Премини към съдържание

piero

Потребители
  • От него общо

    5
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което piero е написал

  1. piero

    Прегряване

    Здравейте, Притежавам Carisma 1.9 TDI. Наскоро имах проблем с прегряване на колата. Нищо не ми индикира за проблеми, като индикаторът за температурата беше под средата, а червената лампичка за температурата изобщо не светна. Единственото по-различно беше, че колата загряваше значително по-бавно. Сега съм тръгнал по майстори, като се надявам да не е станало много лошо, макар че в охладителната система имаше отлагане на черно-сивкава утайка, подобна на майонеза. За сега се борят с почистване на охлаждането, защото от "майонезата" е блокирал термостата и не отваря. Майсторът казва, че отлаганията могат да бъдат от мърсотия в българския антифриз, който съм използвал. Ще бъда благодарен, ако някой сподели мнение по въпроса. Интересува ме също лампичката за прегряване трябва ли да светва при даване на контакт? И какъв може да е проблема за да не индикира прегряването? Лампичката я измерих и не е изгоряла. При даване на контакт напрежение няма. Предварително благодаря.
  2. Здравейте, Наскоро имах проблем с прегряване на колата. Нищо не ми индикира за проблеми, като индикаторът за температурата беше под средата, а червената лампичка изобщо не светна. Единственото по-различно беше, че колата загряваше значително по-бавно. Сега съм тръгнал по майстори, като се надявам да не е станало много лошо, макар че в охладителната система имаше отлагане на черно-сивкава утайка, подобна на майонеза. За сега се борят с почистване на охлаждането, защото от "майонезата" е блокирал термостата и не отваря. Майсторът казва, че отлаганията могат да бъдат от мърсотия в българския антифриз, който съм използвал. Ще бъда благодарен, ако някой сподели мнение по въпроса. Интересува ме също лампичката за прегряване трябва ли да светва при даване на контакт? И какъв може да е проблема за да не индикира прегряването? Лампичката я измерих и не е изгоряла. При даване на контакт напрежение няма.
  3. Колеги, намерих проблемните крушки, заедно със същия цокъл в сервиз Рубин. Цената е 5 лв. Те са аналог от Pajero.
  4. Благодаря за бързия отговор, но мисля, че не е същата. Тези изглеждат като описаните по-горе на следния линк Лампи с цокъл
  5. Някой знае ли къде може да се намери цокъл за най-малките лампи. Става въпрос за лампичките на реостата и на осветлението на панела от конзолата. Старите на светеха и като ги свалих установих, че цоклите направо се ронят. Търсих по магазините за аксесоари, но имат по-големи. Колата е Carisma 1.9 TDI 2000 г.
×
×
  • Създаване...