Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Pansim1

Потребител
  • От него общо

    75
  • Регистрация

  • Беше тук

Информация за профила

  • Кара
    Ситроен Ксантия 1.8 16V вече и Вагон-че

Pansim1's Постижения

Ентусиаст

Ентусиаст (6/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Благодаря на колегата svetliof Вече имам масло да ЛСД дифа на Вагона! Успех колега!
  2. Виско муфата е в скоростната кутия на по-новите модели, а на стария Вагон до 1990 /какъвто е и моя/ вискомуфата е на кардана А в диференциала какво има - нямам представа. Досега не се е налагало ремонт или смяна на семеринги. За толкова стара кола си е постижение!
  3. Милене, не се познаваме лично, но един от тези Вагони е идвал 2014год при теб в Пловдив. Вагона е на мой приятел а моят също е с ЛСД диф. Също така на зет ми Вагона е с ЛСД диф, 1.8 4х4 1992 година. Моят е 1989год. от по старите 2000куб. 101к.с. т.е. 4G63 с 8 клапана. Колега svetliof - за да не правим реклама пиши на ЛС за това масло, че от твоето обяснение не схванах НИЩО Извинявам се ако съм нахален Предварително благодаря!
  4. До тук добре, ама къде да го търся това масло? Линк към някой сайт или...???
  5. Искам да заменя маслото в задния диференциал на Мицу. Колата е Спейс Вагон 2000куб. Има ли специално масло за ЛСД дифове и какво да избера. Благодаря!
  6. И така новите амортесьори са вече на колата :icon_dance: Благодаря на Мирослав за доставката. Колата е направо друга, не тропа, не подскача, с една дума ДОВОЛЕН СЪМ!!!
  7. Поръчах на Мирослав нови. Като ги взема, ще пиша за поведението на колата.
  8. Хайде DJ, дай инфо, че да подкарам Вагона :icon_bye:
  9. Дай по-подробна информация - производител, гаранция, срок на доставка и дали ще са абсолютно еднакви като размери със старите. Че досега три различни взимам и все са по-къси. Ако трябва ето и номер на рама: JMBLGD08WLZ501003
  10. Колеги, моля помагайте. Повече от месец търся предни амортисьори за Вагона - абсолютно неуспешно! Всяка информация е добре дошла. Вагона е 4х4 2000см^2 102к.с. произведен е 1989год. 12 месец, трета седмица. Като краен вариант, може би и ремонт, ако изобщо е възможно да се въстановят (трайно) стари амортисьори. Благодаря за вниманието.
  11. Pansim1

    Вагона "сецна"

    Ето още малко инфо. Купих нов комутатор, срещу 60лв, и спокоен тръгнах за вилата. Пътя е около 40 мин, но само първа и втора, т.е. черен балкански път. Проблеми никакви със стария!!! комутатор. Пристигнахме, свалих багажа и се опитах да преместя колата... ама не запали ни от първия нито от третия път. Взех новия комутатор и го смених, (за щастие е на такова място, че буксата се изважда за секунди) и колата запали. Доволен че съм решил проблема, върнах отново буксата към стария комутатор, и реших да го пробвам за последно и колата запали със стария комутатор и работи и до днес без проблем :icon_crying: Видимо контактите са в добро състояние, но утре ще купя специален спрей да ги обработя и тях. Приемам съвети всякакви. ПП Преди мен някой, дали в България или в Италия (колата е внос от Италия) е сменил комутатора (не е оригинален) и бобината (която е закрепена с един от два възможни болта) и си мисля дали и преди са се опитвали неуспешно да "хванат" проблема?
  12. Pansim1

    Вагона "сецна"

    А защо и оборотомера спира заедно, ако е бобина каква е връзката с оборотомера?
  13. Колеги, търся съвет. След почти двегодишна радост Вагончето както си вървеше гладко започна да прекъсва рязко за около секунда и после пак тръгва. Направи го 6-7пъти за няма и километър разтояние. Всеки път като прекъсваше, оборотомера рязко падаше на 0, после все едно нищо не е станало, върви си. Прибрах се и я оставих за около 15мин.(докато сложа работните дрехи) Запалих - заработи и след около 20 сек. изгасна и не пожела да запали повече. Следващите около 30 мин. се опитвах да намеря ЕКУ-то, но неуспешно. Псле пак опитах и ...чудо колата работи все едно нищо не е станало. Покарах я малко - перфектно си работи :help: Приемам всякакви съвети, но най-вече къде е проклетия електронен блок ЕКУ. Колата е с климатик и е 1990год. произведена. Няма газова уредба и според мен никога не е имала.
  14. Проблема не е в японския срещу френския и немския дизел!!! Просто старите дизели (в случая японския) са с друга много по-непретенциозна система на впръскване(механична) затова понасят по-добре нискокачествено гориво.
  15. http://www.autocountry.ru/mercedes/124/tech6.html Ето ви "пъргавата" кола 17 сек 0до100 и скорост от 168км/ч Спирам да пиша и чета тази тема. Продължавайте с празните махленски приказки.
×
×
  • Създаване...