ruskys420 Публикувано 29 март 2009 Сподели Публикувано 29 март 2009 Както някой знаят, скоро закупих "нов" за мен Колт, '97 , 1.6 ....Когато закупувах колата, я пробвах, като не забелязах ABS-а да не работи - тогава ми се стори, че си намалява, чуваше се характерното "хруптене" в педала, и колата "ми се стори" че намали доста бързо ...Преди да ви пиша, разгледах темите, не открих такава в търсачката, и моля за помощ ...Преди 2 дни, щях да навляза в центъра на кръстовище, поради невъзможност колата Въобще да спре. Късмет мой, че светофара светна отдалеч, и почнах да спирам яко, за да се изкефя на ABS-a. Колата почна, да намалява, но не и да спира. "Хруптене" се чуваше (циклично - повтаряща се поредица от звуци), но тя практически не спираше. От 80км/ч до 0 спрях за около 50-70м ! Знам че има значение 20м , но все пак това е ABS - трябваше да е заковал за около 40-50м. При покупката на колата, ме убеди че накладки са сменяни. Не съм вярвал на думи, но колата спира при следните ситуации, и то добре : когато натискам умерено педала, без да се активира ABS, тя намалява усилено и забива носа, като в момент на малко по силен натиск, включва ABS, и почва направо да не спира; и при ниска скорост, когато не се налага да се включва, а просто си натискам според скоростта, и тя си намалява достатъчно. Забелязах Също, че се активира много лесно - дори на ниска скорост, при натискане по-силно се задейства, но без особенно да закове колата, а просто намалява. Карам и Астра с ABS, и нещо не е наред - тази кола е 950 кг.От тогава почнах изпробване - сега е леко мокро- ок ! Съгласен съм че е по хлъзгаво, и е нормално да се включва - но хора, тя не спира !Когато настъпя до долу педала, се чува освен хруптенето, и нещо като пружина, която все едно се разтриса, някъде откъм ABS-a ( в дясно от щофьора ).При запалване на колата, индикатора загасва нормално - след 3-5 сек.Гумите са Yokohama 175, не мога да кажа на колко сезона са - грайфер достатъчен, а на пипане са доста мекички - не са "пластмаски".Не съм проверил накладките, но защо кове и намалява скоростта ако са износени, или некачествени. Има леко скърцане в крайна фаза (горна точка ) при Отпускане на педала на спирачката, откъм дясно колело. Възможно износена или некачествена накладка - убеди ме че са сменяни с 140лв. на предни и задни.Спирачна течност има.Педала си потъва като на кола с ABS - т.е. малко по мек, и повече от кола без.Възможно е да не е обезвъздушена системата. Това не знам. Но защо намалява преди ABS-a?!Много моля за съвет 2 работи :1.Как да го изключа за да пробвам дали кове без него. Не намерих бушон в упътването. А и по добре без него, докато бъде оправен.2.Дали ще е нужна диагностика, и къде. Търсих в нет-а преди това, не открих качествена информация, пък предполагам ще е добре да се оперира с качествен софтуер за Мицубиши, ако се наложи компютърна диагностика.Още 1-ж моля за съвет - за малко не поставих живота на свои приятели в опасност ! Не мога да си позволя 2-ра грешка.Благодаря на отзовалите се. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mk224 Публикувано 30 март 2009 Сподели Публикувано 30 март 2009 Провери има ли датчик на самите накладки и ако има го изключи. :icon_thumbup: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLX Публикувано 30 март 2009 Сподели Публикувано 30 март 2009 Провери има ли датчик на самите накладки и ако има го изключи. :icon_thumbup:Някоя от гривните на АБС-са е. Може да е задръстена с боклуци, може и да е износена... Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruskys420 Публикувано 30 март 2009 Автор Сподели Публикувано 30 март 2009 Предполагам че трябва да сваля колелото.след това да търся механизма на ABS-a, който ще трябва да разпозная .. В техническата книжка е описан пътя на "маркуч" водещ до задната част на диска - в предната са накладките.Съжалявам, но пропуснах да спомена липсата ми на инженерно образование.Очаквах по-подробна помощ - къде точно се намира, как да не го повредя и как да го разглобя.Всички знаем да разглабяме - при мен проблема с касетофоните например е, че всеки път остават болтчета Бол! За мен проблема е сериозен - останах без спирачки за 1-ви път в живота ми.Моля още малко време да ми отделите и да споделите стъпка по стъпка - разглабяне, и полседици - т.е. да се смени ли, диагностика, или почистване ... Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
milenjs Публикувано 30 март 2009 Сподели Публикувано 30 март 2009 Колега, така както описа нещата бягай при някой който разбира. Че после ще плачеш. Step by Step няма да ти помогне ;) иска си знания, навици и умения които явно нямаш. Не си прави живота труден! Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mario64 Публикувано 30 март 2009 Сподели Публикувано 30 март 2009 Всички знаем да разглабяме - при мен проблема с касетофоните например е, че всеки път остават болтчета Бол! За мен проблема е сериозен - останах без спирачки за 1-ви път в живота ми.Моля още малко време да ми отделите и да споделите стъпка по стъпка - разглабяне, и полседици - т.е. да се смени ли, диагностика, или почистване ...Колега, няма да се оправиш сам......Няма нищо общо с касетофоните, най много да счупиш някой датчик, а те хич не са евтини.....Трябва да се закачи диагностичната букса на ОБД или МУТ-III и ще ти изкара кодовете с грешки.....Тогава вече ще знаеш къде е повредата.......За това най добре да я закараш на специалист....Кажи от къде си, за да те насочим към такъв човек..... :icon_thumbup: Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ruskys420 Публикувано 31 март 2009 Автор Сподели Публикувано 31 март 2009 Колега, няма да се оправиш сам......Няма нищо общо с касетофоните, най много да счупиш някой датчик, а те хич не са евтини.....Трябва да се закачи диагностичната букса на ОБД или МУТ-III и ще ти изкара кодовете с грешки.....Тогава вече ще знаеш къде е повредата.......За това най добре да я закараш на специалист....Кажи от къде си, за да те насочим към такъв човек..... :icon_thumbup: София - дайте някой добър сервиз или човек с читава апаратура и софтуер. Предполагам не се срещат под дърво и камък ...Благодаря Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ Tymbi Публикувано 31 март 2009 Сподели Публикувано 31 март 2009 София - дайте някой добър сервиз или човек с читава апаратура и софтуер. Предполагам не се срещат под дърво и камък ...БлагодаряАко искаш - заповядай при мен............останалото - на лични.......... Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pilota_koko Публикувано 14 март 2022 Сподели Публикувано 14 март 2022 (редакция) Интересувам се какъв е бил проблема, защото имам същият в момента на колт 2001-ва само че автомат Редактирано 14 март 2022 от pilota_koko Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pilota_koko Публикувано 19 април 2022 Сподели Публикувано 19 април 2022 Ръждясали коронки от който датиците четат информацията за въртене на колелата. Отделно при мен и главини и датици. Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sport Публикувано 20 Май Сподели Публикувано 20 Май (редакция) Въпреки, че темата е стара да напиша и аз нещо, което може да е полезно, не го знаех до скоро. При смяна на накладки е нормално докато се напаснат да не спира много добре и при мен така стана, смених ги и натискам спира, но не захапват добре, след което за около седмица, две започна да спира по-добре и сега да чукна на дърво явно са се нападнали и спира, както си беше. Аз почти не я карам така, че за тези които карат доста може и за няколко дни да напаснат дискове и накладки. Отделно е добре след смяна леко да се спира отдалече и плавно да се натиска педала на спирачките, да може да се изшлайфат хубаво и да напаснат на диска. Незнам дали това важи и за нови дискове и нови накладки, но определено стари дискове и нови накладки си е така според мен, та иска време да паснат двете повърхности. Редактирано 20 Май от sport Цитат Линк за коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Препоръчано мнение
Присъединете се към разговора.
Можете да публикувате мнения, ако сте регистриран. Ако имате регистрация, моля влезте, за да публикувате от своя профил.