Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

krasiberk

Потребители
  • От него общо

    6
  • Регистрация

  • Беше тук

  • Общо дни Първи

    1

Всичко което krasiberk е написал

  1. Здравей колега! Най лесния и надежден начин е по идентификационен номер рама(VIN).Има го поне на две места исписан на а-ла и на малкия и голям талон.А защо ти е номера на двигателя?
  2. Здравейте! Оправихте ли проблема със шума от балансиращата група. Предполагам че сте изгледали моите видеа в ютуб. Ако не сте: търси 4N14 в ютуб.
  3. Здравейте колега! Въпросното тракане, чукане се отнася конкретно за Mitsubishi ASX 2.2 DI-D от 2014 с двигател 4N14 но също и за Outlander 2.2.Двигателя е един и същт, незнам как стоят нещата с 4N13 и 4N15 и дали имат същия проблем с балансиращата група. Ако има колеги който е в час нека да споделят опит и знания. Желая Ви лек ден!
  4. Здравейте! Мога да Ви обясня всичко колега, всички минуси и плюсове. Но ще падне писане, по телефона щеше да ми е по лесно. Ще пиша все пак и други колеги с 4N14 би им било интересно. Въпросното каре е свързващото звено в балансиращата група. Премахне ли се карето, баланс групата не работи. И сега минусите: (1) При тихи 650об.мин. ръце на волана се усещат леки вибрации които над 1000об. изчезват. (2) При стартиране на двигателя се усеща леко притреперване на волана. (3) Отворено двигателно ръце на капака на двигателя,тихи 650об.усещат се леки вибрации на двигателя Но все пак това е дизел не бензин и е нормално да има леки вибрации откъм двигател и волан. И ето тук свършват минусите,като заключение Японските инжинери. са конструирали баланс група и са свели вибрациите предавани от двигателя едвам долувими. Но за сметка на един скъпо струващт модул както за ремонт така и малък експлоатационен живот. Първи симптоми за износване и почукване, тракане се появяват след първите 100х. км. Частичния ремонт, като смяна на каре или вал със зъбно колело не решява проблема.Въпреки че са дадени примерно едни 300-400лева за части и работа. Тоталния ремонт обаче е доста (солен) между 7 и 10х. части и работа и така до следващите 100х. При новите двигатели след 2016 баланс групата е модернизирана и е коригиран проблема.Но собственици на по стара година ако искат да се възползват от новата разработка ще трябва да олекнат с около 10бона а на всичкото отгоре и новата балансираща група е по дълбока та се сменява и картера. От всичко написано до тук става ясно защо се реших да деактивирам баланс групата, кото премахна карето. Работа 80-100лв. време не повече от половин р.д. А сега да посоча и ПЛЮСОВЕТЕ пък колеги Вие преценете. Трите видия които съм побликувал в Ютуб: търсене 4N14 - тракане преди и след.Гледайте ги и дано са Ви от полза. Плюсове: (1)Тракането изчезна остана само работа дюзи и ангренаж. И да вметна сменен пълен к-т верига на 193х. Двигателя е определено по тих както със отворен капак, затворен и от купе разликата се усеща. Смяната на к-т. ангренажна верига предприех заради тракането Но се оказа че шума не идва от веригата а от луфта в карето. Между другото си запазих всички оригинални части за всеки случай. (2)Спестени не малко пари и главоболия от ремонт за нещо не добре конструирано въпреки желанието на Японските конструктори да сведат вибрациите на двигателя до минимум. (3)Оказа се че работеща баланс групата товари доста двигателя, което установих след опреден пробег без балансировка. Разхода на гориво от 6.0л./100 среден падна на 5.5/5.6л. на 100км. Като заключение искам да кажа че плюсовете определено си заслужават но все пак това си е мое мнение. Всичко е въпрос на личен избор. Като имам в предвид мястото, работата и последиците след деактивиране на баланс групата съм обеден че не би трябвало да има каквито и да е последствия с двигателя. Надавам се че бях изчерпателен и полезен.
  5. Здравейте колеги! След извесно чудене и умуване, най накрая си реших проблема с тракането в двигателя. Ако Ви итересува как просто премахнах свързващото каре на балансиращата група. За инфо работа двигател преди и след премахването съм побликувал 3 видеоклипа в Ютуб. Който има тракане с двигател 4N14 може да ги прегледа като напише в търсачката на Ютуб: 4N14 За повече подробности пишете.
  6. Здравейте колега! Имам сходен проблем със чукане на ниски обороти в двигателя,сменена ангренажна верига пълен к-т.на 193х.к. но чукането остана MITSUBISHI ASX 2.2 DI-D 2014/194х.к. Имам съмнения за износена баланс. група, или нарушени зъби на свързващия вал. Колеги има ли някой който да си е решил проблема с тракането, чукането в д-я? И по какъв начин?
×
×
  • Създаване...