Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Martin Keranov

Потребители
  • От него общо

    5
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Martin Keranov е написал

  1. Оправих проблема с bluetooth системата.Отворих плафона- и няма-а-а микрофон. После се сетих че като купих колата, бях видял някъде в колата някакво пластмасово модулче ама как да знам че е микрофона.Направо не беше за вярване че предният собственик ( Канадец някакъв) решил да го махне. Добре че го намерих- скатал го в подлакътника между предните седалки.Сега всичко работи . Малко зор обаче с това гласово разпознаване- особено да вкарам цял телефон без да направи грешка при разпознаването-почти Mission Impossible. Като кажа "3" то си казва "8" и това е Намерих му цаката- ако някои иска да си вкара телефони в телефонният указател и да стане по лесно, аз например използвах Google Translate на мобилният си телефон, пиша номера които искам да запаметя като оставам интервал между цифрите например 3 5 9 8 8 8 1 2 3 4 5 6 и щракам да ми го преведе на Английски. Естествено числата са си числа на всеки език и в превода ми ги написва същите, НО там вече има и малко говорителче отстрани на превода . Като щракнете на него (!! Google Translate работи през интернет само), компютърно синтезиран глас произнася числата едно след друго. BT syst. на колата явно разпознава доста добре синтезатора и доста по-лесно и бързо може да се вкарат номера в тел. указател на колата.
  2. Видях в Youtube как се инсталира модула и реших да проверя дали имам Bluetooth module. Най-лесното беше да проверя първо дали имам микрофон- е нямам :(. Предполагам и модул нямам и явно продавача които ми продаде лансера или не е знаел или ме е излъгал. Сега ще трябва да потърся тук и там и да поразпитам за цени и ако не ми обадят някои космическа цена ще се замисля..
  3. Нещо маи не е наред с мойта система. Като натисна копчето за Voice recognition ми казва : Bluetooth system ready. и очаква команда. Казвам Setup, повечето пъти системата повтаря като папагал само " Available options are: call,dial,redial,phonebook,emergency,voice training,setup, or say "cancel" to exit.." и това е. Някои път ми се струва че се заслушва повече в командите но така или иначе на "Setup" ми казва "Phone not available" в най-добрия случаи. Въобще не стигам до "Pair a Phone" и т.н Предполагам че има някакви телефони от предишният собственик (които не го знам кои е-колата е внос от Канада). Иначе когато се пробвам да добавя телефона си към системата, изключвам от скорост,на ръчна съм, давам на контакт и натискам бутона...и се повтаря горе споменатото. Няма разговор с колата никакъв . Аз си говоря след сигнала, тя си говори едно и също всеки път и това е. Между другото смея да твърде че говоря Английски добре ;) и не вярвам това да е проблема. Чудя се може ли да има някакъв софтуерен бъг или просто някаква грешка в системата и как да процедирам.
  4. Ами не мисля. Телефона трябва ли да намира системата? Предполагах че системата се включва само като търси телефон за "Pair" и иначе е неактивна, т.е. телефона няма да я открие при сканиране- не знам ..Може би бъркам нещо в процедурата на сдвояване
  5. Здравейте, Имам следният проблем с моят Лансер- откакто го притежавам, вече повече от 3 години, не мога да намеря начин да сдвоя някои GSM с bluetooth-а на колата. Пробвал съм може би повече от 6-7 телефона но все ми казва " Phone not found..." (или нещо от сорта беше) . Колата е внос от Канада и се чудех дали може да има някакъв по-различен стандарт, в смисъл системата да разпознава и да работи само с Щатски и Канадски модели телефони, незнам. Ако някои има Щатски или Канадски Лансер, моля споделете как е при вас- работи ли Bluetooth системата ви.
×
×
  • Създаване...