Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Meto-di

Потребител
  • От него общо

    66
  • Регистрация

  • Беше тук

Всичко което Meto-di е написал

  1. Здравейте, Малко информация и от мен. Аз от скоро съм с 3.0 2012 S-AWC 220 магарета от Канада. Моя е с 6B31 двигателя. Колата е супер, върви доста добре за толкова тежка кола. Разхода е малко по-различен от написания - 8-9 извънградско пр 100-140 и 15 и нагоре в града (зависи колко ви тежи крака по сфетофарите). Части си има , за някои се чака малко повече, за други не защото са сходни с европейския модел. Автомата е малко муден, но се свиква. Проблемни възли по мои скромни наблюдения до момента - спирачки (малки дискове = криви ги), задни амове и пружини (вероятно има усилени когато оригиналните се предадът напълно), седалките са неудобни при дълги пътувания, кофти размер гуми за 18"-те. Последния ред седалки е излишен защо е сложен :icon_hmm: . Газ - кой както си реши - руснаците си ги джиткат на газ без да му мислят много много. Толкова за сега с времето ще видим и другите му болки. Като цяло колата ми харесва особено вървенето и звука на двигателя. Ще видим зимата как ще се представи и дали ще е по-добре от Субаруто ми.
  2. Да колата е от Канада. С нормален автоматик е който навсякъде пише, че е здрав и хубав. Като цяло колата ми хареса и я взимам пък каквото дойде. Двигателя работи много тихо и спокойно, автомата включва без ритане и тн. Абе като цяло както със всяка нова кола (втора ръка)- риск. Имам сервизното ръководство ако закъсам. Благодаря на всички за мненията за колата. Не намерих списък във форума с магаини за части,консумативи и т.н, както и къде да се сложи газ евентуално от някой, който знае какво прави. Ако може да помогнете с инфо ще е супер. Пс - в момента съм със Форестър 2.0хт (ще остане за калта и гората), за който мненията също бяха, че не става за газ и му горят клапани и кво ли още не - пък си го търкалям вече 40-50к км безгрижно. Благодаря отново на всички. :mitsu-smiley: :icon_thumbup:
  3. Благодаря за коментарите. Започвам да давам заден ход като чета или поне за 2,4 с автоматика. ЦВТ-то като цяло не ми харесва по-принцип. Имах кола с такава кутия и не ми харесваше. А варианта 3.0 не е ли по-добре? Поразрових за него и излиза, че е с 6 степенен автоматик нормален на JATCO, може би JF61E, който е надежден и се ползва и от Нисан мисля. Поне мисля да се разходя да го видя.
  4. Привет на всички, Трябва ми съвет за тези коли. По-конкретно ме интересува дали са надеждни от към автоматик,двигател и други, евентуално как се разбират с газ (само идея е). Преди имах Галант, от който бях супер доволен, но за съжаление доста остаря и се разделих с него. Все още гледам, че си го търкалят де. My link или това е по-добрия вариант My link Изчетох повечето теми за Аутлендъра по въпроса , като цяло мненията са доста размити и се обърках затова пускам тази тема. Предварително благодаря за отделеното време и коментари. ПС - бих се яхнал пак на Митсу, но да видим.
  5. Има желаеши няма присъсщстващи. Аз се минавам около 15ч и се никои няма. Неска ше отида да изпия едно кафе. Преди имаше бая народ са вече никой. Айде до 15 пък ще видим.
  6. Аз нямам кой знае какви подобрения - дребни са в сравнение с всички скоро смених салона с кожен благодарение на колегата Ветов горе долу стана добре имайки предвид че от седан го натупках в комби . от пред съм пребоядисал решетка пред радиатора и мигачите ги напраих черни и стана добре на тъмни коли изглежда добре замислям се и за отзат.иначе стандартните джанти и музика. имах доста яка музика ама вече я няма замених бас касата с детска количка но кво да се праи живот . искам сега да затъмня стъклата но не знам каде ако някои може да каже каде могат да ми затъмнят стъклата с хубафо фолио и на приемлива цена ше съм балгодарен.
  7. Е тука не съм писал отдавна! Днеска някой ще ходи ли към НИМ?
  8. Здравейте колеги да кажа какво стана. След като получих кабелите за задната врата всичко е монтирано и работи идеално, вече стъклата са ЕЛ. всичко което ви трябва са комплект машинки и копчета и централно управление. плюс кабели от средната греда на колата назад във вратата и няколко часа свободно време. Има разлика при комби и седан заради тон колоните на комбито са във вратите а на седана са на задната кора. Вадят се стартите машинки махат се кабелите. слагат се новите кабели след което монтирате машинката и водача на ел машинките (като първо се застопорява водача ) после самото моторче тъй като може да закрепи машинката на неправилните дупки. Свързват се кабелите и всичко си тръгва. Не успях да направя снимки тъй като забравих фотоапарата.
  9. Колега (mitsubishifen)и аз имам съшия проблем с отоплението на седалките и аз сложих кожен салон и седалките работят само отоплението незнам как да прекарам. Дали си решил проблема. От колата от която свалях сичко кабела за копчетата отваше в един сноп заедно със кабела за лампичката в централната колона. Обаче на каде отиваше нз. ако си намерил някво решение сподели. Благодаря предварително
  10. Здравейте колега да споделя какво се случи с моя проект. Заготовка за ел. пакет на задните врати няма (тоест няма кабели във вратата), нотова ще се реши някак но като се позатопли и с някой жичкаджия може би. Другото което направих е че нахаках кожен салон от седан с ляв волан в мойто комби - предните седалки са еднакви стават задните седалки също са еднакви с изключение на на тапицерията крайната до двете врати (на седана са по дълги) но това ще се реши. Голяма играчка си е все още не е готово тъй като трябва да се сменят много пластмаски които съм оставил за когато се стопли. А в тоя ред на мисли повечето пластмаси от седана стават и на комбито само тапицерията на тавана не става (разбираемо) и някои пластмаси в заддната част които ще си ги пребоядисвам може би иначе сичко друго си става. А и още нещо седалките които зех имат отопление и са ел. работят си, но под средната колона нямаше букса за копчетата за отоплението ако някой знае от каде идват кабелите за отоплението до средната конзола ще е добре. Също така няма прекарана букса за еър бега на предната седалка и кабела му остава висящ от долу на седалката.
  11. Мойта лодка я зех 2007 година. Галант 98г 2.0 4г63 комби за 7500лв от тогава първоначално стандартните за регистрация(250лв) и обслужване на двигателя (550) + каско около 300, след което поради калпав монтаж на ангренажен ремък минах около 6 к километри и прескочи и се бръкнах с още 250лв за смяна на обтяжна ролка(става от хюндай ) иначе оригиналната бесхе 500лв. След което колата фръкна направо ме изуми как върви като всичко и е в час за съжаление и се поразтропаха от тогава повдигачите ,но не мисля да ги сменям за сега с читаво масло тропат само като е студена колата и по-малко се чуват от време на време. Имам едни задни дискове с накладки + предни накладки (200)лв. След това предни дискове с наклади около 200лв. един носач крив 175лв два шарнира горно по 40лв които бяха за хонда акорд нз защо но станаха, два накрайника външни се по 40 лв биалетки задни 2-пъти по 30 лв и май. Зареждане на климатик + заварка на радиатора поради малка дупка получена от изместен кабел на клаксона и с времето протъркал дупката в радиатора минах тънко за шастие 120лв. газов инжекцион 970 лв. общо от както имам колата имам 6 смени на масла и навъртяни окло 60 000км и като добавя неща които съм копувал просто шото искам да ги имам дреболййки разни които липсваха не искам да смятам колко ми е излязла. А забравих и съединител сменян 350лв сигурно ще излезе към 15 хиляди че и повече. Ама не Бих си я сменил все още може би след 2 години като я разбия тотално или ако не се счупи нещо което не струва повече от самата кола иначе и се кефя секи път като си я карам и просто другите коли дори и много по-нови някак си ми изглеждат едни и същи а намръщения ГАЛАНТ въпреки на 14 години все още се откроява с визия сред другите марки. Бих я сменил за някоя по нова японка може бисубару или хонда но тя дето ми харесват и ми напомнят за Галанта не са ми джоба все още .
  12. Вече всичко (благодарение на колегата алекс) е при мен единствено остава времето да позволи за разглобя вратата и да вида къв е случая. единственото което ме притеснява са какви кабели ще има прекарани. На двигатела за стъклото има кабел във който трябва да се свърже някакъв кабел който да отива и към копчето на вратата за управление ако няма такъв ще стане сложно надявам се не невъзможно . Замислил съм в неделя да се занимавам , но зависи от времето. Ще споделя какво е положението.
  13. Здравейте колеги дали някой може да каже дали е възможно ако се купят (кори , машинки и механизми и управление за задните врати) дали може да се монтират на кола на която задните стъкла са ръчни и да станат ел. Има ли заготовка или е много сложна манипулация. Става въпрос за Галант 98г. комби 2.0 GLX. Ако може ще го направя като щракна и снимки. Търсих тема по въпроса, но не открих ако има такава моля споделете. Благодаря предварително.
  14. Meto-di

    Галант 2.0 '97 и 2,5 '99

    Този салон на кола с ляв волан дали може да се монтира? имам интерес към него и даже ако задните стъкла на тая колица са електрически може да се пробвам да ги прехвърля на мойта ако може. А къде се намира тази кола евентуално на място да видя какво може да се направи?Благодаря предварително.
  15. Здравей колега, интересува ме дали този кожен салон може да се монтира на Галант комби 98г и ако да каква е цената горе долу. или ако имаш за комби кожен салон колко би струвало. също ме интересува и дали може задните стъкла на моето комби да станат електрически (тоест дали има заготовка за такива или е сложна манипулация.). Мерси предварително
  16. Е неска ако има нещо ще взема и аз да намина! Така или иначе съм на бачкане ще зема да се отбия на път за вкъщи за по кафе!! само час някъв или стандартния?
  17. Признавам без бой, аз бях ама късно видях че има друго мицу зад мене, чак когато присветна се загледах, че бързах малко да хода при брадчеда!!! Трябваше по раничко да удариш едни дълги можеше да удариме по бира!!! Поздрави!!! :icon_thumbup: :mitsu-smiley:
  18. Здравейте колеги, аз да се включа по въпроса с педала! Карам Галант 98г., 2000кубика - при мен също заяждаше педала точно в началото на хода около 1мм и после се оправяше! След дълго чудене и гледане да не е при педала проблема, реших да метна едно око на дроселовата клапа. Свалих си маркуча който идва от въздушния филтър към клапата, и какво да ви кажа - мърсотия колкото щеш, точно около дросела и една такава лепкава и черна. Разбрах и от къде се натрупва след внимателно почистване около дросела със кърпа кожена (продават се по ОМВ по 15 лв са мисля, поне аз там намерих) всичко се оправи, няма заяждане, няма нищо. Просто дросела залепва на мърсотията дето се натрупва с годините. Малко е пипкаво за почистване, но всеки може да си го оправи за около 15-20 мин пред блока, на мен толкова ми отне! Поздрави :icon_thumbup: :mitsu-smiley:
  19. :rolleyes: Утре дали ще има някой на НИМ към 17 часа!! Дано да има!! Поздрави!!
  20. А здравейте колеги и аз да попитам по темата! :icon_blush: Радиаторите отпред се чистат най лесно на пароструйка става бързо и доста ефективно и лесно! На мен ми го изчистиха така и съм доволен. На радиаторите нищо не им стана! Въпроса ми е свързан със питата която е след поленовия филтър вътре в купето зад жабката, незнам как но има много боклуци по нея, как са минали през филтъра незнам, но са задръстили питата успях малка част да ги изчистя но сигурно има още доста! Как мога да я изчистя без да се налага да разглабям половината табло? :rolleyes:
  21. Колеги тази неделя ще има ли някой в 3 часа на НИМ? :mitsu-smiley:
  22. Meto-di

    Galant De La Grande

    Колеги предлагам да се съобразиме с това, че се пак почва да става бая топло и обедните часове особено на паркинга на НИМ няма да са оферта ако е хубаво времето де. Аз предлагам 18 часа както беше на тотал еклипс. Хем имаше слънце хем не беше жега! Поздрави! :mitsu-smiley: :mitsu-smiley:
  23. Днес дали ще има някой към 3 часа?
  24. Meto-di

    Спирачни апарати

    Колега, аз лично моите ми се наложи да ги разглобявам за профилактика, че задържаха! И така и така ги бях свалил и разглобил, и си викам бе дай да ги боядисам, купих си един високо температурен спрей от "Бриколаж" черен матов, дават го че държи до 600 градуса, две телени четки за бормашина. Изчистих ръждата внимателно като се пази леглото на цилиндъра и резбите за болтовете, после малко играчка с хартиено тиксо да запуша там където не трябва да има боя и смело пръскане, резултата беше задоволителен, за сега не е мръднала боята, а и няма следи от ръжда. Навъртял съм около 2000 км вече предимно градско каране. Поздрави и успех с начинанието! О, забравих - доста е пипкаво и изнервящо! :mitsu-smiley:
  25. Meto-di

    Помогнете, гасне

    Колега, при положение че на бензин си работи нормално колата, проблема ще да е в газовата уредба! Ако си я слагал в България, иди там дето са ти я слагали да й направят диагностика и ще ти кажат дали е там проблема. Аз съм имал Пежо със ГИ и правеше същото, проблема беше в ГИ. Поздрави и успех! :mitsu-smiley: :mitsu-smiley:
×
×
  • Създаване...