Премини към съдържание
Моля всички потребители да си сменят паролите поради спам във форума!

Jmarinow

Потребител
  • От него общо

    20
  • Регистрация

  • Беше тук

За Jmarinow

  • Рожден ден 08/14/1964

Местоживеене

  • Град
    русе

Интернет контакт

  • AIM
    jmarinow1

Информация за профила

  • Пол
    Мъж
  • Кара
    OUTLANDER,2.4 MIVEC

Посетили профила

770 посетили

Jmarinow's Постижения

Начинаещ

Начинаещ (3/14)

  • Първа Публикация
  • Сътрудник
  • Начален Разговор
  • Първа Седмица
  • Един месец

Спечелени Значки

0

Репутация

  1. Здравейте колега, интересува ме къде ви ремонтираха скоростната кутия.

  2. Здравейте, Вече скоростната ми кутия е като нова.Смениха ми първичния и вторичния вал,лагерите към тях,зъбното колело на 5-та скорост, зъбното колело,което се върти свободно на първичния вал,лагерчето което се състои от две части към него.До колкото съм запознат ремонтът на ск.кутия се прави най-добре след като се демонтира.
  3. Все още не,в момента съм в сервиза,скоростната кутия е разглобена,интересно,оказа се,че шлиците на зъбното колело на 5-та скорост и тия на вала са износени,и то се върти свободно около вала,но колата до последно си вървеше нормално на всички скорости.Сега търся вал и зъбно колело,няма ги на склад,нито в Балканстар,нито в Пежо. Цената им е над 1000лв с ддс и с поръчка.Не знам дали има алтернативни.
  4. ..а,колко време е необходимо и горе долу на каква стойност излиза един такъв ремонт?
  5. Тези лагери подлежат ли на смяна.На мен ми казаха ,че може да е и от лагера който контактува с претискателния диск.Сложен ли е ремонтът скоростната кутия,и изобщо подлежи ли на ремонт.Опасно ли е да се кара така?
  6. Здравейте, Отдавна не съм се включвал във форума,вече съм на 270000х.км и от известно време забелязвам шум от към скоростната кутия,нещо от рода на стържене на лагер, това го чувам на празен ход,като натисна съединителя този шум изчезва.По време на движение в момента на ускоряване се чува много по малко отколкото след освобождаването на газта, това е при първа и втора скорост,при четвърта и пета скорост този шум не се чува.Скоростите се превключват нормално.Каква може да бъде причината,някой имал ли е подобен проблем?
  7. Здравейте, Вече 5 дни откакто колата е без катализатор,все още не ми е светнал чекът,върви много по добре,малко по шумна е при ниска скорост.
  8. Здравейте, Имам проблем с катализатора,разпаднал се е на парчета,незнам поради висока температура,или животът му е изтекал. Единият вариант е смяна с нов,другият е да се изчисти и колата да е без катализатор.Искам да попитам имате ли информация дали колата може да работи без катализатор,ще отчита ли грешка и дали компютърът може да се излъже по някакъв начин. Колата е на 195.х.км от които 155х.км са на газ.
  9. Здравейте, Аз съм от началото на 2008г с Outlander ,вече съм на 190х.км,от които 150х.км на газ.Автомобилът е като нов,ходовата му част не е мръднала,нито хлопа ,нито скърца,стегнат е.За този период съм сменил само заден десен лагер(главина).В момента имам проблем с клапаните на 4-ти цилиндър,компреията му е 5 атм.Причината е заради това ,че не ги регулирах на 60-70х.км,а на 140х.км когато загуби мощност.В момента съм дал главата за ремонт във Варна,ще набият металокерамични фаски и ще сменя изпускателните клапани.Смукателните клапани и фаски не са мръднали.От всички автомобили които съм имал до сега,това е най добрият и издържлив атом.Като цяло съм много доволен.Ходих миналата год.на тест на аутлендър 3,но не ме грабна,с малки промени е,....
  10. Поръчах го в Пежо,там е с 170 лв по евтин. Няма аналози,предложиха ми китайски за 200лв, но няма гаранция дали сте работи и колко. Но това е голям проблем,за всеки който ще сменя лагер-главина.
  11. За Аутлендър,какво производство е и от къде може да се намери?
  12. Здравейте колеги, Наложи ми се да сменя лагер-главина на задно ляво колело,което м/у другото се оказа много трудно.При смянята се счупи датчикък на ABS,които също беше се спекъл в своето гнездо.В момента намирам само оригинален датчик на цена над 600лв. Можете ли да помогнете в случая,дали датчикът е същия както на Ситроен и Пежо? Някой имал ли е такъв проблем?
  13. Вече 2год.и 2мес.,56000км сам изминал,без забележки е.А дали ръчните скорости са по- добри,не мога да кажа,защото не сам карал Аутл. с авт.скорости.На 5 скорост(5 степена ск.кут)на 3000об. скоростта е около 110км/ч.Колата е бърза,добра динамика и за мен с мн. добър разход.На бензин сам достигал 7.5л,естествено при мн.спокоино каране,а иначе изв.градско средно около 10л,на газ 11 до 12,5л средно.Скоростите мн. леко се включват.При скорост 160-170км/ч,като натисна газта,колата ускорява и се усеща,че и е леко.Вдигал до 200км/ч,но това и е предела.
  14. Аз съм вече на 56000км и накладките имат още живот.Обикновено оригиналните накладки издаржат много по-вече от всякакви последващи.Това се дължи на по-доброто им качество и на това ,че дисковете са нови.
×
×
  • Създаване...