента(или има и по-нови които са с щипки). Аз лично не можах да си сложа шплента след ремонта и си карам така.

Ремонта е много лесен. Трябва първо да отвориш датчика като го срежеш в мястото, където е платката - от горната страна ще видиш един ръб в най-широката част на датчика. Там режеш обаче по-внимателно да не вземеш да повредиш платката. След като отвориш датчика на платката има три крачета, които обикновено не дават контакт и тях трябва да ги запоиш. После сглобяваш двете парчета на датчика и лепиш с епоксидна смола, монтираш и си готов. ;)

 

Свалих кутията на филтъра,но не виждам нито кабел,нито шплент нищо.

Някой има ли снимка на въпросния датчик или графика ,къде точно се намира?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

  • преди 3 седмици ...

Да кажа и аз- Моят Space Star 1,9 DID, 102 коня понякога стрелката залепва и изведнъж скача на 40 км и после нормално си отчита километража. Не го прави всеки път но се случва. На какво може да се дължи това?

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Болна тема е датчика за скоростта на бензиновите модели. Там проблема е сходен. Ремонта е лесен - купува се датчик 2ра ръка за 30лв. и с малко повече усилия и наличие на стенд/канал се слага датчика. Аз го направих без нито едно от двете, но се получи.

 

Това може да е причината, но не знам дали дизеловия мотор споделя същия датчик/скорости.

 

:mitsu-smiley:

Линк за коментара
Сподели в други сайтове

Присъединете се към разговора.

Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Поставен текстов формат.   Вместо това поставете като обикновен текст

  Only 75 emoji are allowed.

×   Връзката ви е вградена автоматично..   Показвайте като връзка вместо това

×   Предишните ви действия са запазени.   Изчисти редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създаване...