Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

butter

Потребител
  • От него общо

    20
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Всичко което butter е написал

  1. Здравей Даниел Цжетков. Тази скоростна кутия е правена от Гетраг/ GETRAG- 6DCT470 — 6-speed dual-clutch, това го открих в Уикипедиа. В началото това е била немска фирма, но през юли 2015 става собственост на Magna Powertrain за сумата от $1.9 милиарда. Някъде четох, че и Форд имат 50 процента участие, но само в подразделението за скоростни кутии. Моето Митцубиши Колт 2009 е с автомат от Гетраг. Където и да прочета всички се оплакват от скоростните кутии на Гетраг, включително и аз. На 120000 километра трябваше да се смени Актуейтъра на скоростната кутия. Аз вече съм проучил и в бъдеще ще си търся атомобил със скоростна кутия от Ейсин/AISIN Япония/Japan. Също много лоши неща съм срещал и за скоростните кутии на Джатко/Jatco Nissan. Надявам се да съм ти бил полезен.
  2. Здравей botev73. Аз също съм в Англия. Имам Колт 2009 1.3 бензин 5 врати със същата скоростна кутия от производителя Getrag. Моята първо не включваше задна, все светеше "0". Водих я при официален дилър на Митцубиши и те направиха софтуерен ъпдейт- всичко се оправи. На 68000 мили смениха актуейтъра- усещах как съединителя преплъзва между 1 и 2 скорост. Пак същия сервиз в Англия препоръчаха смяна на актуейтъра- "често се случвало при тези скоростни кутии", така ми казаха. Смяната ми струваше £500- труд плюс самата част и поръчах смяна на маслото в скоростната кутия, така и така я правят. Окза се, че то така или инче Митубиши официално препоръчва смяна на маслото на 9 години или 70000 мили. От тогава нямам проблеми със скоростната кутия- работи като по швейцарски часовник. Надявам се да съм ти бил полезен.
  3. И моят Колт тръгва малко назад като съм по нанагорнище, просто по-бързо преместване на крака от спирачката на газта и всичко е ок- само внимавай да имаш по-голямо разстояние до предното превозно средство щото Колта се ускорява супер, супер бързо, и ако не внимаваш докато натиснеш спирачката отново може да му отнесеш задницата. С малко тренировки на " сухо "- практикувай на някое безопасно място с наклон да усетиш как ти се държи колата в тази важна ситуация, няма да имаш проблеми. На жена ми също е автомат с възможност за ръчно превключвне- Тойота Айго, но клата никога не тръгва назад в наклон като Колта. Е това е. До скоро
  4. Здравей колега Shorinka. Аз на моят Колт 1.3, 2009, 94 коня, миналата година му сложих акумулатор "YUASA" HSB013(година на производство 2013), 62Ah, 12V, размера е като на стария ми- доста голям беше, но пастна на желязната стойка без проблеми. Вече не наливам бензин, карам Колта само на електричество от акумулатора- електричка си имам, и то на каква цена В моето ръководство за експлоатация на Колта дават, че може да се сложат два вида- 42 Ah (542) или 61 Ah (561). Затова сложих 62Ah, а и тези японци от "YUASA" имат завод за акумулатори на 27км от вкъщи, и в авто-магазините около нас са представени с много модели и амперажи, и цените са близки до конкурентите. Със здраве и безаварийни километри.
  5. butter

    Мение за Mitsubishi Colt CzT

    Честито и от мен! Милиони безаварийни километри.
  6. Здравей колега- Hristo78. Моят Колт е англичанин-2009 и имах същия проблем със задна скорост, точно както ти го описваш. Скоростния лост влиза за задна, но на таблото свети "0". Заведох го в официален сервиз на Mitsubishi и те го оправиха със софтуерен ъпдейт- безплатно, колата беше купена на старо и беше в 6 месеца пълна гаранция от официалния дилър на марката. От тогава нямам този проблем, чукам на дърво. Но твоят Колт май е модифициран, така че отстраняването на проблема може да е по друг начин. Надявам се да съм бил полезен.
  7. Здрасти tishkov86! Колата е супер, аз карам англичанка, такава с твоите характеристики. Автомата е добър- шумно превключва предавките, замисля се при качване на предавки( все едно е заяло нещо в кутията ), шумо-изолация мисля, че няма- двигателя се чува много, голям шум от търкалянето на колелата и от големите огледала на магистрала все едно вятъра духа директно в ушите ти. Този автомат има 6 предавки, но съм го пробвал на 140км/ч и компа все още е на 5-та. Та тази 6-та май само за немски аутобан е правена- е не, че не можеш и сам да превключиш на 6-та. За мен тези недостатъци на Колт-а не са проблем, приоритетите са ми други- икономия на гориво и здравина ( да не влизам в сервиз с години- е само за годишен тех.преглед и масла). Колата е много здрава( чукам на дърво ), за 2 години само консумативи са ми сменяли, и един софтуерен ъпдейт на автоматичната скоростна кутия. Ръжда моята няма ( в Англия е доста влажно). Моят Колт е 2009, 1.3, автомат, 5 врати, бензин. Е това е дано съм ти бил полезен. Чао и дано направиш правилня избор- Мицубиши.
  8. Погледнете този клип на Mitsubishi Lancer Evolution, страхотен е: http://vimeo.com/58901771
  9. Здравй колега p_bakardjiev, благодаря за графиката. На няколко места четох, че тази автоматочна скоростна кутия се нагажда сама към стила на шофиране на човека зад волана. От личен опит в шофирането на моя колт смея да твърдя, че мога да го накарам да смени по-горна предавка в автоматичен режим. Правя го при ускорение на колата като стигнат оборотите на 2500 леко отнемам педала на газта и после лек натиск до положението преди да съм я отнел и колата сменя с по-горна предавка. Е това е, следващите дни не го правя това с отнемането и пак подаването на газ, колата сама сменя на 2500 оборота. След ъпдейта и при мен доста плавно сменя скоростите. Общо казано съм много доволен от колата, карам я с голям кеф, да чукна на дърво.
  10. Днес вземах Колта! В сервиза на Мицубиши са направили софтуерен ъпдейт и колата е супер. Компа сменя скоростите много по-добре, имам чувството още на 2400 оборота. Преди въпреки, че го "обучавах" да ги сменя на 2500 често "забравяше" и чак на 3000 включваше по-горна предавка. Четох във форума, че може да се "обучи" компа да сменя обороти от 2000 нагоре, обаче моя го прави това над 2500 оборота. В сервиза казаха, че няма нищо друго нередно и повече не трябва да имам проблем с включването на задна. Тествах колата и днес (четвъртък) нямам проблеми, включва "R" 10 от 10 пъти. Понеже имам още 1 месец гаранция не ме таксуваха, безплатно беше всичко. :icon_clap: Е това е за сега, дано да съм бил полезен на всички фенове. :mitsu-smiley:
  11. Благодаря tonino_g3! Утре ще пиша какво са открили в дилърския сервиз на Мицубиши.
  12. butter

    Mitsubishi Colt 1.3 avto 2005

    Направих нова тема за моя проблем. Проверих дали не съществува вече, но не намерих. Ако съм в грешка, някой от модераторите може да ме поправи. Благодаря!
  13. Здравейте на всички! Да се похваля с новата си придобивка Колт 1.3, бензин, автомат, 5 врати, 2009 година. Старата ми Каризма я оцениха в Мицубиши салона и ми направиха отстъпка за Колта. Искам да споделя с вас, че след 2 месеца- и около 2000км, проблема с включването на задна се задълбочи. На загрял двигател от положение "N" на скоросрният лост опитвам да включа на "R", лостът влиза на мястото за задна, но компа ми показва "0", и колата не тръгва. Четох за проблеми със задната и опитах "камасутрата" с превключване на неутрална, първа и пак задна, но не става. Интересното, е че това го прави доста често и то когато колата е карана( горещ двигател ), когато е студена задната влиза от първият път. Направо не мога да повярвам толкова нова кола и то само на 35000км, закупена от официален салон и дистрибутор на Мицубиши да прави такъв проблем. Какъв може да е проблема според вас? Разгледах руския сайт и нищо не разбрах, въпреки помоща на Гугъл преводача Дистрибутора ми даде 3 месеца гаранция и в сряда си записах час за преглед, защо много често не включва задната. Четох за тази скоростна кутия, че е немска и супер здрава, и може да изкара живота на колата, но не е така в действителност. Преди мен я е карала жена и то инвалид, значи никакъв зор не е видяла ( ръчния режим не е ползван ) тази скоростна кутия. Това го знам, защото на винетката и сертификата ми за собственост пише кой е карал колата преди мен До скоро и ще пиша какво се случва след прегледа, за всички вас и за хората решили да карат Колт като моя.
  14. Здравейте! И аз да изкажа мойто скромно мнение за новият Митцубиши Мираж. Не е чак толкова зле както го представят тук на Острова, аз примерно бих го сравнил с "близнаците" Мий/Цитиго/Ап(Seat Mii/Skoda Citigo/Volkswagen Up)- на групата Фолксваген. Външно е по-агресивен от тях, в купето има място за 5-ма пътници ( в "близнаците" местата са 4 ), позицията на шофьора е по-висока, и пространството над главите на пътниците очаквам да е по-голямо. Мощността на двигателя при Мираж е 70 к.с. или 79 к.с. ( в "близнаците" е 59 к.с. или 74 к.с.). Мираж може да се оборудва със CVT автомат- като опция, докато"близнаците" ще получат по-късно специално разработена за тях автоматична скоростна кутия (докато й изчистят рожденните кусури ще мине време). Голям плюс за Мираж, е че всички модели са с под 100гр/км СО2 (в "близнаците" само версиите с 59 к.с. могат да дадат под 100гр/км СО2). Това тук в Англия и предполагам в Германия е много важно, за да се спести пътен данък. Продължавам с плюсовете, пълна екипировка с вуздушни възглавници и завеси при всеки модел (в "близнаците" ако не си доплатиш или не вземеш топ версията само ще си спомняш, че в Митцубиши Мираж са били стандарт в базовото оборудване, като си търсил да си купиш малка градска кола). Последно е наличието на USB сокет, като стандарт, макар че "близнаците" също го имат.Да не забравя затъмнените стъкла- харесват ми. Никъде не се споменава за разхода на гориво- как ви звучи 4.5л/100км бензин-без запушване на дизел филтри и некачествена нафта от Лукойл? Минусите на Миража, че било шумно от вятъра и откъм двигателя на автомагистралата, мен лично не ме притеснява. Наклонявала се в завои, е то с 60 или 70км/ч коя малка градска кола няма да се наклони питам аз? В града с 30 или 40км/ч за това наклоняване няма какво да се говори- липсва. В английската статия продължават с качеството и надеждността на моделите на Мицубиши- били на дъното по качество, е то такива собственици ги карат тук в Англия, и то да уточня най-вероятно става дума за след 3-те години пълна гаранция. Тук като изтече гаранцията 95% от собствениците на нови коли спират да ползват услугите на дистрибуторските сервизи или продават колата за втора употреба. В това отношение никой не казва колко е гаранцията на новия Мираж- може и 5 години да е, "близнаците" са закотвени на 3 години. От Мицубиши са помислили и за българския пазар, защо да слагат турбо като Микра? Е то над 100 коня май общинския данък от 50лв може да скочи на 350лв. В заключение мога да напиша, че в страната където се произвежда Митцубиши Мираж- Тайланд, вече са продадени 120000 бройки. Очаква се Мираж да се пусне на Американския и Канадския пазар съвсем скоро. Тук в Англия го очакват да е на цена около £8000 или 17800лв. Ще го видим и познаем този :mitsu-smiley: чак през март месец.
  15. butter

    Mitsubishi Colt 1.3 avto 2005

    Здравейте на всички! Да се похваля с новата си придобивка Колт 1.3, бензин, автомат, 5 врати, 2009 година. Старата ми Каризма я оцениха в Мицубиши салона и ми направиха отстъпка за Колта. Искам да споделя с вас, че след 2 месеца- и около 2000км, проблема с включването на задна се задълбочи. На загрял двигател от положение "N" на скоросрният лост опитвам да включа на "R", лостът влиза на мястото за задна, но компа ми показва "0", и колата не тръгва. Четох за проблеми със задната и опитах "камасутрата" с превключване на неутрална, първа и пак задна, но не става. Интересното, е че това го прави доста често и то когато колата е карана( горещ двигател ), когато е студена задната влиза от първият път. Направо не мога да повярвам толкова нова кола и то само на 35000км, закупена от официален салон и дистрибутор на Мицубиши да прави такъв проблем. Какъв може да е проблема според вас? Разгледах руския сайт и нищо не разбрах, въпреки помоща на Гугъл преводача Дистрибутора ми даде 3 месеца гаранция и в сряда си записах час за преглед, защо много често не включва задната. Четох за тази скоростна кутия, че е немска и супер здрава, и може да изкара живота на колата, но не е така в действителност. Преди мен я е карала жена и то инвалид, значи никакъв зор не е видяла ( ръчния режим не е ползван ) тази скоростна кутия. Това го знам, защото на винетката и сертификата ми за собственост пише кой е карал колата преди мен До скоро и ще пиша какво се случва след прегледа, за всички вас и за хората решили да карат Колт като моя.
  16. butter

    Преден плафон

    Твоя плафон CecoVas е различен от моя. Ще сложа снимка на моя, за други колеги решили да се "борят" с плафона и пластмасата на HELLA. Те и предните ми фарове са покрити с пластмаса на HELLA и сервиза на Mitsubishi в сеседния град ми каза, че с толкова замъглени и пожълтели от времето фарове може и да не мина годишен технически преглед- "MOT" му викат тука, след някоя друга година. http://i1298.photobu...00/DSCN1961.jpg Преден плафон на Mitsubishi Carisma GDI 2000г.
  17. butter

    Преден плафон

    Здрасти CecoVas! Аз миналата седмица го свалих тоя преден плафон на моята "англичанка". Тя е 2000г., GDI, 125 коня. Свалих го, защото задната му страна, откъм купето пропадна и целия увисна на предната си страна(откъм предното стъкло). Първо махнах прозрачното, малко, пластмасово капаче покриващо трите крушки. То има две панти откъм челното стъкло и малко щифче, което заключва, откъм купето.Това щифче с малка отвертка го бутваш и с пръсти доизтегляш. След като го махнах видях два болта влизащи в пластмасови легла{моите и двете пластмасови легла бяха направо разтрошени- не съм ги напъвал, просто от времето пластмасата на HELLA направо е станала на прах :( } Та развих ги тия два болта и целия плафон падна- няма никакви щипки. Обаче има една букса с много кабели влизаща в платката, разкачих я. Залепих пластмасовите отломки на местата и го върнах обратно. Закачих и буксата по същия начин. Завих двата болта внимателно и върнах пластмасовото капаче на лампите. И това е, доста е лесно, ще се справиш. За нещастие цялото осветление вътре в колата и багажника изчезна :( Обаче контролните бутони на шибидака работят добре, те са също на този плафон, точно зад тези на осветлението. Интереснотое,е че компютъра на колата при всяко запалване на двигателя започва да отчита на ново среден разход на гориво и стойностите на изминатите мили А и Б вариант над общо изминатите започвата от 0. Това се случва при всяко ново запалване на двигателя, след ремонтирането на плафона. Дали някой знае лек на това "заболяване" ?
  18. butter

    Горивен филтър

    По спомени, мисля че е отзад до резервоара за гориво, в алуминиева кутия. Ще потърся снимки и ще сложа линкове.
  19. butter

    Свещи за ГДИ

    Привет от Англия! Ще сменям свещи на моята Каризма 1.8 GDI 2000г и прочетох всичко във форума. Разбрах, че трябва да са иридиеви, обаче в ето този сайт http://www.aceparts.com/spark-plugs/ngk-spark-plugs/ имат два вида иридиеви- "NKG Iridium IX" а другите са "NKG Laser Iridium". И двата вида имат номер IZFR6B, чудя се каква е разликата и от кой вид да си взема. Моля за съвет! И в други сайтове са с такъв номер, но кутиите отвън са с тези различни надписи. Благодаря на всеки, който ми даде мнението си.
  20. butter

    Питане за акумулатор!

    Аз също карам Каризма 1.8 GDI 125cc Petrol 2000 година и един от най-големите японски производители на акумулатори и батерии за ел.автомобили съветват точно на този модел да се сложи акумулатор със 70 Ah. Никъде в нета не намерих спецификаця колко да е Ah акумулатора на този модел на Mitsubishi-спецификация написана от самия производител на колата! Но ако на 1.6 cc е 62 Ah то логично е на 125 cc и 1834 кубика да е повече. Аз скоро ще сменям моя и затова се интересувам от подробности. Някой ако знае повече моля за съвет,сложа ли 70 Ah на GDI 125 cc Petrol дали ще има проблем? http://www.batterymasters.co.uk/ProductDocs/CARYUAF031PW112-TECH.pdf
×
×
  • Създаване...