Премини към съдържание

Николай Николов

Потребител
  • От него общо

    1,193
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    7

Николай Николов беше най-активен на 24 септември 2022

Николай Николов има най-харесвано съдържание!

За Николай Николов

  • Рожден ден 07/12/1962

Местоживеене

  • Град
    Видин-Ямбол

Интернет контакт

  • AIM
    nikolov1207
  • Уебсайт адрес
    http://
  • ICQ
    0

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    Lancer Sport Sedan 1.8 MIVEC CVT

Посетили профила

3,122 посетили

Николай Николов's Постижения

Ментор

Ментор (12/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Машина За Публикуване Rare
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

17

Репутация

  1. Да събудя темата! Моят проблем с радиото го оправих сам с любезното съдействие на СтоянБ, който ми изпрати оригинално радио, което служеше като временно, докато оправя моето. След ремонта върнах моето в колата и сега имам едно свободно. Ако някой има нужда да се обади.
  2. Ще споделя моят опит с дневните светлини, но за по-ниското оборудване - с обикновени крушки на фаровете. Монтирах допълнително устройство, което се продава в много сайтове за 20-тина лева и пуснах елементарно окабеляване от две жици ( + и - ) за лявата и дясната страна, снабдени с конектори, защото съм зъкрепил светлините на пластмасовите капачки, на отворите за халогените. Така е по удобно, особено през зимата, да ги сваля и смена светодиодните блокове, когото изгорят. Целта ми бе по никакъв начин да не се намесвам в заводската инсталация. Не ползвам дори масата на купето. Устройството следи напрежението на инсталацията и когато то надхвърли 13.2 волта включва дневните светлини. Има допълнителен проводник, който се свързва съм късите светлини, за да изключи дневните, когато включа фаровете, но не съм го свързал. Когато се изключи двигателя дневните остават да работят известно време, т.е. имам функция "изпрати ме до дома", която липсва в тази модификациа на Лансъра.
  3. Ще продължа с още едно изречение. Когато миете колата, винаги навивайте волана напълно вдясно, за да може водната струя да почиства радиатора на скоростната кутия.
  4. Точно под антенате на тавана в купето. За да се достигне трябва да се свали кората на тавана. Като начало може да се опита де се повторят спойките, понеже от конденза през Зимата крачетата на елементите се окисляват и образуват окисен слой между крачето на елемента и припоя. За целта се използва качествен флюс, който се поставя на края на крачетата и при допиране на поялника от високата температура веществата във флюса се активират и почистват окиса. След това се добавя припоя и спойката се възстановява. Поради трудният достъп до антенния усилвател, може да се монтира допълнителна антена с усилвател, но трябва да сте сигурен, че наистина има усилвател, защото вече два пъти купувам такива антени и в двата случая се оказаха менте. В първия случай (в кутия от т.нар. опашка на акула) имаше само платка с писти без нито един активен елемент, а във втория почти същата история, но имаше светодиод и резистор, който при подаване на захранване светеше, но усилвател в кутийката нямаше. В София съм имал подобни проблеми. В различните квартали се ловят различни станции, т.е. станция която се лови перфектно в Красна поляна, в Студентски град посмъртно не може да се хване дори да е запаметена в радиото. Ако я търся с ръчна настройка се хваща с много шум. Във Видин станции, които знам със сигурност, че излъчват с 300 Вата, на 20-25 километра вече не се хващан, въпреки че няма възвишения, които да възпрепятстват сигнала. Преди докато колата бе нова от Видин до Петрохан слушах радио Гама на 96.7 MHz, а като се спускам към София се ловеше софийска станция на същата честота. Сега същото радио се губи на 15-20 км.
  5. Да изтупам темата, че малко е прашлясала. Изведох АUX изводите като запоих аудио кабел, завършващ с 3.5 мм жак и го оставих в жапката. Така при желание може да се свърже директно към смартфона или към ВТ.
  6. Днес сутринта бе на телевизора! http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_thumbup.gif
  7. Вчера пред центъра по хигиена гледах един с летни гуми как върти гуми и не може да ускори. После се замислих, че като успее да ускори до 40 кч/ч как ли ще спре. Това бе в посока Константин Величков, а в съседното платно в посока бул. България двама се бяха цунали. След около час в Овча купел други двама се бяха помляли. Бе весело става с летните гуми през Пролетта! http://www.mitsubishibg.com/forum/public/style_emoticons/default/icon_thumbup.gif
  8. Днес направих операцията по почистването. Невероятно леко и приятно занимание. Достигането до уредбата става за минута. Още минута за развиването на 4-те винта, с които се държи за таблото и двата куплунга и антената. Следва разглобяването на "свирката". Развиват се 4 винта на капака отгоре и 3 винта на панела отпред, за да се свали CD-то. Последният се вдига 3-4 мм нагоре и се сваля напред. Единствената връзка с другата платка е въпросният лентов кабел. При мен нямаше някакви сериозни окислявания и само прекарах едно ножче и го върнах обратно в конектора. Мисля че само вадене и вкарване обратно щеше да е достатъчно. Въпросният лентов кабел е на куплунг и на CD-то, така че може да се подмени при желание. За сега не съм проверил за цената му, защото нямах за цел това. Сглобяването е също толкова лесно, но трябва да се внимава, за да не се счупи нещо. AUX не съм вадил, защото разполагах с 30-тина минути, а искам да го направя както трябва. Искам да уверя тези, които се притесняват да го направят сами и се страхуват да започнат, че автомобила е удивително ремонтопригоден и за разлика от европейските автомобили не се чупят щипките по пластмасите.
  9. С времето антенният усилвател на антената се скапва. Дали от студени спойки или друго не се наемам да кажа. Има обаче един начин поне да получавате сигнала от антената без затихване. Просто свързвате посочените места със жичка. Така сигнала от антената се прехвърля директно към входа на приемника.
  10. Преди време си играх със светодиоди по повод липсата на крушки за "светофарчетата" на такситата, онези с 2 червени и една зелена светлина. В крайна сметка го направих с резистори и понеже работеха с 1W крушка с нажежаема жичка, то заместването с 1W светодиод бе прекомерно. И така преизчислих захранването, така че светодиода да получава 30-40% от тока и да не загрява. Загряват само резисторите, които са 5W, а на таксиметровия шофьор му давам доживотна гаранция. В Алиекспрес има всякакви драйвери - за 12, 24, 230 и 110-230 волта, но понеже мен ме интересуват повече тези на 230 волта, останалите не ми са в полезрението. От София съм си купувал драйвери за 230 волта, захранваши до 5-6 светодиода по 1W. Платката бе с размер 20х15 мм, а цената повече от съблазнителна - 1.55-1.60 лв. някъде. Бяха останали две в магазина на Конрад и ги купих без да се замислям преди година. Стабилизатора на ток е импулсен и не забелязах да грее. Трябва да се знае, че драйверите за няколко последователно свързани диода от по 0.5, 1, 3 или 5W се различават от тези, които захранват светодиодни плочки от 10, 20, 50 или 100W и не са взаимозаменяеми. Четете внимателно информацията за приложение, защото това което захранва 6х1W, няма да стане за 2х3W и обратно!
  11. Линка може да се загуби, но ако се изтеглят PDF-те и се сложат на видно място във форума, ще е по-добре.
  12. То е за мултимедията. Точно заради посочването на конкретното място на конектора за AUX го пуснах, но няма да е коректно да го сваля и преработя, заради втората половина, където става дума за другото.
  13. И малка видео, от което може да се научим и как се достига до режим спорт на CVT. https://www.youtube.com/watch?v=gYyx0OuCHnA&feature=youtu.be
×
×
  • Създаване...