Премини към съдържание

djd

Потребители
  • От него общо

    9
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което djd е написал

  1. По какво разбра, че са се спекли дюзите? Води ли я на диагностика?
  2. Ратола (срещу входа на централни гробища, до ОМV) имат, а мисля, че и DJ Tymbi има. Пиши му ЛС и питай. Едва ли ще ти вземе повече от "официалните" сервизи.
  3. djd

    Скоростомер Space Star

    Ще пиша, разбира се. Засега съм го оставил, защото пак ми излезе проблема с EGR клапана. Оставих я в Ратола да я чистят. Предишния път май не чистиха механичната част на клапана, а само електрическата. Оказа се, че колекторът трябва да се чисти, а може и катализаторът да е задръстен. Дано я оправят за по-дълго време, че е неприятно колата да влезе в сервизен режим, особено извън града - от Сливница до София карах с 40-50. :worthy: "Изобще", километражът в момента ми изглежда бял кахър.
  4. djd

    Скоростомер Space Star

    ОК, благодаря, ще се свържа с него. Това го планирам, откакто съм взел колата (преди това известно време рових по форума с разузнавателна цел :icon_blush: ).
  5. djd

    Скоростомер Space Star

    Ще да я заведа на някой електричар.
  6. djd

    Скоростомер Space Star

    Благодаря. Аз прегледах темата преди да напиша поста, свалих таблото, свалих стъклото, стрелката на скоростомера се движеше свободно, а аз очаквах да има някакъв механичен проблем. По-нататък не съм пипал, защото ме беше шубе да не счупя нещо. Но ще почистя клемите, както казваш, ще припоя редичките, на които отиват лентовите кабели, пък ще видим после. По самата платка също има компоненти, които са запоени. Ако стигна до тях, ще ги припоя също. Притеснява ме да не би проблемът да е в датчика за скоростта. Интересно ми е сигналът за скоростомера от компютъра ли идва? Защото на дисплея също се показва някаква средна скорост на движение. Или са различни схеми, получаващи сигнал от различни датчици? На дисплея на компютъра средната скорост е 18 км/ч. При нулиране почва да показва друго, но след известно време каране в града пак си идва на същото показание. Ако може някой колега със Спейс Стар да каже при него какво пише на дисплея като средна скорост.
  7. Здравейте. Преди ден-два минах по Цар Борис и по едно време гледам стрелката на скоростомера се закотвила на 50 и не мърда изобщо. След като се раздруса още малко колата, стрелката пак почна да се мърда. Но днес гледам, че започна да ми показва скоростта, само когато си поиска. Въпросът ми е скоростомерът разглобява ли се, може ли да се оправя или трябва да се подменя?
  8. Благодаря на всички за пожеланията. Разпитах тук-там за това, което се случи и ми казаха, че вероятно компютърът е отчел грешка някъде в тракта на този ЕГР клапан и е "въвел" автомобила в нещо като "сервизен режим". Режим, в който ти се позволява да се дотътриш до най-близкия сервиз с 30-40 км/ч, като същевременно се предпазва мотора от по-големи поразии.
  9. Здравейте. От скоро притежавам Mitsubishi Space Star, 1.9 DID 2004г. Така че, привет на всички колеги!!! Изглежда добра колица, дано да ми служи вярно. Засега съм сменил масла и филтри, скоро ще сменя и ремъците. Имах един инцидент - както си карах и изведнъж почти престана да реагира на подаването на газ. Набираше извънредно трудно - от 102 коня 100 умряха :icon_doh: . Спрях на място за малко и като тръгнах пак, се беше оправило. Отидох в Ратола, почистиха EGR клапана и след това нямаше проблем. Някой от вас имал ли е подобни премеждия?
×
×
  • Създаване...